iPhone 7 vs Xiaomi Redmi Note 9S

422470

Hectopat
2. el telefon alacağım. Bu zaman kadar kullandığım bütün telefonlar androit idi. Hiçbirinden memnun değilim. iPhone geçip rahatlamak istiyorum Letgo'da ilanlara baktım 2. el iPhone 7 2300TL'ye kadar var maksimum bütçem 2300 olduğu için o fiyata kadar baktım. Fakat o fiyata yurt dışı cihazı Redmi Note 9S var. Bir daha Xiaomi almam diyordum ama kafam karıştı. 9S alırsam kasma sorunundan korkuyorum ve gerçekten kasma olayından bıktım yazılımsal sorun vs. hangisini tercih etmeliyim? Temiz iPhone 7 çok ama 9S hepsi yurt dışı. Önemli olan kasmasın yazılımsal sorunu olmasın. Eğer bunlar 9S telefonda varsa iPhone 7 alabilirim boyut batarya çok da önemli değil.

Kullanmadan yeteceğini bilemezsin. PUBG gibi oyunlar oynuyorsan çok ısınıyor ve oyun başına %20 şarj falan gidiyor. Hele bataryası eski bir telefonsa 2 saat dayanır şarjı.

Xiaomi Redmi Note 9S almalısın bence hem daha iyi hem de güncel bir cihaz.
Xiaomi Redmi Note 9S AnTuTu puanı 303.263, iPhone 7'nin ise 237.890.

Ne kadar güncel olsa da iPhone kadar hızlı olmuyor AnTuTu puanına göre karşılaştırılmaz bu arada çöp Xiaomi'nin dandik yazılımı insanı kanser eder iOS gibi stabil akıcı bir yazılımla yan yana dahi gelemez.

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaş için pek sıkıntı olmasa da 2021 yılında çerçeveli bir telefon tercih etmek pek mantıklı gelmiyor bana.

Bir şey soracağım Xiaomi tavsiye edenler acaba o cihazı kullandı mı? Şayet cihaz arayüzünde kasma ve takılmalar fazla aynı zamanda dokunmatik problemi de var. Bu saydığım problemleri 2-3 kullanıcı yaşamıyor. Kimin elinde Note 9/9s/9 pro gördüysem hepsi şikayetçi. Hem forumda da birçok arkadaş bu telefonların ne kadar rezalet olduğu hakkında konular açtı. İPhone 7 de 2021 yılında mantıklı değil. Farklı markalara yönelin.

iPhone 7 güncelleme alamaz ise ne olur? Kullanılamaz hale mi gelir?

Hâlâ iPhone 5S kullanan tanıdıklarım var. Güncelleme kesildiğinde uygulamalar yavaş yavaş cihazdan desteğini çeker. Belli bir süre sonra uygulamaların güncel hallerini kullanamazsınız. (bazılarının eski sürümleri indirebilirsiniz.)

Örnek olarak iPhone 4'e WhatsApp desteğini çektiği için kurulmuyor ama Spotify'ın eski sürümü indirilebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…