IPS panel ve TN panel tepkime süreleri

ROWRİN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aklımda takılan soru şu; 60 Hz 5ms IPS monitör ile 60 Hz 5ms TN monitör tıpatıp aynı tepkime ve aynı tazeleme hızına mı sahip? İnternette okuduğumda hep IPS monitorler hakkında genel bilgilerde tepkime süresi olarak kötüdür deniyor o yuzden soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 ms 5 ms'tir. TN panelde çokça 1 ms monitör bulabilirsiniz. Ancak 5 ms'in altında IPS panelli monitörlere ben pek denk gelmedim. Hiç bilmiyorum desem yalan olmaz. Bu sebeple böyle bir söylem mevcut.
Anladım. Yani iki monitörün panel tipi dışında hiçbir farkı yok mu?

1ms ve 5ms arasında ne kadar önemli bir fark olabilir bilmiyorum ama bence gözünüzün keyfi için IPS panel almaya bakın. CSGO oyuncusu olup Pro scene'e girmeyecekseniz abartı şeylere gerek yok bence. Benim arkadaşım 19 inç, 100 liralık Casper monitör, 50 FPS, standart Microsoft faresi kombosuyla Global'e çıktı. Yani bu ultra mega süper über tepkime süreleri, yenileme hızları sizi bir anda başka bir seviyeye çıkarmaz rekabetçi oyunlarda...

Nasıl bir fark? :D Panellerin kendi arasındaki farklar var. Onlar da zaten yaygın bilgiler.
Demek istediğim iki monitor arasında tazeleme ve tepkime süreleri sayısal olarak aynı ise panel tipleri bu süreleri etkilemez mi etkiler mi idi. Etkilemiyormuş, teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı