IPhone 16 vs Samsung S25+

Neye göre? Ben 60 Hz'de gayet rahat kullanıyorum. Öncesinde 120Hz kullanan birisi 60 Hz'ye geçerse tabii ki fark eder.

Senin 60 Hz kullanıyor olman başkalarının farkı anlamayacağı anlamına gelmez. Önceki mesajınızda fark ettiklerinden bahsettiklerini sanmıyorum; Samsung sunduğu için söylüyorlar demişsiniz, şimdi de ben kullanıyorum, başkası 120'den 60'a geçerse tabii ki fark eder diyorsunuz. Emin ol, farkı bildiklerinden söylüyorlar. 60'tan 120'ye geçerseniz de, 120'den 60'a düşerseniz de farkı anlayabilirsiniz. Daha akıcı model almak varken zaten buna alıştık düşüncesi ne kadar mantıklı?

Neye göre? ben 60 hz'de gayet rahat kullanıyorum. Öncesinde 120hz kullanan birisi 60 hz'ye geçerse tabii ki farkeder.
B segmenti arabayla E segmenti arabada ayni yere ulasabiliyor hocam bu nasil mantik? 60 hz gunumuzdeki cogu cihaza gore geride, bu bir gercek. Televizyonlar bile 120hz. Siz onem vermeseniz de bazi kullanicilar gibi gayet normal bir sey ama gunumuz teknolojisine gore geride oldugu da bir gercek yani.

Senin 60 Hz kullanıyor olman başkalarının farkı anlamayacağı anlamına gelmez. Önceki mesajınızda fark ettiklerinden bahsettiklerini sanmıyorum; Samsung sunduğu için söylüyorlar demişsiniz, şimdi de ben kullanıyorum, başkası 120'den 60'a geçerse tabii ki fark eder diyorsunuz. Emin ol, farkı bildiklerinden söylüyorlar. 60'tan 120'ye geçerseniz de, 120'den 60'a düşerseniz de farkı anlayabilirsiniz. Daha akıcı model almak varken zaten buna alıştık düşüncesi ne kadar mantıklı?
Dostum farkı anlamak için ya 120'den 60'a, ya da 60'dan 120'ye çıkarak anlayabilirsin zaten. :D 60 ile 120'nin hiçbir farkı yok demiyorum, sadece ''neye göre?'' diyorum. Mesela bana 60 hz kasma hissiyatı vermiyor. Bir başkasına veriyorsa o kişi 120'den 60'a düşmüşte olabilir, göz farklılığı da olabilir.

B segmenti arabayla E segmenti arabada ayni yere ulasabiliyor hocam bu nasil mantik? 60 hz gunumuzdeki cogu cihaza gore geride, bu bir gercek. Televizyonlar bile 120hz. Siz onem vermeseniz de bazi kullanicilar gibi gayet normal bir sey ama gunumuz teknolojisine gore geride oldugu da bir gercek yani.
Konuyu ''kasmak'' üzerine söylemiştim, geri de kaldığı konusunda hemfikirim.

Dostum farkı anlamak için ya 120'den 60'a, ya da 60'dan 120'ye çıkarak anlayabilirsin zaten. :D 60 ile 120'nin hiçbir farkı yok demiyorum, sadece "neye göre?" diyorum. Mesela bana 60 Hz kasma hissiyatı vermiyor. Bir başkasına veriyorsa o kişi 120'den 60'a düşmüşte olabilir, göz farklılığı da olabilir.

Konuyu "kasmak" üzerine söylemiştim, geri de kaldığı konusunda hemfikirim.

Adam telefonlarda Hz o kadar fark ettiriyor mu demiş, sen de fark ettiğinden değil, Samsung girişte daha yüksek Hz değeri sunduğu için diyorlar demişsin. Ya kendini açıklayamıyorsun ya da yazdıklarından geri adım atıyorsun. Hz değeri fark ettiriyor. Ne açıklamaya çalışıyorsun o cümlende? Sana 60 Hz'in kasma hissiyatı vermeme sebebi ortada değil mi? Neye göresi yok bu işin. Hz arası fark gözle görülür bariz bir şey. Felsefi bir seviyeye çekmenin anlamı yok. Öznel bir konuda değil Hz meselesi. Yalnızca 60a alışan biri burada 60 Hz o hissi vermiyor diye savunabilir.

Adam telefonlarda Hz o kadar fark ettiriyor mu demiş, sen de fark ettiğinden değil, Samsung girişte daha yüksek Hz değeri sunduğu için diyorlar demişsin. Ya kendini açıklayamıyorsun ya da yazdıklarından geri adım atıyorsun. Hz değeri fark ettiriyor. Ne açıklamaya çalışıyorsun o cümlende? Sana 60 Hz'in kasma hissiyatı vermeme sebebi ortada değil mi? Neye göresi yok bu işin. Hz arası fark gözle görülür bariz bir şey. Felsefi bir seviyeye çekmenin anlamı yok. Öznel bir konuda değil Hz meselesi. Yalnızca 60a alışan biri burada 60 Hz o hissi vermiyor diye savunabilir.
Öyle zaten? telefonlarda hz neye göre farkediyor mesela söyleyebilir misin? arayüzde boş boş kaydırmaktan örnek vermezsin herhalde. ''Neye göre?'' diye sormuşum zaten cevap verememişsin. Genel olarak hz değeri zaten farkettirir ettirmez diyen mi var sana? mesela bilgisayarda hz değeri oyunlarda çok önemli, özellikle fps oyunlarında. Neye göresi yoksa genel olarak söylüyorsan boşuna tartışmayalım ben neye göre olduğuyla tartışırım.

