iPhone SE 2 ile 2 Hafta

Hocam peki boyuttan ötürü ekrana sığmayan (iOS'ta telefon çok az olduğu için hepsi ona göre yapılıyor onu biliyorum da) düzgün gözükmeyen, yani küçük ekrandan dolayı kullanımda sıkıntı yaşadığınız anları yüzdelik olarak ifade edecek olursanız ne kadar olur. Buna en basit Android telefonlarda WhatsAppta okundu bilgilerine bakmak için küçük ekranda fazladan bir tuşa daha basmak gibi şeyleri örnek verebiliriz. Yani bir olumsuzluk değil de, ekran küçük olduğu için farklılıklar yaşama ihtimalinizi soruyorum. Dediğiniz ekran süresiyle aklımı çelmedi değil çünkü telefon.

Snapdragon 865 mi daha iyi yoksa A13 mü? Bu A13'un android tarafında alternatifi nedir?

Snapdragon 865 mi daha iyi yoksa A13 mü? Bu A13'un android tarafında alternatifi nedir?
Yazdığınız 865'tir. Çıktıkları dönem aynıdır. Her ikisi de alanlarının üst düzey işlemcileri. A13, iOS'la test edilebildiği için tam bir karşılaştırma yapamasak da bana sorarsanız 865 bir tık daha performanslı.

@Gökkayahan Öncelikle bahsettiğiniz durum ile neredeyse hiç karşılaşmadım. İOS içerisinde Android ve diğer işletim sistemlerine göre el hareketleri çok daha sık bildiğiniz üzere. Bu kullanım konforunu gerçekten arttırıyor. Yalnız şöyle bir gerçek var size şöyle anlatayım küçük ekran mı seversin büyük ekran mı, bu etmen içeriye girdiğinde işler değişiyor. Ama sırf küçük olduğu için herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece eski telefonunuzun ekranı daha büyük ise belirli bir alışma süresi oluyor çok uzun değil 1 hafta belki. Daha sonra ben şu an gözüm kapalı klavye'de yazabiliyorum yanlış harflere basmadan.

iPhone güzel hoş ancak ekran çok küçük hocam. Yine de hayırlı olsun.

Güzel bir telefon. Yeni telefonlar gibi ekranı dev gibi değil. Almaya yakınım şuan. Parayı tamamladık mı tamamdır.

Tabii stabilite olarak IOS iyi olduğu için A13 cazip oluyor. 865 Plus diye bir işlemci var mıdır ya da 865'den daha iyi bir işlemci?

Geekbench'e göre A13 daha iyi hocam.

Snapdragon işlemcileri Android ortamı çok kısıtlıyor. Apple hem işlemciyi hem de yazılımı kendisi yaptığı için cihaza daha hakim. Ve sonuç olarak performans anlamında ezip geçiyor çoğu kişiyi. Günlük kullanımda pek fark edilmese de sentetik testlerde daha öndeler.

Tekli çekirdekte zaten bir tane S8 farkı var hocam. A13 neymiş be?

Ama sırf küçük olduğu için herhangi bir sorun yaşamadım.
Tamamdır hocam, bunu yanıtını almak istemiştim zaten ben de. Alışkanlıkların kişisel bir şey olduğu aşikar.
Apple hem işlemciyi hem de yazılımı kendisi yaptığı için cihaza daha hakim.
Evet aslında işlemciyi tek başına düşünürsek alamayacağımız sonuçları, uygun yazılımla yapan bir Apple var şu sıralar. En iyi örneği de M1. Birkaç yıla piyasadaki tüm uygulamaların desteklemesiyle ayrı bir dal olacak gibi duruyor. Binbir çeşit konfigürasyonların arasında kalan İntel ve AMD işlemcilere sallar oldu artık. Konuyu nerden nereye getirdim saçma oldu ama Apple son iki üç yılıyla övülmeyi hak ediyor ben de alanı dallandırmış oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…