iPhone 13 vs 13 Pro

Evet ekran farkı çok güzel, ama 10+ bin TL'ye değer mi bilmiyorum. Zaten 30 bin TL bandı bile beni yeterince zorluyor.
O zaman S23 karşına çıkıyor. 14 Pro ile denk ama istemiyorsan 13 de üzmez. Sadece paranın karşılığını tam alamazsın. Zaten bu tarz bütçelerle alacağın telefon kötü olmaz.

Ben size kafanızda ki soru işaretlerini biraz olsun gidermeniz adına 13 Pro ve 13'ün temel farklarını sıralayayım;
  1. iPhone 13'ün içinde 4 GB RAM var. 13 Pro ise 6 GB RAM'e sahip. Haliyle 13 Pro'nun uygulama yönetimi fersah fersah daha iyi. Ve render alırken de bir miktar etkisi oluyor yüksek RAM'in. Bu bile 13 almamak için sebep sizin durumunuzda.
  2. Kamera da iPhone 13 Pro başlı başına farklı sensörler kullanıyor ve teknolojiler barındırıyor. Yani 13'den her halükarda daha iyi bir kameranız olacak.
  3. iPhone 13 Pro'nun içinde bulunan A15 Bionic daha güçlü. Ekstra GPU çekirdeği mevcut.
  4. iPhone 13 Pro'nun ekran yenileme hızı 120 Hz ve adaptif ekran var. Bu devirde 60 Hz ekranlı bir iPhone almazdım şahsen. iPhone 13'ün ekranı 60 Hz.
  5. iPhone 13 Pro daha klas duran bir cihaz ama bu kısım size kalmış. Çok önemli olmasa da 13'den kat kat daha premium hissettiriyor.
Temel farklar bunlar 13 ile. Şahsen 13 Pro alabiliyorsam düz 13'ün yüzüne bile bakmam. Ciddi farklar var çünkü. Birisi orta segment daha casual kullanıcılara hitap ediyorken diğeri premium sınıf ve daha profesyonel iş yapan insanlara hitap ediyor. Tabii kimse bu amaçla almasa da en azından ülkemizde. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı