IPhone'u alanlar hangi sebeple alıyorlar?

Bu konuları uzun uzun konuşurdum ama maalesef konu çerçevesinin dışına taşıyor. Uzun lafın kısası ahiret dünyasında değiliz dışınız ilgi çekmiyorsa kimse içinizi merak etmez. Aynı şey telefon, ayakkabı, tshirt, parfüm, kıyafet, gözlük hayatın her alanında geçerli yani kısacası iPhone alanlar iPhone olduğu için bile alıyorlar kaldı ki teknik olarak da gayet başarılı bir telefon. Yani bu kadar konuşup zaman kaybetmek yerine almak için çabalayabilirsiniz. Çok da tartışılacak bir konu değil gibi.
İhtiyacım yok ki, niye alayım? Yazdığın şeyi hiç beğenmedim.
Bir insanı insan yapan aldığı telefon değildir, malı değildir, mülkü değildir. Bundan etkilenen varsa uzak durmanı şiddetle öneririm. Çünkü o iPhone'u seviyor, seni değil.

Bu konuları uzun uzun konuşurdum ama maalesef konu çerçevesinin dışına taşıyor. Uzun lafın kısası ahiret dünyasında değiliz dışınız ilgi çekmiyorsa kimse içinizi merak etmez. Aynı şey telefon, ayakkabı, tshirt, parfüm, kıyafet, gözlük hayatın her alanında geçerli yani kısacası iPhone alanlar iPhone olduğu için bile alıyorlar kaldı ki teknik olarak da gayet başarılı bir telefon. Yani bu kadar konuşup zaman kaybetmek yerine almak için çabalayabilirsiniz. Çok da tartışılacak bir konu değil gibi.
Evet iPhone insanlarda ilgi uyandırıyor olabilir ama ben tam tersini düşünüyorum artık. Son model iPhone kullandığını insanların gözüne sokar gibi gösteren, masaya ters koyup kocaman lensleri göstererek iPhone kullanıyorum demek gibi hareketler artık bana daha çok irite geliyor. İnsanların bende S23 ü görüp çok güzel görünüyor ya tasarımı güzelmiş ya hissiyatı güzelmiş hangi model bu markası ne gibi cümleleri kurması benim daha çok hoşuma gidiyor çünkü iPhone dışında bir model bilmiyorlar. İlk defa iPhone harici başka bir model hoşlarına gidince merak ediyorlar şaşırıyorlar. Umarım ben de bir gün Pro serisi bir iPhone kullanırım da o bahsettiğiniz elitliği doruklarına kadar yaşarım.

Bu arada sorunun cevabına gelecek olursak da parası olan alır. Param olsa ben de alırım en azından deneyimlemek isterim yani.

iPhone 6S Plus almıştım ilk çıktığında(2015) geçen aylara kadar kullandım hala da iyi durumda şimdi Samsung Galaxy S23 kullanıyorum birkaç ay oldu dokunmatiğinde ciddi fark var ve iPhone gibi 8 sene sorunsuz kullanabileceğim hakkında şüphelerim başladı.

iPhone 6S Plus almıştım ilk çıktığında(2015) geçen aylara kadar kullandım hala da iyi durumda şimdi Samsung Galaxy S23 kullanıyorum birkaç ay oldu dokunmatiğinde ciddi fark var ve iPhone gibi 8 sene sorunsuz kullanabileceğim hakkında şüphelerim başladı.
Dokunmatikte nasıl ciddi bir sorun var hocam anlamadım? Telefon yağ gibi zaten ne istiyorsunuz ki?

50 bin liraya iPhone 15 almak nedir Allah aşkına? 60 Hz ekrana o parayı asla vermem. Hatta 60 Hz ekrana 20 bin lira bile vermem. Sene olmuş 2023. Amerika da bu telefonlar normal fiyatta alanlar borca girmeden alıyor. Türkiye'de asla fiyatını hak etmiyor ha gidip Amerika'da 800 dolara alırsan ona lafım yok.

Hocam ben katılıyorum size düz seriler kesinlikle parasını hak etmiyor. Şahsen 10 senedir iPhone kullanıcısıyım ama bir telefonu alıp 3-4 sene en az kullanıyorum bu yüzden aldığımda en son modelini alıyorum. İlk aldığım zamanlar havası da oluyor ortamda elbette ama çok da hava için değil. Misal 2017 Kasım iPhone 7 aldım temmuz 2023'te iPhone 14 Pro'ya geçtim yurt dışından aldım. Devlete de %100'ün üstünde vergi vermek saçmalık. Ben şahsen Pro serileri dışında artık Apple'da alınabilir model görmüyorum. Ayrıca iPhone bir yatırım aracı gibi ülkemizde satayım dediğinde birim para olarak verdiğin parayı geri alıyorsun zarar olmuyor.

Eğer ki YouTube gibi platformlara içerik üretiyorsanız fiyatı düşünülmeden alınabilir. Ancak haricinde Türkiye fiyatı ile standart bir kullanıcı için en azından mağaza önünde yatılıp alınacak kadar mantıklı bir cihaz değil. Ek olarak giriş segment Android cihazlarda bile 60Hz kalmamış iken en azından 90Hz ile gelmesini beklerdim.

50 bin liraya iPhone 15 almak nedir Allah aşkına? 60 Hz ekrana o parayı asla vermem. Hatta 60 Hz ekrana 20 bin lira bile vermem. Sene olmuş 2023. Amerika da bu telefonlar normal fiyatta alanlar borca girmeden alıyor. Türkiye'de asla fiyatını hak etmiyor ha gidip Amerika'da 800 dolara alırsan ona lafım yok.
Bize bunu kim reva görüyor?

Bu tabii zevk meselesi. Fakat ben alacak olsaydım güvenliği için alırdım. iOS mükemmel değil, hiçbir işletim sistemi değil, ama yine de daha stabil çalışıyor bence de. Benim almamdaki sebep güvenlik olurdu. Günün birinde telefonumdaki veriler o kadar önemli olursa yine Apple ürünü almaya karar veririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı