Burada iki tarafın da fanboyları var ve haliyle yorumlar iki taraflı olarak bolca hatalı. Ben Apple'dan S24U'ya en pahalı döneminde geçmiş biri olarak tarafsız yazacağım.
Öncelikle Apple işlemcisi daha güçlü ve 3D Touch ile PubG daha keyifli. Bunları inkâr etmek doğru değil. Animasyon akıcılığı ve yazılım standardizasyonuna daha çok çalışılmış. Ekran kalitesi daha düşük olmasına rağmen daha keyifli. Titreşim motoru daha iyi hissettiriyor. Klavyesinde de ezelden beri reklamlanmamış harf tahmin yeteneği var. Yani tahmin kapalıyken Ömer yazıyorsanız ve eliniz r harfi için t'ye daha yakınsa onu "muhtemelen r olmalı" diyerek r olarak algılıyor. Bunu çok çok aradım. Çıktığından beri S24U kullanıyorum ve klavyesine halen tam alışamadım.
Ama ben Samsung'da kalmaya devam edeceğim.
- İlk olarak 120Hz efsane birşey ve sırf o sebeple eşime de S23 aldım.
- Şarj ömrü Samsung'un oldukça daha yüksek.
- NFC ile ödemeyi yerel bankalarla da yapabiliyoruz. Ben yapıkredi eşim akbank juzzdan.
- Fotoğrafta kamera kalitesi Samsung'un daha yüksek. İnstagram'a da HDR atıyor. Pro modda da video kalitesi daha yüksek ama standartta Apple daha iyi.
- Multitasking için Apple çok övülür ama Samsung RAM avantajından olsa gerek, daha iyi gibi.
- Apple kılıfsız kırılıp duruyordu. Bu "aha kesin kırıldı" dediğim 3-4 senaryodan çiziksiz kurtuldu. Köşelerinde hafif ezikler var şimdi.
- DeX'i çok sevdim. TV'de Moonlight ile XBox kol bağlayıp evdeki bilgisayarımda oyun oynuyorum evde değilken GeFprce Now gibi. Ama tabi GTA V falan da oynanıyor böyle.
- Kalemi gereksiz görüyordum ama çok fazla kullanıyorum not alırken. Ancak asıl faydayı mesleğim gereği uzak bilgisayarlara bağlandığımda mouse olarak kullanmakta görüyorum.
- Windows ile basit copy paste gibi konularda ortak çalışabilmesi hoşuma gidiyor.
- Saati çok uygun fiyatlı ve kalp hastası olarak işime çok yarıyor.
- Yüz tanımayı sevmiyorum, parmak izi olayı mükemmel.
- Görüntü kalitesine kimse birşey dememeli bence. Bahsedilen gren sorunu büyüteçle falan gözüküyor ama kullanırken gözükmüyor. Ben şahsen dijitalde dokuyu severim ama o grenler gerçekten doku katacak kadar bile yoklar. Olmalarını isteyen taraftayım.
- Isınma sorunu Apple kadar yok.
- Evdeki klima, tv, robot süpürge gibi aletleri google asistanla kontrol etmek çok keyifli. Appleda bu homekit istiyor. Bulması zor ve pahalı.
- Asistanı yapay zekalı olduğu için spesifik bilgileri çok güzel veriyor. En son carbonara soslu makarna yapmamda yardım etti ve mükemmel oldu. Telefon uzaktaysa saatten cevaplıyor.
- Zoom yeteneği süper zaten de orada Apple da iyi.
- Render testlerini hep adobe premier ile yapıyorlar ve Apple kazanıyor ama gördüğüm kadarıyla o uygulama dışındakilerin hepsinde bu daha hızlı. CapCut kullanıyorum ve Apple yarıdayken bu bitiriyor.
- Instagram'da birşey paylaşırken ekranı açık tutma zorunluluğu olmamasını sevdim.
Diğer güzel şeylerin hepsi Apple'da da aynı. Apple çok güzel ve halen çok seviyorum ama orada kazandığım 5-10 pozitif şey varsa burada kazandığım 20-30 pozitif şey var. Daha aklıma gelmeyen şeyler de vardır. Klavye ve Animasyon konusunda Apple'ı özlüyorum ama diğer pozitifler beni geri dönmekten koruyor.
Ayrıca her yerde "Samsung Türkiye'ye özel fiyat politikası uyguluyor" falan derler ama bu doğru değil. Daha doğrusu kısmen doğru. Hepsiburada aracılığıyla %10 kadar indirim yapıyorlar her yıl. Ancak bu, fiyatı 1200 dolar olan 100.000 liralık Apple karşısında 1250 dolarlık Samsung'un 60.000 liraya satılmasını açıklamıyor.
Apple'ın vergisiz fiyatının neden 1700 dolara geldiğini birilerinin Apple Türkiye'ye sorması lazım. O telefon 1200 dolar ve vergiler dahil 70.000 lira civarına satılmalı. Samsung'un fiyatı düşük değil, normal. Apple'ın fiyatı da vergiler yüzünden 70.000 olacakken Apple yüzünden 100.000 lira.
Son not olarak kesinlikle 60.000 liraya S24U ana seçenek olmalı. Tab S serisi de iPad'in yerini doldurabilir. Karikatürcüler için Apple Pencil biraz daha iyi ama onun haricinde Samsung çok çok açık ara daha iyi bana göre.
Profesyonel bir yazılımcı ve sunucu sağlayıcı olarak benim görüşlerimdir bunlar