iPhone 13 vs iPhone 14 vs iPhone 15

Evet daha stabil çalışıyor ama iOS sürümü yükseldikçe telefonların performansları kısılmaya başlıyor. Bende geçenlerde 13 aldım 2 hafta kullandım iade ettim 16e ye geçtim.
S21 8GB Ram telefondan iPhone 13'e geçtim, S21'de telefonda kasma vardı, ram şişiyordu, 13'te 4 GB olmasına rağmen daha bir kez kasmaya rastlamadım, iPhone 13'ün tek eksiği 60 hz olması onun harici işlemcisi - donanımı günümüzde bile fazla fazla yetiyor, kamerasını zaten tartışmaya dahi gerek yok.

Kısacası olay tamamen yazılıma bakıyor.

S21 8 GB RAM telefondan iPhone 13'e geçtim, S21'de telefonda kasma vardı, RAM şişiyordu, 13'te 4 GB olmasına rağmen daha bir kez kasmaya rastlamadım, iPhone 13'ün tek eksiği 60 Hz olması onun harici işlemcisi - donanımı günümüzde bile fazla fazla yetiyor, kamerasını zaten tartışmaya dahi gerek yok.

Kısacası olay tamamen yazılıma bakıyor.

Zaten Apple yazılımdan kazanıyor hocam yoksa Samsung cihazları daha ucuza satılıyor. 13 devrinin kapanmasını söylememin nedeni gündelik kullanında kastığı için değil. iOS 18 ile birlikte 4 GB RAM yetersiz kalıyor bu da arka planda uygulamaların devam etmemesine sebep veriyor. Biraz ileriye yönelik ve ikinci el piyasasını düşünürsek güncel telefon almak her zaman daha iyidir.

Son düzenleme:
Zaten Apple yazılımdan kazanıyor hocam yoksa Samsung cihazları daha ucuza satılıyor. 13 devrinin kapanmasını söylememin nedeni gündelik kullanında kastığı için değil. iOS 18 ile birlikte 4 GB RAM yetersiz kalıyor bu da arka planda uygulamaların devam etmemesine sebep veriyor. Biraz ileriye yönelik ve ikinci el piyasasını düşünürsek güncel telefon almak her zaman daha iyidir.
ios 18.3.2 sürümündeyim ramın yetersiz kaldığı bir durum göremedim, telefon son derece akıcı. 16e almışsınız saygı duyarım ancak 16e alınacak bir telefon değil, fiyatı pahalı, kısıtlanmış bir telefon kesinlikle 15 dururken almazdım.

Samsung cihazlar Türkiye'de ucuza satılıyor, yurtdışı fiyatları iPhone ile yarışıyor.

iOS 18.3.2 sürümündeyim RAM'ın yetersiz kaldığı bir durum göremedim, telefon son derece akıcı. 16e almışsınız saygı duyarım ancak 16e alınacak bir telefon değil, fiyatı pahalı, kısıtlanmış bir telefon kesinlikle 15 dururken almazdım.

Samsung cihazlar Türkiye'de ucuza satılıyor, yurt dışı fiyatları iPhone ile yarışıyor.

16e almam için 8 GB RAM, A18 işlemci, 4005 mAh batarya benim için yeterliydi hocam. Ben 41.850 gibi fiyata sıfır denk getirdim yoksa 48k verilmez :) Benim için olumsuz yanı dinamik ada ve geniş acı kamera olmaması diyebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı