iPhone 14 Pro Max ile denize girilse ne yapılmalıdır?

A Schumacher

Hectopat
Daha fazla  
Yanlışlıkla denize girdim 7-8 saat önce. Şu an herhangi bir problemi yok ama ileride sıkıntı olur mu? Satıp elden cıkarıyım mı? Ne yapmam lazım? Şu ana kadar bir şey olmadıysa daha sonra da bir şey olmaz mı?

14 Pro Max su geçirmeme sertifikasına sahip ancak denize sokmanız riskli hareket. Temiz duru bir suyla durulamanızı veya hafif ıslak bir bez veya peçete ile temizlemenizi tavsiye ederim. Tuz zarar verebilir diye düşünüyorum.

14 Pro Max su geçirmeme sertifikasına sahip ancak denize sokmanız riskli hareket. Temiz duru bir suyla durulamanızı veya hafif ıslak bir bez veya peçete ile temizlemenizi tavsiye ederim. Tuz zarar verebilir diye düşünüyorum.
Suya dayanıklı geçirmez değil.
Yanlışlıkla denize girdim 7-8 saat önce. Şu an herhangi bir problemi yok ama ileride sıkıntı olur mu? Satıp elden cıkarıyım mı? Ne yapmam lazım? Şu ana kadar bir şey olmadıysa daha sonra da bir şey olmaz mı?
Uzun süre kalmadıysa sıkıntı yok hocam.

Garanti olsun diye nemini çekmesi için pirinç dolu kavanoza koyabilirsin

Zaten su telefona hemen etkisini göstermez diye biliyorum yavaş yavaş oksitlenme yapar yanlışsam düzeltin lütfen.

Akdenizimin güzel mi güzel tuzları su anda anakartta dolaşıyor. Hocam valla çok riskli tuz zarar verebilir. Fakat 7-8 saatte bir sey olmadiysa bence artık olmaz.

Suya dayanıklı geçirmez değil.

Uzun süre kalmadıysa sıkıntı yok hocam.
IEC 60529 standardına göre IP68 derecesi ile sertifikalanan cihaz 30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlikte su almadığına göre bu da 30 dakikaya kadar su geçirmez olduğu anlamına geliyor.

Bu kadar ürkek olmayın :) Boşuna sertifikalandırılmıyor bu cihazlar. Ancak bu yine de asla su geçirmeyeceği anlamına gelmiyor uzun sürede.

IEC 60529 standardına göre IP68 derecesi ile sertifikalanan cihaz 30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlikte su almadığına göre bu da 30 dakikaya kadar su geçirmez olduğu anlamına geliyor.

Bu kadar ürkek olmayın :) Boşuna sertifikalandırılmıyor bu cihazlar. Ancak bu yine de asla su geçirmeyeceği anlamına gelmiyor uzun sürede.

Apple bile kendine güvenmiyor, su temasından bozulan cihazları garanti dışı bırakıyor. Bu neyin güveni?

Tamamiyle su geçirmez olmuyor demek başka bir anlamda. Ona kalırsa hemen hemen her cihaz su geçirmez. Sonuçta kimisi 10sn de bozulur kimisi 30 dakikada. Tabi ki bu kadar ürkek olmaya gerek yok haklısınız. Fakat 50binlik telefon söz konusu olunca insanın içi içini yer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı