iPhone telefon önerisi

Hocam benim size önerim eğer uzun yıllar kullanırım diyorsanız 13 256 GB alın geçin.
Size zaten 12 üstü bütün telefonlar hayli hayli yetecektir seçim sizin.
11'in ekranı çok kötü olduğu için 12 üstü almanızı önerdim yoksa 11'de yeter.

Video fotoğraf çeken birisi değilim telefonu da çok kullanmam yazmış 256 GB diyorsun.

Tek gayem uzun vadede ileriye taşıması diye belirtmis arkadas. Su an 128GB standart bir depolama. Ileride neyin ne olacagi bilinmez belki cektigi fotograflari ve videolari cok begenecek daha fazla cekmeye baslayacak. Yine muzik ve dizi - film yayini yapan platformlarda internetsiz ortamda bir seyler dinlemek ve izlemek icin bunlari indirmek gerekiyor ve cok yer kapliyorlar.

Hiçbir zaman 256 GB gerekli olmayacak eğer bunun zorunlu olduğunu düşünürse Apple 256 GB altı cihaz üretmez, ürettiği cihazlara ise güncelleme göndermez. Bu durumda en az 2030'dan sonrası için geçerli olur.

Hocam katılmıyorum 256 gerekli olmasa bile 128 bana az geliyordu ondan 128 aldım fakat 140 kullanıyorum. Hem 256 alırsa çok daha rahat satar satarken. Satışı yapacağı birisine gerekiyor belki de 256.

Hocam.

SSD ne alaka hocam?

Biri SSD tvsiye istemişti internetten dolayı konular karışmış özür dilerim.

Hocam SSD linki atmışsınız bir de konu sahibi özellikle Apple telefon istediğini belirtmiş bence boşuna dil dökmeyelim.

Adam kamera ile pek işim yok demiş teleskopa ihtiyacı yok bence ayrıca bi android için fazla pahalı

Tek gayem uzun vadede ileriye taşıması diye belirtmis arkadas. Su an 128GB standart bir depolama. Ileride neyin ne olacagi bilinmez belki cektigi fotograflari ve videolari cok begenecek daha fazla cekmeye baslayacak. Yine muzik ve dizi - film yayini yapan platformlarda internetsiz ortamda bir seyler dinlemek ve izlemek icin bunlari indirmek gerekiyor ve cok yer kapliyorlar.
O zaman sizin mantığınıza göre 14 Pro Max 1 TB alsın. Kullandıkça yeni şeyler hoşuna gider ihtiyaç olur diye rahat rahat yıllarca kullanır. Burada asıl mevzu gereksiz para harcamadan şuan ki yaşantısına uygun bir telefon seçmek gereksiz şekilde 4-5 bin TL boş duran depolama için para vericeğine kendisininde bahsettiği gibi aksesuar alır. Telefonun uzun vadede çalışması demek işlemcisi ve güncelleme ömrümden, özelliklerinden geçer. Uzun vadede kullanım demek fazla fazla depolama alanı demek değil.

Hocam katılmıyorum 256 gerekli olmasa bile 128 bana az geliyordu ondan 128 aldım fakat 140 kullanıyorum. Hem 256 alırsa çok daha rahat satar satarken. Satışı yapacağı birisine gerekiyor belki de 256.
Burada konu sizin kullanımınız değil konu sahibinin kullanımı.

Hiç bir zaman 256 GB gerekli olmayacak eğer bunun zorunlu olduğunu düşünürse Apple 256 GB altı cihaz üretmez, ürettiği cihazlara ise güncelleme göndermez. Bu durumda en az 2030'dan sonrası için geçerli olur.
Eğer bütçe varsa en mantıklısı 256 GB almak.
Uygulamaların boyutları büyüyor, çektiğiniz fotoğrafların ve videoların kapladığı alan artıyor ben 128 GB telefon kullanıyorum ve eminim 2 yıl sonra hafıza sorunu çekeceğim bence 256 GB almak çok daha mantıklı.

O zaman sizin mantığınıza göre 14 Pro Max 1 TB alsın. Kullandıkça yeni şeyler hoşuna gider ihtiyaç olur diye rahat rahat yıllarca kullanır. Burada asıl mevzu gereksiz para harcamadan şuan ki yaşantısına uygun bir telefon seçmek gereksiz şekilde 4-5 bin TL boş duran depolama için para vericeğine kendisininde bahsettiği gibi aksesuar alır. Telefonun uzun vadede çalışması demek işlemcisi ve güncelleme ömrümden, özelliklerinden geçer. Uzun vadede kullanım demek fazla fazla depolama alanı demek değil.

Senin mantigina gore de su an iPhone 12 64GB alan birisi icin o depolama gayet yeterli. Neticede gerekli olmasa Apple uretmiyormus ya. Ben zamaninda 64GB'in bana yetecegini biliyordum ama iPhone 11 128GB aldim mesela. Su an telefonda oyun olmamasina ragmen 45GB alan dolu. Zamanla gelen guncellemeler, uygulamalarin sakladigi verilerin artmasi, depolanan memeler ve diger resimler sebebiyle hafiza ister istemez doluyor. 1TB alsin lafi da baya sacma ve benim dedigim mantikla alakasi bile yok.

Telefonun uzun vadede çalışması demek işlemcisi ve güncelleme ömrümden, özelliklerinden geçer. Uzun vadede kullanım demek fazla fazla depolama alanı demek değil.
Size çok basit bir örnek vereyim İphone 6 ve 7 modellerinde 16, 32 GB almak yerine 64, 128 GB alanlar hala telefonu kullanabiliyor ancak 16 ve 32 olan modeller çoktan cortladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı