iPhone 14 vs S24FE

Mesele zaten telefonların eskisi kadar uzun ömürlü olmaması. :)

Bunu söylemen ironik çünkü Apple bilinçli eskitme yapan firmaların başında geliyor ve ceza almış bir firma.

Bahsettiğim mesele ticaret değil, upgrader olmak. Aldığın telefonu ölene kadar mı kullanacaksın? Öyle yapıyorsan helal olsun lafım yok :)

Ben telefonla işi olan biri değilim çünkü ihtiyacım yok şu an iPhone 6S kullanıyorum. Desteği bitmesin WhatsApp çalıştırsın 10 yıl daha kullanırım herhangi bir telefonu. Ama ben kendimi genellemeye almıyorum çünkü %95 kitle benim gibi kullanmıyor. Ama mesela 6 ay kadar S9+ kullandım geçen sene, 1 kere donma-kasma veya farklı herhangi hiçbir şeye rastlamadım oyunumu da oynadım. Bu bütçelerdeki telefonlar da 5-6 yıl sonra yine iş görecek telefonlar hiçbiri yarı yolda bırakmaz ama daha iyisi varken neden kendimi daha da kısıtlayayım? Yıl 2025 en kötü techno telefonda bile minimum 90Hz varken Apple neden 50klık telefona 60Hz kullanıyor mesela sen açıklayabilir misin? iOS stabilite anlamında uzun yıllar stabil olabilir bu çok normal çünkü adamlar toplasan 16 tane telefon çıkartmış ve kendi işletim sistemini bunlara göre optimize etmiş. Android'de "her telefonda" böyle bir şey olmamasının birçok sebebi var örneğin Xiaomi'nin işletim sistemi saf Android'den uzak ve bir müddet sonra yavaşlamaya başlıyor (orta segment için bahsediyorum amiral gemisi Android'ler kendini çok geliştirdi.) Ama amiral gemisi bir telefon - örneğin arkadaşın bütçesine uygun bir S24 Plus- sana en az 5 yıl rahatlıkla kullanılır ve benim gibi idare edebilen biri varsa eğer o süreye + 2-3 yıl daha eklersin. Günümüzde bu denli büyük firmalar 20 yıl götürecek telefon üretemeyecek kapasitede mi? Hayır. Nokia gibi uzun ömürlü telefon üretirse bir kere alana bir daha satamayacağı için şirket iflas eder. Android için de iOS içinde bu durum böyle.

Resmi kanallarda satışta olan tüm iPhone modellerine çok daha iyi alternatif sunabilir misin? Her GB ve renk opsiyonuna ayrı alternatif istiyorum malum fiyat fark ediyor :)

Merak ettiğini sor cevap vereyim. Tek tek hangisi satışta diye kontrol etmeye üşendim açıkçası ama sorduğuna cevap veririm.

Adam yurt içinde istiyor ve bu fiyatında iPhone önerisi istese önerin ne olurdu yurt dışı için güvenilir bir adam lazım herkesin o güvenilir adamı yok maalesef.

Yurt içi istediği mesajı alıntılar mısınız?

Gözümden kaçmış olabilir.

Yurt dışından iPhone alın derken. Hiç düşünmedin mi bu adama hangi model önereyim.

Üstteki mesajımda yazmıştım Pro model tercih edebilir.
14 Pro uygun olur.

Şu ana kadar yurt dışı iPhone ile ilgili bir soru sormadı demek ki ilgilenmiyor.

.
Burdan net bir çıkarım doğru olmaz, önceki mesajımda yurtiçi için belirtmiştim.

BTK kapatmaz.

Turistler için yapılmış bir şey O, onun kapanması şöyle olur koskoca ülke turist almamaya başlarsa.

16e almayın Apple'ın para sağma modeli 16e.

YouTube'da incelemelerini izlemek bile yeterli, hatta neden 16e almamalısın diye videolar yapmışlardı.

Tavsiyem yurt dışından Pro model bir telefon almak olacaktır.

Android istersen S25 veya bütçe yetmezse S24FE olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı