iPhone 6 VS Note 4

O zaman şöyle diyeyim : Ben genelikle telefonla bir günde, ortalama olarak 2 3 saat oynarım. Ve 2 2,5 saat de internet üzerinden kullanırım . Yani pil , ekran telefon deneyimi ve bence en önemlisi uzun vadili kullanım önemlidir . Uzun vadili kullanımda iphone 6, işletim sisteminden ve güncelleme desteği ile daha avantajlı ama diğer ; pil ekran ve telefon deneyiminde note 4 avantajlı. En önemli özelliklerden biri iphone da iken , olmasa olmaz özelliklerde note 4 da . İkisi de bu karşılaştırmada bence aynı sonucu yakalıyor . Ama tüketici da kararsız kalıyor . Bu ne be arkadaş :D Hem 2500 TL lik cihazlar arasında seçim yapması neden bu kadar zor olur ki ? Şu firmalar anlaşsınlar şöyle hiç bir telefonu aratmayacak bir telefon çıkarsınlar da ; o mu bu mu diye adamı stres e sokmasınlar
:D

Cidden , hiç kasma donma vb. bir sorun ile karşılaşmadan 3 sene mi kulanadınız mı ? Benim kuzenim 4s aldı 3 oyun yükledi cihazda kasma donma ve gecikmeler başladı o yüzden iphone den soğudum. İşte markalar ihtiyaç olduğum en iyi özellikleri ayrı telefonlarda çıkartınca insan ne alacağına karar veremiyor. İki cihaza da bütçe var . Ama muhakeme sıfır :D

En ufak kasma olmadi. Su sekilde oldu ios 7 ciktigi zaman tel kasar diye yuklemedim ios 7 cikali 10 gun kadar olmustu yuklemedim tel kasar gibi oldu neyse zaten kasiyo dedim yukledim kasma duzeldi. ios 8 ide yukledim oylede kullandim hic sorun olmadi. Sen sogudum diyosun bende aksine bundan sonra iphone dan baska tel kullanmam dedim :D

Arkadaşlar ; şu son zamanlarda şunu keşfettim : iphone 6 süper, canavar gibi bir telefon onun bu şörvet de olmasını asıl sağlayan şey, note 4 deki hayvan gibi olan donanımdan ziyade, çok şık bir tasarım ve ios o apple deneyimini veren asıl şey ios ve ciddiyim bu yazılımı çok hoşuma gidiyor . Gerek ara yüzü olsun , gerek akıcılığı olsun . Ama arkadaşlar note 4 deki o canavar gibi özellikler karşısında da iphone elim gitmiyor . Bir kere size soruyorum ; iphone 6 çıktığında sizin oha dediğiniz kaç tane özellik , şey vardı ? Ben apple artık o kadar bağlanmışım ki iphone 6 da 8mb kamera var , dedim ki : Olsun idare eder ,720p ekran vardı dedim ki : olsun ne olacak işimi görür . Dedim ki : çok hassas 50cm den düşürdünüz mü kırılacak kadar , buna da dedim ki : olsun idare eder . Arkadaşlar allah aşkına olsun idare eder işimi görür dediğimiz telefon 2400TL sırf ios ve yazılımın güzellikleri için, babamı ben 2 yıl taksite bağlamak ... bana bir vicdan azabı gibi gelir . Adamın alın terini ben böyle bir harcama ile mi kullanmak ... ne diye bilirim ki arkadaşlar kendi maaşım olsa da böyle düşünüp almazdım belkide . Ama arkadaşlar note ailesinde ve note 4 de oha yuh artık dedirten şeyler oldu : bir kere ben note 4 WQH ekranı duyunca bir oha yı dedim zaten , 30dk de yüzde 50 şarj olan pili duyunca bi oha daha dedim ve metal çerçeveyi üstüne üstük güneşin ultrabiyo radyosyonununda ölçebilen ve kandaki O2 mikatarınını bile ölçebilecek kadar hasas sansörleri var . yetmezmiş gibi daha yüzlerce bu özellikler için yazılım ve üst seviye dayanıklılık . Yani arkadaşlar diyeceksiniz ki ne işine yarıyacak o kadar sansör ve özellilik : Ben hafif dereceden astım hastasıyım ve cildiminde güneşe pek dayanıklı olduğu söylenemez yani bildiğiniz telefon benim hayatımın bir parças hale gelicek kadar iyi yapmışlar .Ama arkadaşlar dediğim gibi haylandaha kararsız olduğum söylene bilir o etkileyici ios ve apple kalitesimi yoksa öküz gibi , hayavan kadar olan bir canavar olan note 4 mü . Bunu sizin o değerli yorumlarınıza bakarak vereceğim.

Yazım hatalaro ve imla eksiklikleri olabilir şimdiden kusura bakmayınız :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı