İphone 5s mi ? 5c mi?

Kıyaslama yaptığın özellikler önemsiz. Batarya olarak arada şüphe götürmeyecek fark var. G3'ün bataryasının daha az dayandığını hepimiz biliyoruz. G3'ün ekran avantajı var ancak o da bazı durumlarda dezavantaja dönüşüyor. Kıyas.la gibi sitelerde karşılaştırma yapmak iyi değil ayrıca.

Mesala 64 GB'a kadar yazıyor Z2 için ama 128 GB takılabiliyor.

Adamlar 100 gran aliminyumu, 50 gram camı ellerinde sıkınca ortaya ıPhone çıkmıyor ki. IOS'un geliştirilme maliyeti var. Orada çalışan işçilerin parası var. ıPhone'leri dağıtım maliyeti var. Bu kadar sığ düşünmeyin. Ona bakarsanız bir Samsung'un yapım maliyeti 50-60 dolar bile tutmaz. Android'i zaten bedava kullanıyorlar. Telefon zaten tamamıyla plastik. :)

Adamlar 100 gran aliminyumu, 50 gram camı ellerinde sıkınca ortaya ıPhone çıkmıyor ki. IOS'un geliştirilme maliyeti var. Orada çalışan işçilerin parası var. ıPhone'leri dağıtım maliyeti var. Bu kadar sığ düşünmeyin. Ona bakarsanız bir Samsung'un yapım maliyeti 50-60 dolar bile tutmaz. Android'i zaten bedava kullanıyorlar. Telefon zaten tamamıyla plastik. :)
Dostum sen Windows 8.1 'i 300 TL 'ye satın alıyorsun. iOS ne kadar olabilir ki ? Adamlar zorlasan 700 TL bile etmeyecek telefonu sana 2000 TL 'ye satıyor. Sen de iPhone adından dolayı kazık yiye yiye para veriyorsun.

Yazılımların bu kadar kolay hazırlandığını mı sanıyorsun ? Emin ol IOS'un yazılması için onlarca yazılım mühendisi emek harcıyor. Firmanın neredeyse bütün giderleri ıPhone tarafından karşılanıyor. Fabrikalarda çalışan işçilerin ücreti, seri üretimde kullanılan makinelerin satın alınması, kullanılan fabrika arazilerinin satın alınması ve oraya fabrika kurulması... Bunun gibi bir sürü maliyet var. İşin içine bunları da katınca fiyatının neden böyle olduğunu belki anlayabilirsin. Ben ıPhone fanboyu değilim aksine tam bir Android ve WP hayranıyım. Ancak Apple firmasına bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum.

Yazılımların bu kadar kolay hazırlandığını mı sanıyorsun ? Emin ol IOS'un yazılması için onlarca yazılım mühendisi emek harcıyor. Firmanın neredeyse bütün giderleri ıPhone tarafından karşılanıyor. Fabrikalarda çalışan işçilerin ücreti, seri üretimde kullanılan makinelerin satın alınması, kullanılan fabrika arazilerinin satın alınması ve oraya fabrika kurulması... Bunun gibi bir sürü maliyet var. İşin içine bunları da katınca fiyatının neden böyle olduğunu belki anlayabilirsin. Ben ıPhone fanboyu değilim aksine tam bir Android ve WP hayranıyım. Ancak Apple firmasına bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum.
Windows'u adamlar 300 TL 'ye satıyor. Sence iOS 'un değeri 1500 TL'mi ? Bence en fazla 50 TL. O linkte zaten üretim maliyetinin cihaz başına 8 dolar olduğu belirtilmiş. iPhone adından dolayı bu cihazları kullanan herkes kazık yiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı