iPhone 13 vs 16e

Hocam kırpılmış A18 A17 Pro'dan dahangüçlü bir işlemci zaten sadece 1 çekirdek düşürmüşler iPhone 16 arasında hız farkı yok denilenebilir. Çentik ekran maalesef ki türkiyende yaşıyorsanız emin ol ki iPhone 13 14 kullananlar çok var yani çok eski hissetmiyorsunuz arka kamera tasarımı açıkçası sade gözüküyor özellikle 4 5 kameralı telefonlar beni irrite ediyor.
Yanlış bilgi veriyorsun. A17 Pro kullanan en ucuz telefon olan 15 Pro'nun Antutu v10 puanı 1.689.000 küsürken A18 kullanan 16e ise 1.405.000 küsür puan vermiş. iPhone 16e bırak daha güçlü olmayı daha A17 Pro'ya yetişememiş bile. Bol keseden sallamayı bıraksanız iyi olur.

4-5 kameralı telefon demedim ben. iPhone 15'ten bahsettim. Kaldı ki 15 gayet minimalist ve şık bir cihaz. Türkiye'de kimin ne kullandığından bana ne? Yıl olmuş 2025 40K TL veriyorum ve karşılığı 120Hz olmasa bile çentik olmamalı.

Yanlış bilgi veriyorsun. A17 Pro kullanan en ucuz telefon olan 15 Pro'nun AnTuTu V10 puanı 1.689.000 küsurken A18 kullanan 16e ise 1.405.000 küsur puan vermiş. iPhone 16e bırak daha güçlü olmayı daha A17 Pro'ya yetişememiş bile. Bol keseden sallamayı bıraksanız iyi olur.

4-5 kameralı telefon demedim ben. iPhone 15'ten bahsettim. Kaldı ki 15 gayet minimalist ve şık bir cihaz. Türkiye'de kimin ne kullandığından bana ne? Yıl olmuş 2025 40k TL veriyorum ve karşılığı 120Hz olmasa bile çentik olmamalı.

Güzel kardeşim AnTuTu çekirdeğe baktığı için böyle gözüküyor AnTuTu bakarken Geekbench baksaydın ya anlardın ne olduğunu. Açıkçası hiçbir işe yaramayan dinamik ada çok da umurumda değil. Sen biraz daha telefonu hava atmak için alanlardansın galiba o yüzden bir şey demiyorum.

Buyurun Geekbench testleri tekli ve çoklu çekirdek.

Buyurun Geekbench testleri tekli ve çoklu çekirdek.

Dosya Ekleri

• IMG_0029.png
    IMG_0029.png
    154,2 KB · Görüntüleme: 62
iPhone 13, sürüm olarak 2 yıl olarak 3 yıl daha güncelleme alır sürpriz yaşanmazsa. 5 sene sonra bugünkü iPhone 7 olacağından ötürü elbette biter piyasası. Donanım özellikleri ne 13'te ne de 16e'de tatmin etmez. O paraya ikisini de önermem. Sana 2 önerim var:
1- Yurt dışı sıfır 16 Pro al. Düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım.
2- Yurt içi olsun dersen 2. el 13 Pro öneririm. Donanım özellikleri olarak çok daha üst düzey telefon bu ikisi iPhone ismini bile hak eden cihazlar değil (13 ve 16e)
Ben de şimdi aynı durumdayım şu zamana kadar 1 yıl iphone 11 geri kalan zamanlarda android kullandım nasıl kayıtsız kullanıloyor ve hala bu iki seçenekten 13 pro ve yurt dışı mı öneriyorsunuz teşekkür ederim.

nasıl kayıtsız kullanılıyor?
Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2026 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak sim kartı ona takarak Apple’ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone’unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem. Ek olarak son 4 ay olayı bu sene itibari ile herkeste 2 aya düştü. Ancak resmi açıklama gelmedi. Yani total artık kapanma olmadan 10 ay yasal olarak kullanabiliyorsunuz son 2 ay dediğim şekilde idare etmeniz gerekiyor. Tabi seneye de 10 ay olacak mı meçhul.
hala bu iki seçenekten 13 pro ve yurt dışı mı öneriyorsunuz teşekkür ederim.
Evet onları öneriyorum. İlk tercih yurt dışı olmalı. Rica ederim.

Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2026 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak sim kartı ona takarak Apple’ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone’unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem. Ek olarak son 4 ay olayı bu sene itibari ile herkeste 2 aya düştü. Ancak resmi açıklama gelmedi. Yani total artık kapanma olmadan 10 ay yasal olarak kullanabiliyorsunuz son 2 ay dediğim şekilde idare etmeniz gerekiyor. Tabi seneye de 10 ay olacak mı meçhul.

Evet onları öneriyorum. İlk tercih yurt dışı olmalı. Rica ederim.
Yurtdışı cihaz bulmak zor gibi hocam ama yazdıkların için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı