IPS 2K 240Hz monitör tavsiyesi

Hala yanlış yorumluyorsunuz. Kötü demiyorum çok daha iyileri var diyorum. Ayrıca incelemesi bile olmayan modelin görüntü kalitesi hakkında yorum yapamazsınız. Nihayetinde 20k ya çöp alma ihtimaliniz %0.1 falan. Gamepower'ın bile çöp monitörü muhtemelen yoktur o bütçede. Farazi söyledim bu arada iyi demedim markaya. Bunu da yanlış yere çekmeyin.

Ayrıca ben size cevap vermedim. Konudaki 3.arkadaş bu monitörü alayım mı diye diye sormuş. Bende bundan daha iyi monitörler var dedim. Düz IPS'in standartları belli. Tekrar tekrar açıklamama gerek yok. Önceki mesajlarımda durumu izah ettim zaten.

Lafı Çeken yok zaten ben seni anlıyorum eyvallah ama benim çile çekecek ve 20k geçecek bütçem zaten yoktu ve aldım kullanıyorum şu an. 15k verip de şanıs işine kalmak da istemedim ve kavisli monitörleri tercih etmiyorum onun dışında sizinle sorun yok Alacak arkadaşın kendi kararı zaten sevdiyse alsın tabii ki

Lafı çeken yok zaten ben seni anlıyorum eyvallah ama benim çile çekecek ve 20k geçecek bütçem zaten yoktu ve aldım kullanıyorum şu an. 15k verip de şanıs işine kalmak da istemedim ve kavisli monitörleri tercih etmiyorum onun dışında sizinle sorun yok alacak arkadaşın kendi kararı zaten sevdiyse alsın tabii ki.

Ben de sizi anladım zaten. Işık sızması ve ölü piksel gibi sorunları sevmiyorsunuz. Yüksek hızlı ve mümkünse sorunsuz model istiyorsunuz. Bu model zaten fabrikasyon olarak kalibrasyonlu geliyor. Renk doğruluğu da kötü olmaz. Bu bütçedeki panelin yavaş olma ihtimali çok düşük. Zaten markanın pazarlama yönü de FPS oyunlarına yönelik. O yüzden size uygun tasarlanmış bir monitör. Yalnız görüntü kalitesi denildiğinde kontrast ve siyahlar çok önemli. Bunun bilgisi de bu modelde yok. IPS olduğu için standartlarda belli. Bu segmentte 4K IPS veya azıcık üstünde 4K MiniLED- 2K OLED gibi seçenekler var. Bende görüntü kalitesi anlamında zaten bariz üstün olacaklarını söylemeye çalışıyorum. İncelemeleriyle kanıtlanmış modellerle tabii ki.

Diğer arkadaş paso saçmalamış zaten. Samsung G6 OLED'i öğrenci indirimiyle 17500 TL'ye alınabiliyor. En azından 2 gün öncesine kadar alınıyordu. 25K'den 30k ya cıkmıs.

Bu monitörün feriştahı gelse G6 OLED ile yarışamaz. OLED'in canlılığı dışında bir şey biliyormuymuşum. 😂

Bende OLED monitör var zaten. G6 ile aynı paneli kullanıyor. OLED'ler IPS'ten hem daha net hem de daha hızlı. İstediğin IPS'in incelemesini at. G6 incelemeleriyle kıyaslayalım mosmor olursun. Sonsuz kontrast oranı, aşırı hızlı tepki süresi, yüksek renk gamı, mürekkep gibi siyahlar. @CRXLER
Gir bak bakalım G6 seviyesinde mi? ASUS IPS monitör.
Salladığın G6 ile aynı paneli kullanan Dell AW2725DF. Arka aydınlatma zaten OLED'de yok. İstersen kıyaslayalım kalitesini de mosmor ol. 😁

IMG_2722.jpeg

IMG_2575.jpeg

IMG_2572.jpeg

IMG_2603.jpeg

IMG_2604.jpeg

Son düzenleme:
Ben de sizi anladım zaten. Işık sızması ve ölü piksel gibi sorunları sevmiyorsunuz. Yüksek hızlı ve mümkünse sorunsuz model istiyorsunuz. Bu model zaten fabrikasyon olarak kalibrasyonlu geliyor. Renk doğruluğu da kötü olmaz. Bu bütçedeki panelin yavaş olma ihtimali çok düşük. Zaten markanın pazarlama yönü de FPS oyunlarına yönelik. O yüzden size uygun tasarlanmış bir monitör. Yalnız görüntü kalitesi denildiğinde kontrast ve siyahlar çok önemli. Bunun bilgisi de bu modelde yok. IPS olduğu için standartlarda belli. Bu segmentte 4K IPS veya azıcık üstünde 4K MiniLED- 2K OLED gibi seçenekler var. Bende görüntü kalitesi anlamında zaten bariz üstün olacaklarını söylemeye çalışıyorum. İncelemeleriyle kanıtlanmış modellerle tabii ki.

Diğer arkadaş paso saçmalamış zaten. Samsung G6 OLED'i öğrenci indirimiyle 17500 TL'ye alınabiliyor. En azından 2 gün öncesine kadar alınıyordu. 25K'den 30k ya cıkmıs.

Bu monitörün feriştahı gelse G6 OLED ile yarışamaz. OLED'in canlılığı dışında bir şey biliyormuymuşum. 😂

Bende OLED monitör var zaten. G6 ile aynı paneli kullanıyor. OLED'ler IPS'ten hem daha net hem de daha hızlı. İstediğin IPS'in incelemesini at. G6 incelemeleriyle kıyaslayalım mosmor olursun. Sonsuz kontrast oranı, aşırı hızlı tepki süresi, yüksek renk gamı, mürekkep gibi siyahlar. @CRXLER

OLED de dinlendirme ya da farklı markalarda dinlendirilmesi uzun gerekti için bana hitap etmiyordu size şöyle söyleyim bazen bilgisayarı 2 gün açık bırakıyorum monitörle bir OLED renk canlılık açısından güzel keşke yanma olayını tamamen çözülmüş OLED çıksa ama daha erken 3 4 sene sonra belki düzelir o zaman işte OLED'e geçerim ve pahalı şu an fazla OLED yok piyasada o sebepden oluyor.
Ben normalde ASUS'a karşı aşırı önyarıgı olan biriyim ancak ROG'a şans verip aldım istedim gibi çıkınca da iade etmedim hatta bu da kötü denk gelseydi aynı aldım ürünleri tekrar tekrar satın alıp farklı marka model deniyecektim ama ROG kurtardı beni bu tekrar durumundan. samsung düşündüm ama kavisli olunca saldım gamepower kavisli aldım daha önce alışamadım hiç :D

Oled bende seviyorum samsung olan modele bayıldım ancak başka bahara 3 4 sene sonra iyice oled yanması önlenir o zaman düşünürüm

OLED de dinlendirme ya da farklı markalarda dinlendirilmesi uzun gerekti için bana hitap etmiyordu size şöyle söyleyim bazen bilgisayarı 2 gün açık bırakıyorum monitörle bir OLED renk canlılık açısından güzel keşke yanma olayını tamamen çözülmüş OLED çıksa ama daha erken 3 4 sene sonra belki düzelir o zaman işte OLED'e geçerim ve pahalı şu an fazla OLED yok piyasada o sebepden oluyor.
Ben normalde ASUS'a karşı aşırı önyarıgı olan biriyim ancak ROG'a şans verip aldım istedim gibi çıkınca da iade etmedim hatta bu da kötü denk gelseydi aynı aldım ürünleri tekrar tekrar satın alıp farklı marka model deniyecektim ama ROG kurtardı beni bu tekrar durumundan. Samsung düşündüm ama kavisli olunca saldım Gamepower kavisli aldım daha önce alışamadım hiç :D

Gerçek HDR deneyimi için OLED şart değil. TR de yeterli monitör bulunmadığı için Neo G7 en mantıklı seçenek. Çünkü yanma derdi vs yok. Ama HDR, hız, kontrast, siyah vs ne ararsan var. OLED'ler Neo g7'nin yaptığı her şeyin daha da iyisini yapıyor. AOC Q27g3xmn mesela çok üst seviye bir VA MiniLED monitör. Hem de kavisli değil.

TR de satışta olmadığı için alamıyoruz.

Yani IPS'in OLED'den sonra en iyi görüntü kalitesini verdiği falan safsatadan ibaret. G65B inanın sizinkinden daha iyi görüntü kalitesine sahip. Hız olarak zaten iyi bir model olmasına karşın yüksek kontrast ve iyi siyahlara sahip. Renk gamutu da yüksek. Sizinkinin biraz daha iyi renk gamutu olsa bile hiçbir anlamı yok. Renk gamutu çok yüksek quantum dot IPS monitör incelemesi bırakayım size. 10 üzerinden 9.6 almış renk gamutu olarak. Bunun görüntü kalitesi çok iyi dersiniz değil mi? Kontrastı 900:1 ve siyahları kötü. Yani IPS'in biraz altında. Tipik IPS'ler 1000:1 civarı kontrast oranı ve biraz daha iyi siyah sunuyor.

Örnek vermek gerekirse ASUS ROG STRIX XG27acs. Bunun kontrastı ve siyahları daha iyi.

Bir de Samsung g6'nın MiniLED olmayan düz VA monitörünün incelemesine bakalım.

Görüntü kalitesi için Rtings'in yorumuna bakar mısınız? Siyahlar, kontrast, renk gamutu vs. hem sdr görüntü kalitesi hem de HDR görüntü kalitesinde daha yüksek puan almış. Öbür arkadaş sözde IPS'in OLED'den sonra daha iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu söylüyordu. Hangisi daha iyiymiş gördük mü?

İsterseniz başka 2K IPS ROG STRIX incelemelerine bakın. G65B yine daha iyi çıkacak.

HDR deneyimi için VA MiniLED veya OLED şart. Çünkü en iyi görüntü kalitesi bu ikisinde. Bundan sonra da üst seviye VA monitörler geliyor. Üst seviyede IPS panel VA'dan daha iyi görüntü kalitesi sunamaz. Hız olarak genelde daha iyiler bu yüzden ghosting daha az görülüyor doğru ama, görüntü kalitesinde üst seviye tercih edecekseniz VA bariz daha iyidir.

Öbür arkadaş VA övücülüğü yaptığımı zannediyor ama alakası bile yok. Dediğim gibi OLED kullanıyorum. En basitinden 10 tane TV varsa 9 tanesi VA panel. Bunun sebebi kontrast ve siyahlardan ötürü VA'nın daha iyi görüntü kalitesi sunması.

Kendisinin ROG övücülüğü yaptığı kesin. G6 OLED ile düz IPS panel kıyaslaması yapıyor. OLED monitörlere hakaret gibi bir şey bu. :D

Son düzenleme:

Salladığın G6 ile aynı paneli kullanan Dell AW2725DF. Arka aydınlatma zaten OLED'de yok. İstersen kıyaslayalım kalitesini de mosmor ol. 😁

Eki Görüntüle 2453128

Eki Görüntüle 2453129

Eki Görüntüle 2453130

Eki Görüntüle 2453132

Eki Görüntüle 2453133

Sen anlamamışsın beni. Ben OLED IPS ten kalitesiz demedim ki? Zaten okusan yazdıklarımı, söylüyorum bunu, OLED görüntü gerçekliği ve renk açısından en tepede diye? Neyi kanıtlamaya çalışıyosun ki? Benim söylediğimi bana kanıtlamaya çalışıyosun. 30k bandında diyorum OLED'ler e oda doğru? Başlangıç fiyatı OLED'lerin bu zaten. 19000 küsure 2K 270 Hz HDR400 desteği, VESA desteği olan, 3 renk gamına sahip monitör. Burada konuştuğun iki kişi almış, ikisi de memnun. Bu fiyatın üstüne çıkabilecek olsak biz bilmiyor muyuz OLED'i kalitesini bilmiyor muyuz biz OLED'in? OLED olsun da ne olursa olsun demiyoruz biz sadece.
Tam tahmin ettiğim gibi tipik VA panel kullanıcısı, OLED çıkınca şaha kalktı.
Senin bildiklerini biz de biliyoruz OLED'le alakalı merak etme. Öğrenci indirimi diyosun indirim falan yok, olduğu zaman gelecektin yazacaktın hocam. İndirim bittikten sonra gelip burada nara atmanın manası yok. Ne kadar şu an fiyatı? 30k. Zaten OLED fiyatı bu. ROG ne kadar? 19000 küsur. Konu kapanmıştır.
Zaten konu başlığı 240 Hz IPS 2K monitör önerisi hocam, sen niye gelip OLED çığırtkanlığı yapıyorsun ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen anlamamışsın beni. Ben OLED IPS ten kalitesiz demedim ki? Zaten okusan yazdıklarımı, söylüyorum bunu, OLED görüntü gerçekliği ve renk açısından en tepede diye? Neyi kanıtlamaya çalışıyosun ki? Benim söylediğimi bana kanıtlamaya çalışıyosun. Saçmalamışsın. 30k bandında diyorum OLED'ler e oda doğru? Başlangıç fiyatı OLED'lerin bu zaten. 19000 küsure 2K 270 Hz HDR400 desteği, VESA desteği olan, 3 renk gamına sahip monitör. Burada konuştuğun iki kişi almış, ikisi de memnun. Bu fiyatın üstüne çıkabilecek olsak biz bilmiyor muyuz OLED'i? Bir sen mi haberdarsın OLED ten? Kalitesini bilmiyor muyuz biz OLED'in? OLED olsun da ne olursa olsun demiyoruz biz sadece.
Tam tahmin ettiğim gibi tipik VA panel kullanıcısı, OLED çıkınca şaha kalktı.
Senin bildiklerini bizde biliyoruz OLED'le alakalı merak etme. Öğrenci indirimi diyosun indirim falan yok, olduğu zaman gelecektin yazacaktın hocam. İndirim bittikten sonra gelip burada nara atmanın manası yok. Ne kadar şu an fiyatı? 30k. Zaten OLED fiyatı bu. ROG ne kadar? 19000 küsur. Konu kapanmıştır.
Zaten konu başlığı 240 Hz IPS 2K monitör önerisi hocam, sen niye gelip OLED çığırtkanlığı yapıyorsun ki?

Desktop Screenshot 2025.03.24 - 17.50.31.62.png

17.500 TL'ye OLED bu monitörü tokatlayacak mı öyle mi? :D yazdığınız şeyi okumuyor musunuz yoksa okuduğunuzu anlamıyor musunuz? ASUS'un Samsung g6'dan daha iyi olduğunu ima etmişsiniz. G6 zaten indirimde 17.500 TL'ye düşüyüordu. Kıyasladığınız monitör G6 bilginiz olsun.

Ayrıca 22K'ya G6 alınabiliyor şu an. 20 bin TL monitöre verebilen 2K daha koyabilir. 2 bin TL para bile değil.

HDR400 desteği de zerre önemli değil. HDR açtığınızda renkler cacık gibi olacak. Gerçek HDR deneyimini sunamaz o monitör. Pazarlama stratejisinden ibaret. G65B bile 3400:1 civarı kontrast sunmasına rağmen gerçek HDR deneyimi veremiyor. Ayrıca o bütçede 3 renk gamutuna sahip olmayan monitör var da benim mi haberim yok? Ayrıca memnun olmayacağınızı söylemedim. Daha iyileri var dedim. Anlamamakta ısrarcısınız.

Ayrıca 19000 küsur değil ROG 20 bin TL civarında satılıyor.
Bir önceki mesajda gerçek HDR deneyimi yok the end vs diyordunuz, şimdi ise HDR400 desteği var diyorsunuz. Bune çelişki böyle? HDR 400 8K'ya satılan IPS monitörlerde de var. Bilginiz olsun. :D

Desktop Screenshot 2025.03.19 - 23.51.49.14.png

G6 17.500 TL idi bak gayet de tokatlar. :D

Ayrıca çığırtkanlık yapan sizsiniz. Ben size cevap bile vermemiştim. Konuya @esref33 adlı arkadaşımız yazdı. Alınabilir mi diye sormuş. Bende daha iyilerinin olduğunu bu yüzden alınmaması gerektiğini söyledim. Konu sahibe VA veya OLED önermedim yani. Siz gelip bana ROG övücülüğü yaptınız. E-spor için VA daha iyi dediniz. Rog> 17.500 TL'ye satılan OLED dediniz. OLED ne biliyor musunuz cart curt bir şeyler yazdınız. Görüntü kalitesi olarak IPS'in daha iyi olduğunu savundunuz. Övdüğünüz monitörün incelemesi bile yok. Gerçek HDR deneyiymi yok dedikten sonra dönüp HDR400 desteği olduğundan bahsettiniz. Sanki gerçek HDR deneyimi verebilecekmiş gibi. Bir tane doğru info yok. 🙂

Ayrıca önceki mesajımda kullandığım monitörü paylaştım. Tipik VA kullanıcısı vs ne alaka?

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Burada koptum. VA panellerin amacı rekabetçi oyunlar değil görüntü kalitesidir. Yani dizi, film, hikayeli oyunlar vs. IPS paneller genel olarak daha hızlıdır VA panellerden. Zaten VA paneller hantal oldukları için ghosting ve Black Smearing'e yatkındır. Hiçbir bilginiz yok sadece konuşuyorsunuz. 😉

O bütçelerde MiniLED ve OLED varsa düz IPS'e bakılmaz. Monitöre çöp demedim sadece fiyatını hak etmediğini söyledim. IPS panellerin en iyileri bile 1500:1 civarı kontrast sunuyor. Siyahlar ise orta şeker anca oluyor. O bütçeye 19 kat fazla kontrast oranı sunan ayrıca 4K gerçek HDR deneyimi verebilen Neo G7 var. Veya yine yakın fiyatta OLED alabiliyorsun. Bakın dikkat ettiyseniz kötü demedim o fiyata çok daha iyileri var dedim. Yanlış yorumlamayın her şeyi.

VA panelleri film izlemek için mi alıyolar? Rekabetçi oyunlar için değil mi? Burayı okumamıştım.

Forumda monitör alanında uzman hocalarımdan bikaçını buraya etiketle, onlarda gülsün biraz bu söylediklerine.
Son birkaç yıldır senin bu dediğinin tam tersini anlatıyolar forumda, IPS paneller FPS oyuncuları için ağır kalıyor, renk doğruluğunu yakalamak için çabasından dolayı, VA paneller e sporcuların kullandığı paneller, siyah renk dışında diğer renklerin doğruluğuna çok önem vermeyen hızlı paneller. Bu konuşuluyor yıllardır.
Sen tuttun tam tersini söyledin, bir de bana bir şey bilmiyosun dedin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Va panelleri film izlemek için mi alıyolar 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 rekabetçi oyunlar için değil mi 😂😂😂😂😂😂😂😂 burayı okumamıştım 😂😂😂😂😂
Bu söylediğini bu forumda raporlamayacak biri yok ama bilmiyosun belliki 😂 hocam ben sana oled monitörünle mutluluklar dileyeyim, Allah bi yastıkta kocatsın sizi.
Forumda monitör alanında uzman hocalarımdan bikaçını buraya etiketle, onlarda gülsün biraz bu söylediklerine. Ben şuan müsait değilim yoksa ben yapardım 😂
Son bikaç yıldır senin bu dediğinin tam tersini anlatıyolar forumda, IPS paneller fps oyuncuları için ağır kalıyor, renk doğruluğunu yakalamak için çabasından dolayı, VA paneller e sporcuların kullandığı paneller, siyah renk dışında diğer renklerin doğruluğuna çok önem vermeyen hızlı paneller. Bu konuşuluyor yıllardır.
Sen tuttun tam tersini söyledin, bide bana bişey bilmiyosun dedin 😂😂😂😂😂😂😂
@BerkayZ87 @235742 @efebatiin @FantastikTürk

Aynen dostum kesinlikle öyledir. Bekle sen arkadaşlar yazsın bakalım kim kimi raporluyor.

Şu konuya da bakmanı öneririm. Azıcık bilgilenirsin. @BerkayZ87 Uzun açıklama yapmış burada.

Son düzenleme:
@BerkayZ87 @235742 @efebatiin @FantastikTürk

Aynen dostum kesinlikle öyledir. Bekle sen arkadaşlar yazsın bakalım kim kimi raporluyor.

Arkadaş çok ciddiye alınacak biri değil gibi hocam. Sen bir monitör attıysan o kötü olmaz zaten :D

Herkes bir şey öğrenmiş VA paneller ghosting yapar diye bütün VA panellere aynısını diyorlar anlamadım bir türlü. Ya da IPS panellerin bütün VA panellerden daha iyi olduğunu düşünüyorlar :D en iyi IPS sanıyorlar.

Arkadaş çok ciddiye alınacak biri değil gibi hocam. Sen bir monitör attıysan o kötü olmaz zaten :D
Yazdığı mesajları görsen şok geçirirsin. Ghostingle alakalı bir şey yazmadı. O bambaşka bir konu. Bu arkadaşın iddia ettiklerine bir baksan full çelişki ve yanlış bilgi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı