iPhone SE 2022 vs iPhone 11 vs S21 5G

Aslında çok dikkat etmediğinizde siyahlar dışında fark edilmiyor bana kalırsa. Geçen arkadaşla bir mekanın fotoğrafını çektik başka bir arkadaşın telefonundakiyle karşılaştırmak için. Onda iPhone 12 mini bende 11 vardı ve arada çok ufak bir fark vardı. Onda ekranla alakalı bir mod açık mıydı bilmiyorum fakat yan yana getirdiğimizde kendi telefonumun ekranı hakkında çok kötü, kusucam veya bu telefonu niye aldım ki gibi bir düşünce oluşturmadı kafamda. Yani siyahlar dışında ciddi bir fark göremiyorum ben.
iPhone 13 ile iPhone 11'i teknoloji mağazasında yan yana koyup gözlemledim. Daha iyi siyah renkler haricinde fark göremedim. İkisinde de aynı görselleri açtığımda öyle aman aman bir fark da göremedim. Biraz daha iyi tabii ama o kadar methettikleri kadar olayı yok. Beyazlarda IPS daha iyi. Ayrıca küçücük ekranda devasa fark olduğunu savunmak da mantıksız geliyor. Laptop, monitör ve televizyonda inanılmaz düzeyde fark olsa da telefonda o kadar hissedilmiyor ve olmazsa olmaz değil.
 
Telefonumda çok uygulama yok ve kalan yerin fotoğrafı şu şekilde. 64 GB'lik iPhone bana uzun süre yeter mi bilmiyorum. Teşekkür ederim.
Yeteceğini düşünüyorum. Zaten ayarlar kısmına bakarsanız attığım ekran görüntülerinde orada etkinleştirebildiğim bir ayar mevcut uzun süredir kullanmadığım uygulamaları benim yerime siliyor. Yine de son karar sizin tabii ki hangi markayı alacağınıza emin olmadan kesin bir karar vermeniz doğru olmaz.

Ben yine de 11'in o parayı haketmediğini düşünüyorum.
Bende hak ettiğini söylemedim zaten. Alırken 7bine almıştım bir de şimdiki fiyatına bakın. Benim demek istediğim şey kötü veya diğerleri kadar güzel değil diye lanse edilen taraflarının aslında güzel olduğunu ve kötü olmadığını göstermekti. Sadece attığım video bile bunu kanıtlamaya yeter zaten.
 
10 bin lirayı hemen hemen sonuna kadar hakedecek bir model istediğimden dolayı S21'e birazcık daha sıcak bakıyorum. Çevremdeki arkadaşlarım da Samsung alma iPhone al diyor. Hâlâ kafam karışık, ben alana kadar yine zam gelecek. :D
 
10 bin lirayı hemen hemen sonuna kadar hakedecek bir model istediğimden dolayı S21'e birazcık daha sıcak bakıyorum. Çevremdeki arkadaşlarım da Samsung alma iPhone al diyor. Hâlâ kafam karışık, ben alana kadar yine zam gelecek. :D
Bana kalırsa tam olarak bu model bundan önde diyemeyiz. Çünkü ikisi arasında baktığınızda bir model her alanda birinci gelmiyor ikisinin de iyi olduğu alanlar var. Asıl soru siz bu alanlardan hangisini daha çok önemsiyorsunuz? iOS'ya da Android farkı sizin için önemli mi?

Bunların cevabını kendinize verdiğiniz zaman hangi telefonu alacağınıza karar verebilirsiniz bence. Mesela benim için donanım, performans ve iOS farkı önemliydi o yıllarda çıkan modellere göre bana kalırsa iPhone 11 daha öndeydi ve tercihimi bu yönde kullandım. Pişmanda değilim çok iyi telefon. Hatta bazı arkadaşlarım iOS'un kısıtlayıcı olduğunu falan anlatmaya çalışmıştı bana 2 yıldır kullanıyorum normal bir kullanıcı olarak kısıtlayıcılık görmedim acaba hangi alandan bahsettiler 🤔.
 
Bana kalırsa tam olarak bu model bundan önde diyemeyiz. Çünkü ikisi arasında baktığınızda bir model her alanda birinci gelmiyor ikisinin de iyi olduğu alanlar var. Asıl soru siz bu alanlardan hangisini daha çok önemsiyorsunuz? IOS'ya da Android farkı sizin için önemli mi?

Bunların cevabını kendinize verdiğiniz zaman hangi telefonu alacağınıza karar verebilirsiniz bence. Mesela benim için donanım, performans ve iOS farkı önemliydi o yıllarda çıkan modellere göre bana kalırsa iPhone 11 daha öndeydi ve tercihimi bu yönde kullandım. Pişmanda değilim çok iyi telefon. Hatta bazı arkadaşlarım IOS'un kısıtlayıcı olduğunu falan anlatmaya çalışmıştı bana 2 yıldır kullanıyorum normal bir kullanıcı olarak kısıtlayıcılık görmedim acaba hangi alandan bahsettiler 🤔.

Android'e çok alıştım, iOSa geçersem memnun kalır mıyım bilmiyorum. Aslında kamerayla pek işim yok ama güzel kamerası olan telefonda fotoğraf çekmeyi severim. S21'in beni uzun kullanımda memnun edip etmeyeceğini bilmediğimden şüpheleniyorum. Yoksa One UI tasarımını ve akıcılığını çok beğendim. IPhone'da o işlemci de performansı o ekrandan ne kadar zevkle alırım bilmiyorum ama o büyük ekranlı S21'in işlemcisi de o ekrana iyi performans verebilir mi acaba?
 
@Donkobus Oyun konusunda mı? Neler oynuyorsunuz?
Oyun oynamıyorum, en fazla clash royale falan oynarım o da belki. Genelde video film ve sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum. Bazı kişiler diyor Android'de Instagram falan kasıyor diyor da ben pek anlayamadım ne kasıyor tam olarak veya kasıyor mu bilmiyorum.
 
Oyun oynamıyorum, en fazla clash royale falan oynarım o da belki. Genelde video film ve sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum. Bazı kişiler diyor Android'de Instagram falan kasıyor diyor da ben pek anlayamadım ne kasıyor tam olarak veya kasıyor mu bilmiyorum.
Samsung kullanan bir kişi olarak İnstagram bir sıkıntı yaşamadım. Clash Royale gibi oyunlar zaten kasmıyor. Android alırsanız eğer İnstagram'da birşeyler paylaşıyorsanız İOS'a göre kaliteyi düşürüyor. Onun haricinde Film, dizi izleme gibi şeylerde S21 ekrandan ötürü daha iyi iş çıkarabilir.
 

Geri
Yukarı