iPhone 15 Pro almak için doğru zaman mı?

thisisaristo

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda iPhone 15 Pro (256 GB) almak istiyorum ancak bildiğiniz üzere sonraki iPhone lansmanına iki ay kadar kısa bir süre kaldı.

iPhone 15 Pro lansmandan bu yana 2 kere zamlandı ve 256 GB için resmi fiyat 79.999 TL oldu ama Hepsiburada gibi platformlardan 69.499'a, hatta ek kupon ile 69.249'a satın alınabiliyor hala. Bu da neredeyse başlangıçtaki lansman fiyatı ile aynı.

iPhone 16 Pro çıktığında da resmi fiyatın şu anki ile aynı, yani en az 79.999 TL olması muhtemel ki döviz kurunun hala aynı kaldığı varsayımı üzerine konuşuyorum. Ayrıca bildiğiniz üzere yeni çıkan modellerde kampanya neredeyse hiç olmuyor ve ilk birkaç ay boyunca resmi fiyatın altında bulmak çok çok zor bir ihtimal.

Yani 15 Pro yerine 16 Pro almak istersem en az 10.000 TL daha eklemem gerekecek ki döviz kuruna bağlı olarak bu tutar daha da yüksek olabilir. Şu anda S23 (256 GB) kullanıyorum. Siz bu durumda ne yapardınız? Şu an 15 Pro alınmalı mı yoksa beklenmeli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tekniksel bilgi bilmeyerek sadece fikrimi söyleyeyim, yerinizde olsam yeni model çıkmak üzereyken eski modeli almazdım. Hatta fakir ruhumu da devreye sokayım, S23 kullanıyorsunuz, Android'ten IOS'a geçmeniz de gereksiz olur, zaten son model Samsung kullanıyorsunuz.

Batarya problemi yaşıyor olabilir Samsung telefonlarda Snapdragon verimsiz çalışıyor.

Hocam tekniksel bilgi bilmeyerek sadece fikrimi söyleyeyim, yerinizde olsam yeni model çıkmak üzereyken eski modeli almazdım. Hatta fakir ruhumu da devreye sokayım, S23 kullanıyorsunuz, Android'ten IOS'a geçmeniz de gereksiz olur, zaten son model Samsung kullanıyorsunuz.
Esasında önceden iPhone kullanıyordum, sonra bir değişiklik olsun diye geçtim. Kulaklığım AirPods Pro hala. Tekrar dönsem mi diye düşünüyordum.

Esasında önceden iPhone kullanıyordum, sonra bir değişiklik olsun diye geçtim. Kulaklığım AirPods Pro hala. Tekrar dönsem mi diye düşünüyordum.

AirPods'u bağlayabilirsiniz S23'e zaten sırf kulaklık için S23 gibi bir telefondan durduk yere bence iPhone 15 Pro Max'e geçilmemeli.

AirPods'u bağlayabilirsiniz S23'e zaten sırf kulaklık için S23 gibi bir telefondan durduk yere bence iPhone 15 Pro Max'e geçilmemeli.
Sırf kulaklık için değil elbette 😅 Yani aksesuarlarımı bile hala değiştirmemiştim anlamında belirtmek istemiştim.

Peki ana sorun, Galaxy S23 kullandığım noktası haricinde. Almak için mantıklı bir dönem mi yoksa değil mi? Galaxy S23'ten geçme geçmeme kararını ayrıca düşünürüm sonrasında.

Eğer 120 Hz desteği olursa biraz daha uyguna 16 Plus alma şansınız var. Ancak kameradan feragat etmeniz gerekecek.
Baz modellerde olmayacak gibi görünüyor ne yazık ki. Galaxy S23'ten önceki iki telefonum da iPhone 14 Pro ve iPhone 13 Pro'ydu, 120 Hz olmadan da kullanmak istemiyorum.

Sırf kulaklık için değil elbette 😅 yani aksesuarlarımı bile hala değiştirmemiştim anlamında belirtmek istemiştim.

Peki ana sorun, Galaxy S23 kullandığım noktası haricinde. Almak için mantıklı bir dönem mi yoksa değil mi? Galaxy S23'ten geçme geçmeme kararını ayrıca düşünürüm sonrasında.

Baz modellerde olmayacak gibi görünüyor ne yazık ki. Galaxy S23'ten önceki iki telefonum da iPhone 14 Pro ve iPhone 13 Pro'ydu, 120 Hz olmadan da kullanmak istemiyorum.

Yeni modeller gelince 15 serisi zamlanır diye düşünüyorum, hep öyle oluyor çünkü Apple tarafında, takas desteği vb. kullanarak değiştirmek için mantıklı bir zaman olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı