iPhone SE alınır mı?

mehmet hamdi

Hectopat
Daha fazla  
Şu an iPhone SE se almak mantıklı mı? 6S ile arasında donanım olarak ön kamera harici farkı yok ve bin TL fiyat farkı var ekran boyutu ve ön kamera benim için önemli değil sizce almalı mıyım? Sizce 8 çıkınca bunların fiyatı düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafla, kamerayla, oyunla işim yok. Uzun süre sağlam kullanmak istiyorum. Androidlerin %90'ı kasma donma v.s. çeşitli sorunlar oluyor, kısa sürede hepsini yaşadım.

Ben de fiyat olarak bariz bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi ekran boyutu önemli değil ise kesinlikle almalısınız. iPhone SE modeli zaten " Ben büyük telefon taşımak istemiyorum ama performans olarak da geride kalmak istemiyorum " diyen kullanıcılar için üretilmiş bir cihazdır. Şahsım adına büyük ekranlı telefonları seviyorum ama eğer öyle bir isteğim olmasaydı ve iPhone kullanmak isteseydim kesinlik ile SE alırdım. Uzun zaman güncel kalır ve sizi aldığınıza pişman etmez diye düşünüyorum. İnşallah gönlünüze göre bir telefonunuz olur.

Normalde tasarımına hasta olduğum için ilk çıktığı zamandan beri 5S modeline de hastaydım. Benim için bu cihaz mükemmel oldu. Kasası zaten hayran olduğum 5S ile neredeyse tamamen aynı ve ayrıca donanım olarak çok daha yeniydi. Bu benim kişisel takıntım diyebilirim. Belki bunlar sizin için anlam ifade etmeyebilir.

Biraz da sizin açınızdan bakarsam, 6S ile aynı kıyaslamayı ben de yaptım ve galibi SE çıktı. Ben neredeyse aynı cihaza 1000TL fazladan vermek istemedim ve 6S in tasarımı sıradan android cihazlar gibi göründüğü için eledim en baştan. Bunların dışında ben pek ön kamerayı kullanan bir insan değilim. Yine de kullandığım zamanlarda bir sorun yaşamadım. İnstagram gibi platformlarda eksiklik hissetmezsiniz. Lens kalitesi falan iyi. Tek eksiğiniz ön kamerayla cekim yapıp bilgisayarda açmak gibi durumlarda piksel sayarsınız. Tabi bunu da kaç kişi yapar bilmiyorum. En azından benim böyle şeylerde işim olmuyor. Bunu siz de kendinize göre değerlendirin.

Bir diğer konu ise donanım meselesi olacaktır ama kıyasladığımız cihazların ikisi de aynı donanıma sahip zaten. Senelerce eksiklik hissettirmeyecek canavar gibi bir cihaz. Güçlü donanıma optimize yazılım da eklenince olay çok daha güzel bir boyut alıyor. Bunun zevki ve rahatlığı da ayrı bir güzellik.

Bu dediklerimin üstüne tek söyleyebileceğim hafıza konusunu iyi düşünün. Benim gibi mobil oyunlarda gözü olmayan biriyseniz 16GB idare ediyor, 32GB ise fazlasıyla yeterdi diye düşünüyorum. Kamera ve ekran boyutunu düşünün. Bu iki kriter sizin beklentinize uyuyorsa beklemeyin bile. Bu fiyata gerçekten canavar gibi cihaz. Unutmadan şunu da eklemek isterim ki sarj performansı 6S modeline göre çok daha iyi.

Kardeşim, ben iphone se 16GB kullanıyorum özel günlerde felan hafızası yetersiz geliyor mesela düğün, mezuniyet, asker uğurlama ve benzeri aktivitelerde çok fazla fotoğraf sığmıyor onun haricinde telefon çok stabil yeteri kadar hızlı ve tatmin ediyor özellik olarak yeni hiç bi telefondan geri kalmıyor ama parmak izi okuması 6s modellerindeki kadar hızlı değil

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı