Açıklamak gerekirse: Samsung Pay yakında Türkiye'ye de gelecek. Çok büyük bir artısı nerdeyse bütün makinelerde çalışıyor Samsung Pay. Onun dışında Güvenli Klasör olayı ve Samsung Pass'i söylemiyorum bile. İris veya Yüz tarayıcı + Parmak izi + PIN kodu ile otomatik giriş yapıyor sitelere. Hesabınızı açık bırakmıyorsanız ve her seferinde email ve şifre girmekten bıktıysanız Samsung Pass irisinizi veya parmak izinizi tarayarak otomatik olarak dolduruyor ve giriş yapıyor. Onun dışında donanım, yazılım, arayüz bakımından da harika telefon. En az 3,4 yıl götürür.
Bu arada kulaklıkları o iphone kulaklıklarından daha iyi AKG den almışlar. Ve iphone'da kulaklık girişi yok onu söyleyeyim aparatla takıyorsunuz kulaklığınızı.
Ve tabii Android'in APK kurma gibi özelliği var. Mesela ben bs.to diye sitenin uygulamasını indirdim Almanca dizi/ film izlemek için. Daha birçok artısı var. Samsung Health çok kaliteli, stres ölçer, kalp atış hızı ölçer, oksijen yüzdesini ölçme onun dışında telefonun kendi virüs taraması var.
IOS gibi bahaneleri boşver. Arayüz cidden çok sade ve kasma yok. Kamera çok iyi. Telefonun 1. ayı geçti. Çok memnunum. Android'den IOS'a geçtim kafam rahat diyenler en son s3 kullanmışlardır benim gibi. Maalesef ki S8de bu durumdan eser yok.