- Makaleler
- 12
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, dün satın aldığım iPhone 5s için bazı testler yaptım.
Beğenmediğim bazı özellikler;
Kısacası performans, kamera, kendine has özellikler, Touch ID, IPS panel ve IOS 7.1.2 ile kendini sevdiren bir telefon, fakat çok büyük ekran isteyen ve Amoled seven kişiler için pek uygun olacağını sanmıyorum.
- Açılış hızı; Telefonu IOS 7.1.2 ile güncelleyince 19 saniyede açılıyor.
- Parmak okuyucusu; Telefonun Touch ID özelliği çok güzel, tek kelime ile kusursuz, hızlı ve pratik diyebilirim.
- İşletim sistemi; En güncel sürüm olan IOS 7.1.2'ye güncelledim. İşletim sistemi çok güzel, stabil ve kesinlikle hiçbir kasma yok (Android'e göre en büyük farkı bana göre).
- Ekranı; 4.03 boyutu, 1136*640 çözünürlüğü ve 800:1(tipik kontrast) oranı olan ekranın en güzel yanı IPS panel olması. 180 derece görüş açısı olması gerçekten güzel.
- Oyun performansı; Dünden beri sadece 3 oyun deneme fırsatım oldu
. Denediğim oyunlar; FIFA 14, Sonic ve Temple run. Fıfa 14'ün grafikleri gerçekten güzeldi, oyunu akıcı bir şekilde, hiçbir sorun olmadan oynadım. Sonic'in grafikleri de güzeldi. Temple run ise grafik olarak çok düşüktü(her telefon rahatlıkla açacak kadar).
- Kulaklıkları; Kulaklıkları şekil olarak farklı(diğer kulaklıklara göre). Ses kalitesi olarak beğendim ama sağ kulağım ile ufak bir uyumsuzluk var
.
Beğenmediğim bazı özellikler;
- Gereğinden fazla güvenlikçi olması,
- Sağ kulaklığın biraz uyumsuz olması
- Ve ekran boyutunun rahatlıkla 4.2-4.3 boyutlarında olmaya müsait iken, 4.03 boyutunda bırakılması.
Kısacası performans, kamera, kendine has özellikler, Touch ID, IPS panel ve IOS 7.1.2 ile kendini sevdiren bir telefon, fakat çok büyük ekran isteyen ve Amoled seven kişiler için pek uygun olacağını sanmıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: