iPhone 7 kullanıyorum. Karanlık tema gazıyla muhteşem iOS 12.4 sürümünden iOS 13 sürümüne geçiş yaptım. Haliyle ilk güncellemeler berbattır deyip göz yumdum. Şu an son sürüm olan 13.3 kullanıyorum ve telefonumun pil sağlığı %80 olmasına rağmen %5 ila %20 arasında anlık düşmeler yaşanıyor. Telefonum tam şarjdan %20'ye 1 saatten az sürede düşüyor. Sadece ana ekranda bile bıraksam hemen %60-70 oluyor. İOS 12'de de pil sağlığım buydu iOS 13'de de bu. İOS 12'de hiçbir sıkıntım yoktu günde 1 şarjla belki iki gün bile çıkarıyordum.
Bugün sabah tam dolu bataryam ile kalktım, telefonu şarjdan çıkarıp bilgisayarın yanına koydum ve 5 dakika sonra telefonuma baktığımda %15'e düştüğünü gördüm bataryamın. Hemen Apple ile mesajlaşmaya başladım. İlgilenildi ve sonuç olarak bataryamın testleri geçemediği söylenildi. Bir derlenmiş alıntı yapmak istiyorum size:
+ IOS 12'de bu sorunum yoktu, iOS 13 güncelleyince oldu.
- Her güncelleme daha fazla performans ister o yüzden artık bataryanız bunu kaldırmıyor. Değişmesi gerek. (Kısaca derlemesi. )
+ Sorunu tetikleyen güncelleme ise iOS 13'den iOS 12'ye downgrade yapmanız mümkün değil midir?
- Maalesef her güncelleme diğer güncellemeleri yok sayıyor. O yüzden geçiş mümkün olmuyor. Bataryanızı değiştirmenizi öneririm.
Bu cevapla karşı karşıya kaldığımdan ötürü bir daha iPhone kullanmayacağım. Bu bildiğiniz bilerek eskitmedir ve satın almaya maruz bırakmadır. Ben bataryamın bedava falan değişmesini beklemiyorum veya yeni telefon verin bana derdinde değilim. Batarya evet eskiyecek, düşecek performansı da kardeşim güncelleme ile bunu yapamazsın. Madem eskitme yapıyorsun yeni güncellemede o zaman sürüm düşürmeye müsaade edeceksin. Madem bataryam ve telefonum yeni güncellemeyi kaldırmayacak o zaman optimizasyon yapmak zorundasın eğer o telefona güncelleme vereceksen. Apple sanıyor mu ben şu an iPhone kullanıcısı olarak bundan sonra iPhone kullanmaya devam edeceğim. Bence bunun farkında olan herkes Apple'dan uzak durur ve öyle yapacağım. Telefonda ne oyun oynuyorum ne muazzam vakit geçiriyorum. Ya Instagram kullanıyorum ya safari kullanıyorum. Bataryamın %5-20 düşmesi gibi bir şeyi tabii kabul etmeyeceğim ve son iPhone kullanışımdır bu.