iPhone 13'ten S23'e geçtikten sonra düşünceler

Apple'ın istemesiyle alakası yok. Bir uygulama yasaklanınca devlet eliyle sunucularına erişim engeli geliyor. Play Store'dan indirilebiliyor olması bir anlam ifade etmiyor.

Evet Play Store'dan indirilmesinin bir anlamı yok. Bir yasak geldiği zaman mağazadan uygulama kalkarsa onu kullanamayacak. Kısıtlayıcı bir olay değil mi?

Bence Apple gömmek için yer kovalıyorsun. Airpods Pro 2 fiyatındaki kulak içi TWS'ler arasında en iyi ses profillerinden biri. Merak etme tertemiz ses veriyor, her kelimeyi anlıyorum. Aynı zamanda hem rakipleriyle yakın fiyatta hem de rakiplerinden ayrılan tonla özelliği var. Üstüne ekosistem. Üç dört sene güncelleme dediğin telefonlar 6 sene güncelleme alıyor. Merak ettim Samsung'lar 6 sene sonra ne alemde olacak.
Şimdi sen Airpods 2 Proyla Bose Tws kulaklığı aynı kefeye mi koydun ciddi ciddi? Aşın şu marka takıntınızı. Bose kullan bir daha airpodsun yüzüne bakmazsın.

Bence Apple gömmek için yer kovalıyorsun. AirPods Pro 2 fiyatındaki kulak içi TWS'ler arasında en iyi ses profillerinden biri. Merak etme tertemiz ses veriyor, her kelimeyi anlıyorum. Aynı zamanda hem rakipleriyle yakın fiyatta hem de rakiplerinden ayrılan tonla özelliği var. Üstüne ekosistem. Üç dört sene güncelleme dediğin telefonlar 6 sene güncelleme alıyor. Merak ettim Samsung'lar 6 sene sonra ne alemde olacak.

Piyasadaki hemen her TWS kulaklıığı kullanmış biri olarak gayet de fan boyluk yapıyorsun kardeşim. AirPods Pro adını verdiğin modeli gayet de kullandım tek işe yarayan özelliği gürültü engelleme. Anker Soundcore serisi orta segment kulaklık kullanıyorum asla Anker'in ses kalitesini airpodsa değişmem. Ses kalitesi olarak asla premium bir his alamadım AirPods'tan. Artık şu fanboyluğu geçin de düzgünce tartışalım gelip de iPhone 16 ya 60Hz ekran koyan bir firmanın fanboyluğunu yapmayın.

Cayır cayır 15fps
Sen 15 fps bile vermezsin. :D

Konu sahibinin en başta yanlış ürün seçimi yaptığını düşünüyorum. Telefona dair beklentilerini tam olarak kavramadan, "Apple iyidir, Apple alayım" mantığı ile hareket etmiş gibi görünüyor. Eğer iPhone 13'ten yapabileceklerinin üzerinde bir performans bekleyerek aldıysanız, tabii ki sizi memnun etmez. Ayrıca sanırım Samsung ekosistemine de sahipsiniz. Ben ise aynı telefonu, yapabileceklerini bilerek aldım ve memnunum. Yorum yazanların neredeyse tamamının objektif olmadan, taraflı yorumlar yazdığını düşünüyorum. İki marka da kötü değil; her ikisinin de birbirine göre üstün olduğu noktalar var.

Samsung, bölgesel fiyatlandırma yaptığı için fiyat/performans konusunda Apple'dan daha önde; bu, herkes tarafından kabul edilen bir şey. Bölgesel fiyatlandırma sayesinde ekosisteme ulaşım da daha kolay. Apple ekosisteminin içinde biri olarak konuşuyorum; Galaxy AI için tüm ekosistemimi değiştirmeyi düşünüyordum. Araştırdım, konular açtım, iki firmanın da satış temsilcileriyle görüştüm ve bütçe yüksekse ekosistem konusunda Apple'ın daha iyi olduğunu gördüm. Ek olarak, Galaxy AI'nin de gerçekten kötü olduğunu fark ettim; yapay zeka denebilecek bir şey değil.

Düşüncem şu hocam: Başta isteklerinizi karşılamayacak bir telefon seçmişsiniz ve bu nedenle mutsuz olmuşsunuz. Umarım bu telefon ileride sizi üzmez ve uzun, rahat bir kullanım süreci geçirirsiniz.

Hocam yorumunuz çok güzel fakat sürekli olarak istek karşılamak için telefon demeniz saçma geldi. Telefonu en basit mantık cebimizde taşınabilir bilgisayar olarak kullanıyoruz şu dönemde. Tamam iş için kullananlarda var fakat sizin değindiğiniz nokta daha çok bu kısma giriyor. AI konusuna gelecek olursak AI daha çok yeni bir teknoloji araştırma yapmanıza göre şu an sizin açınızdan daha iyi olması Samsung ekosistemini kötü yapmıyor. Bu tip şeylerde bazı firmalar başlangıçta önde başlayabilir ama bu diğerlerinin hep kötü olacağı anlama gelmiyor artık devirde 1 güncellemeyle bile bir cihaz baştan aşağı değişebiliyor performans olarak.

Samsung bizim ülkemizdeki vergi anlaşması sayesinde ucuz. Zaten o yüzden büyük ülkelerde sıfır satıyor. S23 stokları bitti dediğin cihaz aslında iPhone rakibi ile aynı fiyatta. Sadece Güney Kore ile olan vergi anlaşması sayesinde IPhone'dan daha ucuza geliyor. Ülkende telefona %100 vergi olmasının sorumlusu Apple değil, emin ol bu vergiler olmasa Samsung fanboy tayfanın hiçbiri kullanmazdı.

Zaten Samsung telefonlardan ettiği karın çok büyük bir oranını sattığı ucuz a serisi m serisi gibi telefonlardan kazanıyor. Hindistan, Pakistan ve Türkiye gibi alım gücü düşük ülkelerde bu telefonlara olan talep daha fazla, buradaki talebi karşılayarak para kazanıyor. Apple sadece amiral gemisi üretmesine rağmen Samsung'dan daha çok kazanıyor. Bence burada Samsung Apple'ın rakibi bile olamaz. Kamera falan dersek belki Sony telefonları olabilir ama o da sadece kamerada.

Yan ürünlerdeki başarısızlığını tartışmaya bile gerek yok bence. Apple kopyalıyorlar ama sadece tasarım olarak. Yazılım olarak kopyalamayı deneseler bile beceremiyorlar. Donanım zaten olmuyor.

Eki Görüntüle 2320184

Eki Görüntüle 2320186

Tamam kanka o zaman ilk çıkan telefonun ekranı vardı neden her telefon bunu çaldı tüh ya. Az mantıklı düşünsen teknolojide çoğu özellik her telefonda var ya da tipi benziyor bu kopyalamaya çalışmak mı oluyor? En basitinden Huwei'nin Google desteğinin kesilmesi, eğer ki Google ile dursaydı piyasada Apple ile baş başa rakip oalacaklarını düşünüyorum. Bu potansiyeli görüldüğünden Google desteği kesildi Huawei'nin. Adamlar 12 bin liraya sattığı tablette 144Hz ekran koyuyor Apple da kullanıcım var diye 60Hz'e sizi mahkum ediyor. Fanboyluğu bırakın ve artık daha mantık çerçevesinde yorumlar yapın lütfen.

Son düzenleme:
Piyasadaki hemen her TWS kulaklıığı kullanmış biri olarak gayet de fan boyluk yapıyorsun kardeşim. AirPods Pro adını verdiğin modeli gayet de kullandım tek işe yarayan özelliği gürültü engelleme. Anker Soundcore serisi orta segment kulaklık kullanıyorum asla Anker'in ses kalitesini airpodsa değişmem. Ses kalitesi olarak asla premium bir his alamadım AirPods'tan. Artık şu fanboyluğu geçin de düzgünce tartışalım gelip de iPhone 16 ya 60Hz ekran koyan bir firmanın fanboyluğunu yapmayın.

Sen 15 FPS bile vermezsin. :D

Hocam yorumunuz çok güzel fakat sürekli olarak istek karşılamak için telefon demeniz saçma geldi. Telefonu en basit mantık cebimizde taşınabilir bilgisayar olarak kullanıyoruz şu dönemde. Tamam iş için kullananlarda var fakat sizin değindiğiniz nokta daha çok bu kısma giriyor. AI konusuna gelecek olursak AI daha çok yeni bir teknoloji araştırma yapmanıza göre şu an sizin açınızdan daha iyi olması Samsung ekosistemini kötü yapmıyor. Bu tip şeylerde bazı firmalar başlangıçta önde başlayabilir ama bu diğerlerinin hep kötü olacağı anlama gelmiyor artık devirde 1 güncellemeyle bile bir cihaz baştan aşağı değişebiliyor performans olarak.

Tamam kanka o zaman ilk çıkan telefonun ekranı vardı neden her telefon bunu çaldı tüh ya. Az mantıklı düşünsen teknolojide çoğu özellik her telefonda var ya da tipi benziyor bu kopyalamaya çalışmak mı oluyor? En basitinden Huwei'nin Google desteğinin kesilmesi, eğer ki Google ile dursaydı piyasada Apple ile baş başa rakip oalacaklarını düşünüyorum. Bu potansiyeli görüldüğünden Google desteği kesildi Huawei'nin. Adamlar 12 bin liraya sattığı tablette 144Hz ekran koyuyor Apple da kullanıcım var diye 60Hz'e sizi mahkum ediyor. Fanboyluğu bırakın ve artık daha mantık çerçevesinde yorumlar yapın lütfen.

Telefonların basit mantığı cebimizde taşıyabildiğimiz bilgisayarlardır evet ama biraz daha derine inersek her kullanıcının kullanım amacına göre seçebileceği/seçmesi gereken markalar değişkenlik gösterebiliyor. Ülkemizdeki uçuk fiyatlar sebebiyle denge olmasa da global piyasada bu böyle.

60-120Hz mantığı da aynı 12K ya satılan tablet demişsiniz adamların ekranı 144Hz fakat işlemcisi bu 144Hz ekranı kaç yıl besleyebilecek aldığınızda dahi bazı uygulamalarda sabit 120 alamazsınız e ne anlamı var şimdi 144Hz ekran koymanın. Apple Türkiye için çalışan bir firma değil global pazarda dolar üzerinden satış yapıyor dolar üzerinde ise bu fiyatlar gayet dengeli bende eleştiriyorum 60Hz ekran koymalarını ama maliyetten kısmak için Pro olmayan tablet ve telefonlarında 60Hz veriyor, kullanıcı gidip de 120Hz telefona ihtiyacı varken sırf iPhone diye 60Hz telefon alıyorsa ve şikayet ediyorsa bu onun teknonoji bilmemesinden kaynaklanan bir durum 120Hz modeller de var 60Hz modellerde var eğer 120Hz modellere ekonomik olarak çıkamıyorsa serbest piyasada yönelebileceği bir sürü marka var.

Samsung ekosistemini çok araştırdım kullandığım bir sürü özelliği Samsung'da denedim daha iyi çalışan özellikler de vardı daha kötüleri de vardı hiç olmayanlar da vardı hiç olmayanların eksikliğini daha çok hissediyorsunuz.
Samsung'un ekosistem konusunda Apple'a yetişmesi için önünde daha çok yol var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı