- Makaleler
- 6
Daha fazla
Adam oyun performansı önemli değil demiş zaten.belli ki oyun oynamayacak ya da ağır oyunlar oynamayacak. Bir şeye açıklık getirelim, ben "iPhone alın, Hz önemli değil" demiyorum. Zaten fark ettiysen öneri de bile bulunmadım. Ekran kısmında boş boş kaydırıp bundan zevk almayacaksan örnek vermen saçma olmuş açıkçası. Instagram, TikTok gibi uygulamalara lafım yok zaten. Akıcı deneyimi 60 Hz'de sunuyor ondan bahsediyorum. 60 Hz ideal geliyor, kasma hissiyatı yok, süper akıcılık hissiyatı da yok orta bir değer.
Abi bak "2025'te 60 Hz'in ne mantığı var" diyorsun. Seneyle, senelerle alakası yok, ne yapacağının önemi var. Bilgisayar alırken 5090 almak yerine neden orta segment alıyorsun? "en iyisini almak varken?" sana yeterli geliyor ki seçim yapıyorsun. Daha düşük fiyata Samsung 120Hz sunuyor onu almak varken neden bunu alsın diyorsan mantıklı. Fakat benim düşünceme göre değil. Ben iPhone kullanmayı seviyorsam Samsung 120Hz sunuyor diye geçmem. Sen geçersin başkası geçer karışmam laf da etmem tam tersi saygı duyarım laf edene de açıklama yaparım.
Gelelim sene mantığına. Sene mantığı çok çok ilerlerde olur. Örneğin 2050'lerde örnek veriyorum 2000 Hz çıkmış sen 60 Hz kullanıyorsun. Bu örneği o zaman versen mantıklı olabilir ancak şu an için mantıklı değil. Ben 60 Hz'nin yeterli olduğunu savunuyorum kişiden kişiye değişebilir bilemem.
Bakın yemin ediyorum yazıyı okurken ne okuyorum ya ben dedim. Baştan sona aralarda birkaç tane mantıklı yorum dışı amatör bir yazı. Uzatmayacağım konu dağılmasın diye çünkü şu an çok bariz bir konu hakkında saçma bir tartışma dönüyor, olay basit, Hz tamamen nesnel ve net bir konu. 60Hz telefon kasma hissini verir 120 varken. Konunun yeterlilikle de yakın alakası yok. Telefona 60bin TL verdiğinizin farkında olarak 60hzin yeterli olduğu fikrini bir daha gözden geçirin. 5090 örneğine gelirsek, tamamen saçma. Örneğin doğrusu şöyle, şimdi önünde 60bin TL'ye 5090 ve 4060 var. İkisi de 60 bin TL, bana 4060 yetiyor deyip 5090 yerine yine aynı parayı verip 4060 mı alacaksın? Hayırlı olsun o zaman ne diyeyim.
Son düzenleyen: Moderatör: