iPhone 6 VS Note 4

Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar. Ocağın sonu gibi günümüzün en canavar, akılı telefonlarından olan ; iphone 6 veya note 4 bu iki telefon benim acayip hoşuma gidiyor . Ama ben malum öğrenciyim alacağım bir telefon beni en az 3.4 sene götürmeli hatta vereceğim 2400TL para karşılığında 4,5 sene götürmeli . Ben telefonumu çok hor kullanamam genel olarak internet da takılırım ve ağırlıklı olarak da oyun oynarım bu cihazlar ana akıcı oyun deneyimini ve uzun vadili kullanışı ile 3,4 sene götürebilir ?

Yazım ve imla yanlışları olabilir, kusura bakmayınız . :D

kardesim samsungu bilmem ama ben 4s i ciktigi zaman almistim simdi 6plus ile degistirine kadar sifir sorunsuz kasmasiz kullandim yani 3 sene goturdu. (simdide kuzenim kullaniyor ios 8 dahil hic sorun yasatmadi) soyledigin iki modelde seni uzun yillar goturebilir ama butcen musaitse bence iphone al.

Ben olsam note 4 alırdım ama uzun süre kullanacaksan iphone 6 al. Fakat onda da 16gb yetmeyebilir 64gb alsan note 4 ile fiyat farkı daha da artacak.
Ha bu arada imla konusunda genelde kusura bakıyorlar, dikkatli ol (y)

O zaman şöyle diyeyim : Ben genelikle telefonla bir günde, ortalama olarak 2 3 saat oynarım. Ve 2 2,5 saat de internet üzerinden kullanırım . Yani pil , ekran telefon deneyimi ve bence en önemlisi uzun vadili kullanım önemlidir . Uzun vadili kullanımda iphone 6, işletim sisteminden ve güncelleme desteği ile daha avantajlı ama diğer ; pil ekran ve telefon deneyiminde note 4 avantajlı. En önemli özelliklerden biri iphone da iken , olmasa olmaz özelliklerde note 4 da . İkisi de bu karşılaştırmada bence aynı sonucu yakalıyor . Ama tüketici da kararsız kalıyor . Bu ne be arkadaş :D Hem 2500 TL lik cihazlar arasında seçim yapması neden bu kadar zor olur ki ? Şu firmalar anlaşsınlar şöyle hiç bir telefonu aratmayacak bir telefon çıkarsınlar da ; o mu bu mu diye adamı stres e sokmasınlar
:D

kardesim samsungu bilmem ama ben 4s i ciktigi zaman almistim simdi 6plus ile degistirine kadar sifir sorunsuz kasmasiz kullandim yani 3 sene goturdu. (simdide kuzenim kullaniyor ios 8 dahil hic sorun yasatmadi) soyledigin iki modelde seni uzun yillar goturebilir ama butcen musaitse bence iphone al.
Cidden , hiç kasma donma vb. bir sorun ile karşılaşmadan 3 sene mi kulanadınız mı ? Benim kuzenim 4s aldı 3 oyun yükledi cihazda kasma donma ve gecikmeler başladı o yüzden iphone den soğudum. İşte markalar ihtiyaç olduğum en iyi özellikleri ayrı telefonlarda çıkartınca insan ne alacağına karar veremiyor. İki cihaza da bütçe var . Ama muhakeme sıfır :D

Öncelikle her kese merhabalar. Belirteyim ki, 10 gün öncesinde bende iphone 5s vardı. yaklaşık 2 sene öncesinde bir samsung galaxy s3 almıştım. İlk başlarda normal çalışıyordu, amma kısa süre sonra telefon baya bir kasmaya başladı. Ben de genelde telefonun kasmasına hiç bir şart dahil razı olamıyorum. İos 7 genellikle iphone 5s için tasarlanıp fabrika ayarları da bu güncelleme doğrultusunda geldiyi için kasmıyordu. Ama ios 8 iphone 5s-i zaman zaman bir az, zaman zaman ise baya bi zor duruma sokuyordu benim görüşlerimce. Şimdi bende note 4. Performans konusunda qayet başarılı, zaten ekran, pixel yoğunluğu, kamera, ve metal tasarım her şeyi söylemekde. Amma Utku kardeş siz pil deneyiminde ne kadar note 4-ün avantajlı olduğunu düşünsez bile, miliamper boyutunda ciddi bir üstünlüyün olmasına rağmen note 4 maksimum bir avantaj sağlayamıyor. Yani benim demek istediyim, iphone-a kıyaslandığında yüksek pil performansı var 2k bir ekranla bile. Amma 3220 mah pil için bunu pek yeterli bulmuyorum açıkcası. Ben fikirlerin tamamını izleyicem, bu konuda yorumlar her zaman ilgimi çekmekde...

Samsunglar google play storeden virüs kapıyorlar diye okumuştum geçen aylarda bu haber doğrumu mudur değil midir bilmiyorum ama bu haberden sonra samsungtan biraz soğudum diyebilirim bana kalırsa iphone al.

Bu bilgi neredeyse doğru ola bilir. Amma unpopular yani sıradan, işte ne biliyim, gece rüyasında biri bir uygulama düşündü, sabah kalkıp da onu hazırladı, nasilsa bir yolla geçirdi onu playstore onayından. bunlar ola bilir. zaten uygulamaların genel kısmı dahilinde internet reklamları yerleşdiriyorlar. bu bile yeter virüs için. Amma yılların tecrübesinden geçen versiyonmu versiyon çıkaran uygulamalar için bu fikir o kadar da doğru olmayacak zann ederim.

App stora kolay kolay virüs bulaşmaz ama play store çok kolay bulaşıyor ondan dolayı telefon yavaşlıyor ve kullanılamaz durumda oluyor.

Ne kadar İphone sevdası seni beni onu bizi hepimizi tüm dünyayı sarsa da onun genel özelliklerine bakdığımızda sistem çok dar. virus kapmasın diye bluetooth bile sınırlanmış. ben kullanmasını beceremedim deyemem, restore-undan jailbreak-e kadar sistemin dibine kadar çökdüm, sadece verdiği her bir destek sınırlı. Amma güncelleme konusundakı belirliliği en sevdiğim özellik. tasarımını seviyordum çünki metal tasarım. samsung metali entegre edince note 4-e zaten sevmişdim bu seriyi, daha da beğenimi kazandı

İphone 6 elbette ki o da tam başka bir dünya. tasarım konsept her şeyi diyor.

onun için de bence kiyaslamaya da gerek yok. kime nasıl ve ne amaçla kullanacağı fikriyle baksak o zaman her birinin kendi yeri kendi beğeni kitlesi kesinlikle mevcut. ben samsung bile kullansam android-e başka bir sempatim var, ios-a başka.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı