iPhone 14 1 ayda %3 pil sağlığı düştü

Draxel

Hectopat
Şubatta iPhone 14 satın aldım. Pil sağlığım bir ay önceye kadar %97 gözüküyordu ama son bir ayda %94'e kadar düştü. Neredeyse her baktığımda %1 düştüğünü gördüm. Hatta ilk aldığımda da %99'dan 97'ye düşmüştü. 97 sağlıkta yaklaşık 5-6 ay kullandım. Günde bir kere şarj ediyorum. Hemen hemen 10-20 arası olduğunda şarja takıp 100 olduğunda çekiyorum. 9 ayda %6 düşmesi normal mi?

20'nin altına hiç düşmemeye çalışmanız, 100'ü de çok kafaya takmamanız lazım. Normalde 20-80 şarj ederler uzun süre dayansın diye. Ama o kadar da takmayın kafaya. O pil en az 2-3 sene daha götürür.

Düşsün bu kadar takılmayın hocam, umarım herkesin tek derdi iphonenunun pil sağlığının düşmesi olur.

Şubatta iPhone 14 satın aldım. Pil sağlığım bir ay önceye kadar %97 gözüküyordu ama son bir ayda %94'e kadar düştü. Neredeyse her baktığımda %1 düştüğünü gördüm. Hatta ilk aldığımda da %99'dan 97'ye düşmüştü. 97 sağlıkta yaklaşık 5-6 ay kullandım. Günde bir kere şarj ediyorum. Hemen hemen 10-20 arası olduğunda şarja takıp 100 olduğunda çekiyorum. 9 ayda %6 düşmesi normal mi?

Bu işin en büyük kilit noktası parlaklık. Eğer ekran parlaklığını genel olarak ortalamadan daha parlak, oyun oynuyorsanız, telefona ağır yük bindiriyorsanız ve şarj etme oranlarınız da karman çorman ise mesela %10-20 da takıp %100 yapmak sonra çıkarmak gibi ise bu sağlık evet normal çünkü iPhone cihazlar bir cycle oranına sahiptir bilinçsiz şarj etmeler, bilinçsiz kullanım pilinizi daha hızlı öldürecektir buradaki en iyi öneri cycle oranını biraz daha yavaşlatmak için %15-20 gibi takıp en fazla %80-85 gibi çıkarmaktadır ben iPhone 12 aldığımda yaklaşık 9.5 ay %100 pil sağlığı ile kullandığımı biliyorum parlaklığı ortalamadan yukarı tutmadım aşırı güneş bir ortamda ve video çekerken fotoğraf çekerken fulledim ve fotoğraf kurgusu yaparken editlerken onun dışında fullemedim şarj konusunuda uzun bir süre dediğim yöntem ile yapınca işte 9.5 ay kadar %100 gitti ama şöyle bir olay var benim aldığım 3 iPhone cihazımdada bu oldu günü gelince işte bu örnek veriyorum 9.5 ay boyunca %100 gittiyse bile o gün geliyor 99 oluyor ama ertesi gün 98 aynı şekilde 1 gün sonra 97 diye diye böyle %90'lara kadar geliyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı