iPhone neden bu kadar tutuyor?

2 yıl önce Samsung markalı orta segment Android bir cihazdan iPhone 11’e geçtim. 2 yıl oldu ve artık kendime bir ekosistem yarattım. Android’e göre çok daha stabil ve akışkan olduğunu hissettim. İşletim sistemi bana güven veriyor ama ne kadar güvenli bilemem çünkü kapalı kutu bir sistem olduğu için Apple harici diğer kaynaklar tarafından kesinlikle denetlenemiyor. Aynı zamanda bu özelliği işletim sistemini çok daha güvenli yapıyor. Ekosistem özelliklerini çok beğeniyorum. Malzeme kalitesi çok premium ve kendine özel hissettiriyor. Göze hitap eden güzel bir tasarımı var. Tabii fiyatlar çok aşırı yüksek, asla iPhone 15 gibi bir telefona 50-60 bin verilmez. Fiyat performans olarak Samsung bir numaraydı.

Dostum S24 nerede dediğin konularda 15'i geçiyormuş? Kamerası pastel boya gibi, eskiden çin malı telefonlar öyle fotoğraf çekerdi. Diğer konuya geçince Android'e istersen füze tak, ömrü 3 yıldır, 3 yıl sonra hantallaşır, insanlar hala İphone 6, İphone 6s, İphone 7 kullanıyor sıkıntısız bir şekilde, bu cihazlarla aynı yıl üretilen amira gemisi diye tanıtılan androidler şuanda hurda pazarında işlenmeyi bekliyor. Bunun farkındasın demi ?

Dostum S24 nerede dediğin konularda 15'i geçiyormuş? Kamerası pastel boya gibi, eskiden çin malı telefonlar öyle fotoğraf çekerdi. Diğer konuya geçince Android'e istersen füze tak, ömrü 3 yıldır, 3 yıl sonra hantallaşır, insanlar hala İphone 6, İphone 6s, İphone 7 kullanıyor sıkıntısız bir şekilde, bu cihazlarla aynı yıl üretilen amira gemisi diye tanıtılan androidler şuanda hurda pazarında işlenmeyi bekliyor. Bunun farkındasın demi ?
YouTube'de özellikle yabancı teknoloji kanallarından karşılaştırmaları izleyebilirsin ama mümkünse tek bir video izleme emin olmak için enaz 2-3 video izle. Kamera testinden bükülme testine kadar. Her türlü S24 Ultra kazanıyor. Tabii sen Apple fanboy'u isen bilemem.

Yıllardır anlam veremediğim bir olaydır. Örnek verecek olursak S24 Ultra, 15 Pro Max'i birçok testte yenmesine rağmen (örneğin ekran, batarya, işlemci, kamera, dayanıklılık vs.) Neden birçok insan iPhone tercih ediyor anlamıyorum (gerçekten iOS işletim sistemini sevenler hariç).

Popüler kültürün bir ürünü.

Bu soruya tek cevabım olacak, Tercih ve İstekler. Kendimden örnek vereyim:

Benim ilk akıllı telefonum Galaxy S3 Mini idi. Sonrasında HTC Desire 310'a geçtim ve anlık bir kararla mantıklı düşününce iPhone 5S'imi aldım.

iPhone'a geçiş sebebim ise çok basitti. Daha uzun güncelleme desteği ve Android'in kanayan yarası ''belirgin yavaşlama sorunu'' olmaması.

2017'de 5S'e geçtim ve cihazı tam anlamıyla ''sonuna kadar'' kullandım. 2 defa ekran, 3 defa batarya değiştirdim. O cihazı 2022'ye kadar kullandım. En sonki durumu içler acısıydı. Bataryası bitmiş,arka kamerası, sessiz tuşu ve home tuşu bozuktu. Hatta kasası o kadar aşınmış haldeydi ki resmen kasa volume tuşlarının olduğu kısımdan çatlamıştı.

2021'in Kasım ayında cihazı değiştirme kararı aldım. Burada ''Acaba Android'e geri mi dönsem ?'' dedim. Çünkü telefonlar yıllar geçtikçe devasa boyutlara gelmişti. Çok büyük telefon da istemiyordum. Çünkü hem cepte taşırken belli olmamasını hem kolay taşınmasını hem de tek elle kullanılabilir olmasını istiyordum. Bu üç önemli kritere göre telefonlara baktığımda boyutun yaklaşık 5.5-6.1 inç arasına tekabül ediyordu. Android tarafında özellikle de amiral gemisi olarak pek de tatmin edici bir seçeneğim yoktu.

Benim için geriye 2 seçenek kalmıştı. Ya XS ya da 11 Pro. (X diyebilirsiniz ancak 1 yıl kaybetmek istemedim. Zaten fiyatı o dönemler XS ile çok yakındı.) Planım XS alıp 11 Pro'ya geçmekti ancak beklemediğim bi şekilde bir fırsat yakalayıp 11 Pro'yu almak nasip oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı