iPhone XR vs. Galaxy S10

Peki sen kullanırken o %20 lik farkı hissediyor musun ? İkisi de hızlı telefonlar birkaç saniyelik farktan bir şey olmaz zaten Apple bir kaç yıl sonra yapacağı yazılım güncellemeleri ile işlemcinin hızını düşürür.

Batarya, beklenilen performansı gösteremediğinde işlemci hızına müdahale ediliyor ancak bu ayarlardan kapatılabiliyor. O %20'lik fark uzun vadede (2-3 yıl) hissediliyor, ilk alındıkları gün her ikisi akıcıdır tabi.

Hız düşürme gibi bir şey yok, şu basma kalıp bilgilerden arının artık. Apple’in böyle bir niyeti olsa diğer firmalar gibi 2 yıl sonra destek vermeyi keser. 5-6 yıl destek vermez. 5S 6 yılı bile geçti.

Ben A9 ile A11 arasındaki farkı da kullanırken hissetmiyorum. Eski telefonum 6S'ti ama bu A9 ile A11'i denk yapmaz.
Apple'in hem işlemcileri çok güçlü hem de IOS'un kaynak tüketimi az bu nedenle telefonları uzun ömürlü.
Apple işlemci hızını bilerek düşürdüğünü kendi açıkladı azıcık araştırırsanız haberleri görürsünüz.
Batarya, beklenilen performansı gösteremediğinde işlemci hızına müdahale ediliyor ancak bu ayarlardan kapatılabiliyor. O %20'lik fark uzun vadede (2-3 yıl) hissediliyor, ilk alındıkları gün her ikisi akıcıdır tabi.
Batarya performansı imiş (yersen) yap o zaman adam akıllı bir batarya kurtul bu sorundan Apple sırf bu olaylar yüzünden 452 milyar dolar değer kaybetti ayrıca ben yıllarca Iphone ve Samsung kullandım nedense Iphone larda 2-3 yıl o %20 lik hissi hissedemedim.

Sende doğru söylüyosun insanlar iphone diye tutturabiliyo ancak samsungunda çok iyi telefonları var.
iPhone aldı mı altı yıla kadar güncelleme alıyor çünkü. S7 2 yıl güncelleme aldı ama iyi telefon kendisi. S10 durumu değiştirmez bence.
Apple işlemci hızını bilerek düşürdüğünü kendi açıkladı azıcık araştırırsanız haberleri görürsünüz.

Batarya performansı imiş (yersen) yap o zaman adam akıllı bir batarya kurtul bu sorundan Apple sırf bu olaylar yüzünden 452 milyar dolar değer kaybetti ayrıca ben yıllarca Iphone ve Samsung kullandım nedense Iphone larda 2-3 yıl o %20 lik hissi hissedemedim.
Adam akıllı batarya yapsan bile eskir o batarya. Ayrıca o telefon 20 yavaşlıyorsa Samsung şişerek daha çok yavaşlıyor. Thanks to Android.

iPhone aldı mı altı yıla kadar güncelleme alıyor çünkü. S7 2 yıl güncelleme aldı ama iyi telefon kendisi. S10 durumu değiştirmez bence.

Adam akıllı batarya yapsan bile eskir o batarya. Ayrıca o telefon 20 yavaşlıyorsa Samsung şişerek daha çok yavaşlıyor. Thanks to Android.
Eskir ama 2-3 yılda eskimez, Samsung da şişme problemi mi var ? En son S4 filan kullandınız herhalde. 😀

Yoğun kullanımda batarya 2- 3 yılda çok rahat eskir. Şişme bilemem ama oluyor. Android için söylüyorum. Mi 5 kullandıktan sonra.
Şişme olur mu bilmem ama J6 cihazım daha 10 aylık ve batarya performansında gözle görülür bir düşüş söz konusu.

Şişme olur mu bilmem ama J6 cihazım daha 10 aylık ve batarya performansında gözle görülür bir düşüş söz konusu.
Ben güvenemiyorum. Aslında severim Samsung ama Android sağolsun sevemiyorum. Hele dün yaşadığım takılma ve bootloop sağolsun, iyice soğuttu. iOS daha kolay ve zahmetsiz geliyor.

Ben güvenemiyorum. Aslında severim Samsung ama Android sağolsun sevemiyorum. Hele dün yaşadığım takılma ve bootloop sağolsun, iyice soğuttu. iOS daha kolay ve zahmetsiz geliyor.
Ben sırf arayüzü için Samsung kullanıyorum. Hiçbir arayüz bunun kadar kullanışlı olamaz. İphone'ler gereksiz pahalı olduğu için param olsa dahi almam. Ederi en fazla 2300-2400 olan iphone 7'nin 3200'den satılması gerçekten yanlış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı