iPhone 16 mı S24 Ultra mı?

• Konuyu başlatan mtsn6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 69
  • Görüntüleme 6.661
Genelde kullanmam kullanırsamda gündelik işler için.

iPhone 16 ile S24 arasında karşılaştıracak olursak en yüksek makas kamerada var diyebiliriz belki ama bu makas göreceli olarak var 16'nın kamerası kesinlikle kötü değil onun sebebi de Apple'ın Pro modellere koyduğu düz serilere koymadığı RAW gibi özellikler, günlük kullanımda iPhone 16'nın keşke S24 Ultra alsaydım dedirtceğini düşünmüyorum sadece S24 ultranın pil süresi gerçekten çok iyi testlere bakıp aradaki farkı görebilirsiniz.

16 çok çok rahat şekilde işinizi görecektir ama tabletiniz olmasa bende S24 ultraya yönelin derdim.

S24'te kalem olması işime yaramaz zaten IPad'im yanımda oluyor hep ama keşke S24 alsaydım diyeceğim özellikleri söylersen iyi olur.
120Hz, büyük ekran dışında.

Evet dediğin doğru S24'ün özellikleri hoşuma gidiyor ama telefonun dış görünümü premium durmuyor normal bir Android alıyormuşum gibi geliyor.

120Hz saymazsak ekranda başka artılarda var, QHD+, 505PPI, 2600NITE ek yansıtmaz ekran gibi ekran artıları var. Ekranı saymazsak en büyük 2 fark kamera ve batarya. Batarya olarak iPhone 16 S23Ultra ya da S24+ kıyasla bile geride kalıyor. iPhone 16 maksimum 25W ile şarj olurken S24u 45W ile oluyor. Samsung cihazların kendi arasında 25W ile 45W arasında fazla fark yok ama 25W Apple ile 45W Samsung arasında fark var. Yani daha büyğk bataryaya rağmen dolma hızları fazla fark olmaz. Kamera olarak da S24U ile iPhone 16 başka seviyeler. iPhone 16'da güzel yanlış anlaşılmasın ama S24U bariz daha iyi. Aynı zamanda pil sağlığı ve sağlamlık mevzusu olarak da iPhone 16 S24U kadar iyi değil. Bu arada premium konusuna pek katılmıyorum şahsen iPhone düz modeller(eski tasarımda yeni tasarımda) ya herkesin elinde gördüğümden ya da benim tasarım anlayışımla alakalı çok klasik ve orta segment duruyor. Zaten titanyum kasadan dolayı tutuşta S24U daha premium. iPhone 16 kamerasıda biraz Çinli tasarım andırıyor.
Ek olarak iPhone 16 Samsung FE modellerinde olan, 20bin TL'lik Xiaomi POCO'larında olmadığı için eleştirdiğimiz USB 3.2 teknolojisine sahip değil.
Daha nedenler sayılabilir ama şuan ayaküstü aklıma gelenler bunlar.
Birdaha not düşeyim sonra apple fedaileri bela olmasın
Not: İPHONE 16'DA ÇOK GÜZEL CİHAZDIR BURADA SADECE S24U İLE KARŞILAŞTIRILMASI YAPILDI.

iPhone 16 ile S24 arasında karşılaştıracak olursak en yüksek makas kamerada var diyebiliriz belki ama bu makas göreceli olarak var 16'nın kamerası kesinlikle kötü değil onun sebebi de Apple'ın Pro modellere koyduğu düz serilere koymadığı RAW gibi özellikler, günlük kullanımda iPhone 16'nın keşke S24 Ultra alsaydım dedirtceğini düşünmüyorum sadece S24 ultranın pil süresi gerçekten çok iyi testlere bakıp aradaki farkı görebilirsiniz.

16 çok çok rahat şekilde işinizi görecektir ama tabletiniz olmasa bende S24 ultraya yönelin derdim.

Sanırım 16 alacağım ya 8-9 yıldır iPhone kullanıyorum tüm verilerim Apple'da yeni işletim sistemine geçmeye değmeyecek gibi.

iPhone 16 yerine ikinci el 15 Pro bakın. Sırf ekranı yüzünden almam iPhone 16'yı.

Oyun konusunda IPhone'lar daha başarılı.

Bunu neye dayanarak diyorsunuz herhalükarda Apple GPU'lar daha geridedir.

Si.

Yine iPhone 16, S24 Ultra'dan daha başarılı hocam.

Bana beğenmedim atan arkadaşlara,
15PM-S24U.
16PM-S24U.
İzlesinler. S24 Ultra daha çok ısınıyor, daha düşük grafiklerde oynatıyor, daha düşük çözünürlükte oynatıyor fakat bunlara rağmen testin devamında 35-40 FPS düşük FPS veriyor. A17 Pro ile düz A18 yakın olduğu için 15Pm'i iPhone 16 sayabilirsiniz. @ProfesorTesla @aabcc

Siz Resident Evil 2 testlerine baksanıza asıl S24 Ultra 16 Pro Max'ı yerden yere vuruyor kendi App Store uygulamasında optimize olmasına rağmen.

Yerden yere vuruyor kısmı iyi güldürdü.
Madem anlamıyorsunuz CPU ve GPU işlerinden kendi gözlemlerinize göre yorum yapmayın derim taraf kanalların videolarında bile S24 Ultra 16 pro max'ı render testinde yeniyor.

Yerden yere vuruyor kısmı iyi güldürdü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkisi hemen hemen aynı para ve bu ikisinden birini alacağım.
Üniversitede kullandığım iPad 10. nesilim var AirDrop vs. sık sık kullanıyorum o yüzden IPhone'dan yanayım biraz ama S24 base 16'dan daha iyi karar veremedim. Tavsiyenizi bekliyorum.

iPhone'cuysan 16 al geç. Cihazı zevkle ve isteyerek kullanmak gerek. Yoksa ne yapacağız kalemi, 4 kamerayı ve b. Hangisi sana uygunsa onu satın al.

Bunu neye dayanarak diyorsunuz herhalükarda Apple GPU'lar daha geridedir.

Si.

Siz Resident Evil 2 testlerine baksanıza asıl S24 Ultra 16 Pro Max'ı yerden yere vuruyor kendi App Store uygulamasında optimize olmasına rağmen.
Sürdürülebilirlik, termal başarım falan hikaye olmuş gözünüzde sanırım. iPhone 12 gücündeki Pixel 9XL yük altında sürdürülebilirlikte 16 Pro Maxide S24 ultrayıda ciddi anlamda yerden yere vuruyor. Önemli olan gördüğünüz rakam değil aldığınız performanstır.

Tabii ki de S24u, düz iPhone 16'ya bu fiyat verilmez. Ekosistem denilen şey 40 yılın başı işinize yarıyor ve isteyebileceğiniz her şeyin halihazırda alternatifi var, ama alacağınız 6.1 ekranın, 60 Hz'in ve dayanmayan bataryanın bir alternatifi yok.

Kendinize yazık etmeyin derim, 5-6 yıl telefon kullanacağım diyorsunuz o kadar sene boyunca bu çile sırf 1 kere yapacağınız veri transferine üşendiğiniz için çekilmez, mantığı yok.

Burada iki tarafın da fanboyları var ve haliyle yorumlar iki taraflı olarak bolca hatalı. Ben Apple'dan S24U'ya en pahalı döneminde geçmiş biri olarak tarafsız yazacağım.

Öncelikle Apple işlemcisi daha güçlü ve 3D Touch ile PubG daha keyifli. Bunları inkâr etmek doğru değil. Animasyon akıcılığı ve yazılım standardizasyonuna daha çok çalışılmış. Ekran kalitesi daha düşük olmasına rağmen daha keyifli. Titreşim motoru daha iyi hissettiriyor. Klavyesinde de ezelden beri reklamlanmamış harf tahmin yeteneği var. Yani tahmin kapalıyken Ömer yazıyorsanız ve eliniz r harfi için t'ye daha yakınsa onu "muhtemelen r olmalı" diyerek r olarak algılıyor. Bunu çok çok aradım. Çıktığından beri S24U kullanıyorum ve klavyesine halen tam alışamadım.

Ama ben Samsung'da kalmaya devam edeceğim.

• İlk olarak 120Hz efsane birşey ve sırf o sebeple eşime de S23 aldım.
  • Şarj ömrü Samsung'un oldukça daha yüksek.
  • NFC ile ödemeyi yerel bankalarla da yapabiliyoruz. Ben yapıkredi eşim akbank juzzdan.
  • Fotoğrafta kamera kalitesi Samsung'un daha yüksek. İnstagram'a da HDR atıyor. Pro modda da video kalitesi daha yüksek ama standartta Apple daha iyi.
  • Multitasking için Apple çok övülür ama Samsung RAM avantajından olsa gerek, daha iyi gibi.
  • Apple kılıfsız kırılıp duruyordu. Bu "aha kesin kırıldı" dediğim 3-4 senaryodan çiziksiz kurtuldu. Köşelerinde hafif ezikler var şimdi.
  • DeX'i çok sevdim. TV'de Moonlight ile XBox kol bağlayıp evdeki bilgisayarımda oyun oynuyorum evde değilken GeFprce Now gibi. Ama tabi GTA V falan da oynanıyor böyle.
  • Kalemi gereksiz görüyordum ama çok fazla kullanıyorum not alırken. Ancak asıl faydayı mesleğim gereği uzak bilgisayarlara bağlandığımda mouse olarak kullanmakta görüyorum.
  • Windows ile basit copy paste gibi konularda ortak çalışabilmesi hoşuma gidiyor.
  • Saati çok uygun fiyatlı ve kalp hastası olarak işime çok yarıyor.
  • Yüz tanımayı sevmiyorum, parmak izi olayı mükemmel.
  • Görüntü kalitesine kimse birşey dememeli bence. Bahsedilen gren sorunu büyüteçle falan gözüküyor ama kullanırken gözükmüyor. Ben şahsen dijitalde dokuyu severim ama o grenler gerçekten doku katacak kadar bile yoklar. Olmalarını isteyen taraftayım.
  • Isınma sorunu Apple kadar yok.
  • Evdeki klima, tv, robot süpürge gibi aletleri google asistanla kontrol etmek çok keyifli. Appleda bu homekit istiyor. Bulması zor ve pahalı.
  • Asistanı yapay zekalı olduğu için spesifik bilgileri çok güzel veriyor. En son carbonara soslu makarna yapmamda yardım etti ve mükemmel oldu. Telefon uzaktaysa saatten cevaplıyor.
  • Zoom yeteneği süper zaten de orada Apple da iyi.
  • Render testlerini hep adobe premier ile yapıyorlar ve Apple kazanıyor ama gördüğüm kadarıyla o uygulama dışındakilerin hepsinde bu daha hızlı. CapCut kullanıyorum ve Apple yarıdayken bu bitiriyor.
  • Instagram'da birşey paylaşırken ekranı açık tutma zorunluluğu olmamasını sevdim.

Diğer güzel şeylerin hepsi Apple'da da aynı. Apple çok güzel ve halen çok seviyorum ama orada kazandığım 5-10 pozitif şey varsa burada kazandığım 20-30 pozitif şey var. Daha aklıma gelmeyen şeyler de vardır. Klavye ve Animasyon konusunda Apple'ı özlüyorum ama diğer pozitifler beni geri dönmekten koruyor.

Ayrıca her yerde "Samsung Türkiye'ye özel fiyat politikası uyguluyor" falan derler ama bu doğru değil. Daha doğrusu kısmen doğru. Hepsiburada aracılığıyla %10 kadar indirim yapıyorlar her yıl. Ancak bu, fiyatı 1200 dolar olan 100.000 liralık Apple karşısında 1250 dolarlık Samsung'un 60.000 liraya satılmasını açıklamıyor.

Apple'ın vergisiz fiyatının neden 1700 dolara geldiğini birilerinin Apple Türkiye'ye sorması lazım. O telefon 1200 dolar ve vergiler dahil 70.000 lira civarına satılmalı. Samsung'un fiyatı düşük değil, normal. Apple'ın fiyatı da vergiler yüzünden 70.000 olacakken Apple yüzünden 100.000 lira.

Son not olarak kesinlikle 60.000 liraya S24U ana seçenek olmalı. Tab S serisi de iPad'in yerini doldurabilir. Karikatürcüler için Apple Pencil biraz daha iyi ama onun haricinde Samsung çok çok açık ara daha iyi bana göre.

Profesyonel bir yazılımcı ve sunucu sağlayıcı olarak benim görüşlerimdir bunlar 🫀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı