İphone 7 Nasıl Olacak

Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Elektronikçi
Bu gün İphone 7'nin videosunu izledim şarj konusunu çözmüşler. Makineye telefonu koyuyorsun 1 saniyede bataryayı değiştiriyor makine. Hem de telefon kapanmadan oluyor bu.
Soru: İphone 7 gerçekten bu şekilde mi olacak?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video gorunmuyor ancak tasarimci bir arkadasin yaptigi tasarimdir buyuk ihtimalle :) Inanmayin bence soyle seylere :) Dedigim tarz bir videoysa ve apple tarafindan yayinlanan bir sey degilse buyuk ihtimalle gercek degildir :) iPhone 6 hakkinda yuzlerce o cesit video vardi :)

Video nasıl açılmıyor? Biraz bekleyin görürsünüz. Ama video bence çok mantıklı. Elektrik-elektronik bölümü öğrencisi olarak söylüyorum olabilir bir şey. Hatta makineye bile gerek yok elle bile yapılabilir. Yandan elinle bataryayı sokarsın diğer taraftan eskisi çıkar. Onu da doldurursun. Bence mantıklı.

@Silinen üye tasarımına bakmanı tavsiye ederim. Arkadaşında dediği gibi telefon kapanmıyor dahi. Bana kalırsa bu sahteye benziyor. Dediğini yapabilirsin ama tasarımda herhangi bir değişiklik gözüme çarpmadı. Telefonda elektrik kesiliyor ama kapanmıyor. Sen bir elektrik-elektronik öğrencisi olarak buna nasıl inana biliyorsun?

Lütfen yanlış anlama ama açıklama bekliyorum.

Pil teknolojisinin gelişmesi ve değişmesi diye bir beklenti yok anladığım kadarıyla. Nasıl hızlı şarj ederiz, pili çalışırken değiştirmenin yolunu buluruz gibi mantıklar üretilmiş.
Bazı teknolojileri sıfırdan tasarlamak lazım ki pil teknolojisine de bir farklılık getirme ihtiyacı onlardan birisi bence.

Üstünde çalışılan bir teknoloji var ama 1 saniyede şarj işi biraz abartılı olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun başına dikkat edersen iPhone 6 var.
- Ayrıca akım kesilmeden batarya değişirse anlık amper/voltaj yükselme alçalması olabilir ve bu anakarta zarar verebilir.

16 yasinda gorunuyorsunuz nasil elektrik-elektronik ogrencisisiniz anlamadim lisede oyle bir bolum mu var artik ? Benim zamanimda yoktu da ondan merak ettim :D peki o zaman soyle soyleyeyim. Tapatalktan girdigim icin gorememisim bilgisayarda acip izledim. Burada iki sikinti cikiyor ortaya:

1) Bunu yapabilmek icin bataryanin giris-cikis yapacagi alan acilabilmeli(ki ne taraftan giris cikis yapacagi kesin olmadigi icin kapak yapmak pek mumkun olmaz. Ne tarafa acilacagi belli degil. Bir sey tasarlanabilir ancak videoda goremedim.) ya da hali hazirda acikta olmali. Acikta olmasiysa tam bir tasarim fiyaskosu olur :) Bataryanin ve butun anakartin acikta olmasi su ve toza karsi tamamen acik olmasi anlamina gelir ki bu pek hos bir sey degil :)

2) Ben de bir elektrik-elektronik muhendisligi 2. Sinif ogrencisiyim ve bildigim kadariyla anlik bile olsa tek bataryaya gore ayarlanmis bir devreye(atiyorum 9v a gore ayarlanmis olsun ve bir batarya 9v olsun) 2 bataryanin gerilimini verirseniz akim 2 katina cikar. Gerilimin anlik yukselis-alcalisinin etkisi sebebiyle akimin bu derece artisi cok buyuk zararlar verebilir.

Yapilabilecek tek sey telefon alete oturtuldugu zaman takildigi asagida kalan lightning girisinden akimin verilmesi, pille butun baglantinin kesilmesi ve pil degisiminden sonra tekrar pil akimina donulmesi olabilir. Gerci bana kalirsa apple boyle bir sey yapmaz. Cikarilamayan pil iPhone un bir ozelligi oldu artik :) Pili cikarilabilir yapsalar 2 dk kapali kalsa bile hem pil degistirilir, hem telefonun zarar gorme ihtimali sifira iner :) Sahsi gorusum budur :)

Iyi gunler dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı