iPhone 13 vs iPhone 14

iPhone 14, fazladan 2GB RAM ile gelen bir 13’tür. Dolandırılarak iPhone 13 almanın diğer şekli. İkisi de alınmamalı. 2. el 13 Pro bakınız. Ya da yurt dışından sıfır 15 Pro-15 Pro Max veya 16 Pro - 16 Pro Max almalısınız bekleyip. Kayıtsız kullanım şeklini anlatabilirim düşünürseniz.

Aralarında 7 8 bin civarı fiyat farkı vardır bu fiyat farkına ne özellik eklemişler bir değerlendirelim. iPhone 14 13'ten 2 gram daha hafif bataryada yok denecek kadar bir fark var, kamera ve işlemci tamamen aynı, iPhone 13 14e göre daha ince, RAM'da 2 GB fark var ama zaten iOS işletim sisteminde RAM'in hiçbir önemi yok neredeyse 6 GB bir Android telefon ile 4 GB bir iPhone telefon aynı performansı veriyor o yüzden bu RAM farkı çok önemli bir şey değil, geriye kalan tek şeyde iPhone 13 bir üst modeline göre 1 sene erken güncelleme desteğini kesecektir. Zaten iOS telefonlarına 3 4 sene güncelleme desteği veriyor belki daha fazla. Bana göre bu özellik farkına 8 bin TL çok fazla hatta bana sorarsanız ikisi de alınmaz ama ikisinden biri tercih edilecekse iPhone 13 daha mantıklıdır.

Merhaba, bu iki telefon arasında kaldım. İkisi arasındaki fiyat farkına değer mi?
14 alın güncel olması olarak.Biliyorsunuzki Apple yeni modeller çıktıkça bazı özellikleri eski modellerine getirmiyor veya sınırlandırıyor.

Merhaba, bu iki telefon arasında kaldım. İkisi arasındaki fiyat farkına değer mi?
Fiyat farklarina degmez, ama almisken uzun sure kullanacagim diyorsaniz guncelleme acisindan 14 almaniz daha mantikli olur.

14 alın güncel olması olarak.Biliyorsunuzki Apple yeni modeller çıktıkça bazı özellikleri eski modellerine getirmiyor veya sınırlandırıyor.
14 pro max ve 15'e yapay zeka getirmemesi gibi :)

İkisi de A15 Bionic kullanıyor. iPhone 14 modelinin GPU’su güçlendirildi sadece. iPhone 14 6GB, iPhone 13 4GB RAM’e sahip. iPhone 14’de Bluetooth 5.3, 13’de 5.0 bulunuyor. 14 bir yıl daha güncel ve kamera iyileştirmeleri mevcut.
Arada 7000₺’lik fark var. Ancak bu farka çok değeceğini düşünmüyorum. 44-45 bandına çıkan birisi 50’ye zorlayıp iPhone 15 almalı. Çıkamıyorsa 13’de alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı