iPhone 15 çıkınca 14 Pro çok mu geriler?

@EsatKa şunu demek istiyorum değer mi geçilmeye yoksa 16 mı beklenir.

@EsatKa normalde şu an çok memnunum kamera olsun pil olsun iPhone 11 geçtim çok büyük bir devrim yaşadım.

Çıkınca bakacağız hocam, eğer çıktığında devrimsel yenilikler olursa geçilmeye değer, ama her zaman olduğu gibi sadece işlemci, RAM, kamera gibi değişiklikler olursa bence geçilmeye değmez.
 
@EsatKa tamamdır zaten şu an sızıntılarda birkaç değişiklik titanyum kasa ve kamera yakınlaştırma ve RAM 8 GB deniyor. Baktığımda geçilmeye dair çok kaide yok eğer 64 MP kamera koyarsa geçebilirim belki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hiçbir şey değişmeyecek. Şu an kullandığım 12 Pro'nun üstüne 2 nesil çıktı ama benim geçmem için ortaya hiçbir sebep çıkmadı. iPhone 15 Pro ile gelecekler başlıca 8 GB RAM, mat titanyum alaşımlı bir kasa, Pro Max için periskop kamera lensi gibi bence çok da önemli olmayan şeyler. Önemli olan tek gelişme yavaş Lightning portunun kaldırılıp yerine Type-C'ye geçilecek olması.

Tabii bunlar tahmin sadece bir ama Apple'ın amiral gemisi modelleri günümüz de isterse üstüne 3-4 nesil çıksın yine de gerilemiyor ve halen ilk gün ki tam performansıyla çalışmaya devam ediyor. Buna kendi kullandığım 12 Pro'yu örnek gösterebilirim.
 
@PossibleTurco sizce 14 Pro'dan geçilir mi bir de periskop özelliğinin sadece Max de kalacağını düşünmüyorum çünkü Pro modellerinde arasını açarlarsa artık saçmalamaya başlarlar beni meraklandıran 64MB kameraya geçerler mi eğer olursa belki geçebilirim.

@PossibleTurco Type-C olduğunda inşallah hızlı şarj yaparlar.
 
@PossibleTurco sizce 14 Pro'dan geçilir mi bir de periskop özelliğinin sadece Max de kalacağını düşünmüyorum çünkü Pro modellerinde arasını açarlarsa artık saçmalamaya başlarlar beni meraklandıran 64MB kameraya geçerler mi eğer olursa belki geçebilirim.

@PossibleTurco Type-C olduğunda inşallah hızlı şarj yaparlar.
Apple'ın Pro modeller arasında da fark bırakması daha önce yapmadığı bir şey değil. 12 Pro ve Pro Max kamera donanımı aynı değil mesela. 12 Pro Max daha büyük lenslerin yanında IBIS (Image Body Stabilization) özelliğine de sahipken 12 Pro daha küçük lenslere sahip ve IBIS yok.

Ama pratikte aralarında çok bir fark olmuyordu. Yani 14 Pro'dan 15 Pro'ya geçmeye değer bir şey olmayacak bence. Kamera anlamında 13 Pro'dan sonra yapılabilecek çoğu şey yapıldı bir şey kalmadı artık sensör büyütmekten başka. iPhone 15 Pro'nun müşteri kitlesini daha çok XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro ve Pro Max, 12 Pro ve Pro Max kullananlar oluşturacak. 13 Pro ve 14 Pro kullananların geçmesine değer bir geliştirme olmayacaktır.
 
Bence 14 Prolar daha bir Apple olacak çünkü 15 ailesinde Type-C bağlantısına geçecek. Tabii Apple bu belli olmaz sadece MagSafe ile şarj gibi bir şey çıkarabilir. Bir diğer değişim de sanırım sessize alma switchinde eski çıt çıt eden formu yerine sade bir düğme haline getirebileceği söyleniyor ama bence olmaz bu. Bana kalırsa 14 Pro ailesi daha da güzel kalacak gibi.
 
Yeni gelecek 15 serisinde Type-C çıkışı olması bekleniyor. En önemli değişiklik bu yönde olacaktır. Ancak Apple'ın bu Type-C portundan görüntü çıkışına, USB bellek bağlantısına izin vereceğini de sanmıyorum açıkçası. Dolayısıyla günlük hayatı etkileyen en önemli faktör portun değişimi olacaktır diye tahmin ediyorum. Kameraya bataryaya "öncekinden daha iyi" diyecek kadar ekleme yapılacaktır muhtemelen. Daha fazlasını Apple'dan beklememek gerekir.

Fiyat konusunda girilen tartışmayı ben komik buluyorum açıkçası. Telefona 50 bin ₺ vermek bir kenara dursun, Türkiye'deki iPhone 14 Pro serisi kullanıcılarının çoğu zaten yurt dışı girişli cihaz kullanıyor. Starbucks'da gördüğünüz yüz üstü yatık i14Pro Max 512 GB'ların kullanıcısına maliyeti Türkiye'den alınmamışsa 28k-32k civarı oluyor genellikle. Eğer iPhone 15 Proları çok beğenirseniz Batum'dan falan alabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merakımdan soruyorum. Sizce eylül'den sonra 15 çıktığında elimizdeki 14 Pro'lar nasıl olacak çok mu gerileyecek? Yoksa önemli değişiklikler olacak mı? Mesajlarınızı bekliyorum.

Tabii ki hayır. 15'lerin çıkması 14 Pro'ların kalitesini etkilemez. Evet 15 Pro'larda yeni teknolojiler olacak ama bu 14 Pro'nun çok iyi ve alınabilir bir cihaz olduğu gerçeğini değiştirmez.
 

Geri
Yukarı