İkisini de kullanıyorum ama iPhone olan Pro değil Pro Max. Bataryaya çok takıyorsan kesinlikle iPhone 16 Pro Max tercihin olsun, iki telefonu da ezip geçiyor müthiş bir pil süresi var. GPU ve CPU olarak iPhone açık ara önde. Fakat şöyle bir sıkıntı var Apple'ın 120Hz'i çok kötü, çoğu zaman 120 Hz değil de daha düşük bir yenileme hızı kullandığımı açıkça hissediyorum, adaptif olmasıyla alakalı. S24 Ultra bu konuda çok daha akıcı hissettiriyor, animasyon olarak da öyle. Kamera olarak iPhone'un daha iyi olduğunu söyleyebilirim, S24 Ultra'nın zoomu bir tık daha iyi, 100X saçmalığından bahsetmiyorum o tamamen marketing, dijital zoom yapıyor 5X'ten sonra, iPhone'da maksimum 25X zoom var, S24 Ultrada 25X yapınca bir tık daha net ve okunabilir bir görüntü elde ediyorsun, daha keskin, ama muhtemelen bu post-processing ile alakalı, lens veya sensör ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ha tabii en temelde iOS ve Android muhabbeti yatıyor, bu ise tamamen senin tercihin. Androidden iOS'e geçiyorsan başta biraz zorluyor, hapiste gibi hissediyorsun ama sonradan alışıyorsun. Sideloading ile rahatça modlu YouTube, modlu uygulamalar vs kullanabiliyorsun, ama Android'e göre çok çok az seçeneğin var dışarıdan uygulama yükleme konusunda. iOS, Android'e nazaran çok daha optimize bunu çok rahat anlayabiliyorsun, S24 Ultra cihaz yeni açıldığında seri hareketler yapınca (hızlıca uygulamalara girip çıkmak vs.) bir tık kasıyor ama iPhone'da böyle bir durum yok. S24 Ultrada herhangi bir anda kamera açıp hızlı hareketler yaptığımda kastığına şahit oluyorum (bi anda kameraya girip ileri geri zoom yapmak gibi) ama normal kullandığınızda sorun yok, kısaca benchmark yaparcasına saçma sapan hareketler yapmazsanız akıcılığında hiçbir sorun yok. Gayet seri bir telefon. Şimdilik aklıma bu kadar geldi, bence alabiliyorsanız iPhone 16 Pro Max alın. Tercih sizin. Ha son bir şey ekleyeyim fotoğraflarda doğal renk, sahte renk, canlı renk, renk doygunluğu vesaire muhabbetine takılıyorsanız iPhone'da fotoğraf stilleri özelliği var, ister fotoğraf çekerken ister fotoğraf çektikten sonra renk tonunu, gölgeleri, parlaklığı, hangi renge kayacağını vesaire seçebiliyorsunuz. Bu dediğim şey fotoğraf çektikten sonra düzenle diyip fotoğrafın ayarlarıyla oynamak gibi değil. Var olan hazır presetlerle oynuyorsunuz olay bu. Bu sayede iPhone daha doğal çekiyor, daha cansız çekiyor muhabbeti kapanmış oluyor. Son ve gerçekten de son olarak AI geldi aklıma, Apple daha yolun çok başında, her Apple Intelligence özelliği berbat gibi bir şey, bir tek Siri üzerinden ChatGPT'ye erişmek güzel geldi. Samsung bu konuda bir tık daha önde ama Samsung'unki de çok iyi değil. Özellikle de AI ile fotoğrafı düzenlerken Samsung daha iyi. En nihayetinde ikisi de AI konusunda çok kötü işler çıkarıyor.