60Hz kullanıyorum diye veya alıştım diye savunmuyorum. 30Hz değil ki kasma hissiyatı versin. Zaten önceki mesajımda da belirttim. göz farklılığı olacağını, yüksek hertz değerinden (120) 60'a düştüğünü ve kastığını söylüyorsa olabilir dedim.

Öyle zaten? Telefonlarda Hz neye göre fark ediyor mesela söyleyebilir misin? Arayüzde boş boş kaydırmaktan örnek vermezsin herhalde. "Neye göre?" diye sormuşum zaten cevap verememişsin. Genel olarak Hz değeri zaten fark ettirir ettirmez diyen mi var sana? Mesela bilgisayarda Hz değeri oyunlarda çok önemli, özellikle FPS oyunlarında. Neye göresi yoksa genel olarak söylüyorsan boşuna tartışmayalım ben neye göre olduğuyla tartışırım.

60Hz kullanıyorum diye veya alıştım diye savunmuyorum. 30Hz değil ki kasma hissiyatı versin. Zaten önceki mesajımda da belirttim. Göz farklılığı olacağını, yüksek Hertz değerinden (120) 60'a düştüğünü ve kastığını söylüyorsa olabilir dedim.

Telefonlarda Hz değeri neye mi yarıyor? Oyunda aldığın FPS'den, arayüzdeki akıcılığa, Instagram'da ana sayfada gezerken bile anlayabileceğin bir şey bu. Bir video çekiyorsun videodan aldığın verim bile Hz ile sağlanıyor. Bu arada bu kadar örnek verdim ama gereği yok zaten sadece daha akıcı bir deneyim sunması bile Hz denen şeyin ekran kısmındaki önemini vurgular. Sonuçta o telefonlara o kadar para vermenin sebeplerinden biride akıcı çalışması. Hz ne işe yarıyor diye dediğin şeyin ne kadar saçma olduğunu fark etmeni umuyorum çünkü cidden şaşırdım görünce😃. Öbür kısma gelirsek, emin ol hep 30Hz kullanıyor olsan o da benzer hissi verirdi burada 30Hz savunurdun. İnsan gözü bu her türlü alışıyor, kabulleniyor. Burada mesele daha iyisi varken ne anlamı var? Veya 2025'te 60hzin mantığı ne?

Telefonlarda Hz değeri neye mi yarıyor? Oyunda aldığın FPS'den, arayüzdeki akıcılığa, Instagram'da ana sayfada gezerken bile anlayabileceğin bir şey bu. Bir video çekiyorsun videodan aldığın verim bile Hz ile sağlanıyor. Bu arada bu kadar örnek verdim ama gereği yok zaten sadece daha akıcı bir deneyim sunması bile Hz denen şeyin ekran kısmındaki önemini vurgular. Sonuçta o telefonlara o kadar para vermenin sebeplerinden biride akıcı çalışması. Hz ne işe yarıyor diye dediğin şeyin ne kadar saçma olduğunu fark etmeni umuyorum çünkü cidden şaşırdım görünce😃. Öbür kısma gelirsek, emin ol hep 30Hz kullanıyor olsan o da benzer hissi verirdi burada 30Hz savunurdun. İnsan gözü bu her türlü alışıyor, kabulleniyor. Burada mesele daha iyisi varken ne anlamı var? Veya 2025'te 60hzin mantığı ne?
Adam oyun performansı önemli değil demiş zaten. :D Belli ki oyun oynamayacak ya da ağır oyunlar oynamayacak. Bir şeye açıklık getirelim, ben ''iPhone alın, hz önemli değil'' demiyorum. Zaten farkettiysen öneri de bile bulunmadım. Ekran kısmında boş boş kaydırıp bundan zevk almayacaksan örnek vermen saçma olmuş açıkçası. İnstagram, TikTok gibi uygulamalara lafım yok zaten. Akıcı deneyimi 60 hz'de sunuyor ondan bahsediyorum. 60 Hz ideal geliyor, kasma hissiyatı yok, süper akıcılık hissiyatı da yok orta bir değer.

Abi bak ''2025'te 60 hz'in ne mantığı var'' diyorsun. Seneyle, senelerle alakası yok, ne yapacağının önemi var. Bilgisayar alırken 5090 almak yerine neden orta segment alıyorsun? ''en iyisini almak varken?'' sana yeterli geliyor ki seçim yapıyorsun. Daha düşük fiyata Samsung 120hz sunuyor onu almak varken neden bunu alsın diyorsan mantıklı. Fakat benim düşünceme göre değil. Ben iPhone kullanmayı seviyorsam Samsung 120hz sunuyor diye geçmem. Sen geçersin başkası geçer karışmam laf da etmem tam tersi saygı duyarım laf edene de açıklama yaparım.

Gelelim sene mantığına. Sene mantığı çok çok ilerlerde olur. Örneğin 2050'lerde örnek veriyorum 2000 hz çıkmış sen 60 hz kullanıyorsun. Bu örneği o zaman versen mantıklı olabilir ancak şu an için mantıklı değil. Ben 60 hz'nin yeterli olduğunu savunuyorum kişiden kişiye değişebilir bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı