iPhone 13 vs 16e

corvuen

Decapat
Daha fazla  
Şu an Samsung'un Galaxy A32 modelini kullanıyorum. İlk aldığım zamanlarda kamerası iyiydi, şu zamanlarda çöpten farkı yok. Yaklaşık 4 senedir kullanıyorum. Uzun zamandır da aklımda iPhone almak vardı ama bir türlü ekonomik olarak müsait olamadım. Bu yaz çalışıp almak istiyorum. Bütçem yaklaşık 40 bin TL'ye kadar çıkıyor. Almışken de tabii ki 0 alacağım. Çok önceden iPhone 5S kullanmıştım, ilk deneyimim olmaz iOS tarafında. Araştırdığım kadarıyla bu fiyatlarda en iyisi iPhone 13 gibi duruyor, fiyatı en ucuz 32 bin liraya bulunuyor ama iPhone 16e ise 40-41 civarında satılıyor. Sizce hangisini almalıyım? Sırf daha çok güncelleme alacak diye 16e almak mantıklı mı? Kamerası daha mı iyi 13'ten? Çok arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil ve işlemci olarak 16e daha iyi yapay zeka özellikleri de var, type-c olması da artı sayılır. 13'den eksi olarak 0.5x ve MagSafe yok. İkinci el satarken de zor satarsınız 16e'yi, sonradan satmayı düşünmem diyorsanız 16e daha iyi olur.

Şu an Samsung'un Galaxy A32 modelini kullanıyorum. İlk aldığım zamanlarda kamerası iyiydi, şu zamanlarda çöpten farkı yok. Yaklaşık 4 senedir kullanıyorum. Uzun zamandır da aklımda iPhone almak vardı ama bir türlü ekonomik olarak müsait olamadım. Bu yaz çalışıp almak istiyorum. Bütçem yaklaşık 40 bin TL'ye kadar çıkıyor. Almışken de tabii ki 0 alacağım. Çok önceden iPhone 5S kullanmıştım, ilk deneyimim olmaz iOS tarafında. Araştırdığım kadarıyla bu fiyatlarda en iyisi iPhone 13 gibi duruyor, fiyatı en ucuz 32 bin liraya bulunuyor ama iPhone 16e ise 40-41 civarında satılıyor. Sizce hangisini almalıyım? Sırf daha çok güncelleme alacak diye 16e almak mantıklı mı? Kamerası daha mı iyi 13'ten? Çok arada kaldım.
Bu dönemde artık 13 alınmaz. 16e yerine de S25 alınır.

16e'de geniş açı ve MagSafe desteği yok. İşlemcisi 13'ten daha güncel tabii, istersen alabilirsin. Android düşünürsen S24+ veya S25 modeline bakabilirsiniz.

Tavsiyem S25 Almanız Samsung One UI ile birlikte artık IOS'dan kat ve kat daha stabil çalışmakta
Fakat illa iPhone diyorsanız 16e alabilirsiniz

İlla iPhone olmak zorundaysa 16e.
Android olursa Samsung S25 ve S24+ öneririm.

Bence 16e çünkü daha iyi işlemci ve RAM var kendim 13'ten 16 düze geçtim performans farkı çok daha iyi ve hızlı telefon canavar gibi işlemci güçlü RAM 8 daha ne olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı