Irkçılık kötü mü?

Doğduğu yerden dolayı değil, doğduğu yerdeki düşünce yapısından geri dönülemez şekilde etkilendiği için. Tabii ki her alanda olduğu gibi bu alanda da istisnalar var, doğduğu yerdeki düşünce yapısına körü körüne bağlanmak yerine farklı düşünen bir iki kişi vardır ama bunların sayısı çok az, özellikle araplar farklı düşünenleri bastırma konusunda yetenekli olduğu için onlarda normalden de az. Bir insan ırk olarak Arap olsa ama doğduğu an Türkiye'ye getirilip Türk toplumu içinde Türk değerlerine göre yetiştirilse ben ona Türk gözüyle bakarım. Ama suriyeliler veya Afganlar Türkiye'de doğsa bile Türk toplumuna göre yetiştirilmiyorlar. Aileleri kendi ülkelerindeki gerici kafaya sahip olduğu için çocukları da o kafayla yetiştiriyorlar, bu da toplumumuza ağır hasarlar veriyor. Mesela ben aslen çerkes'im, toplum değeri olarak türklerle çok benzeşiyoruz. (has türklerle, arapların etkisiyle yozlaşmış türklerle değil) toplum olarak yaşlılara saygı duyma, kadına değer verme vb. konularda aynı bakış açısına sahibiz. Değer benzerliğinden kaynaşabiliyoruz. Araplarda öyle değil, sen bu özelliklere sahip bir toplumla namusum için diyerek karısını öldürüp kızını gömmeyi normalleştirmiş bir toplumu kaynaştırmaya çalışırsan o işin sonu kötü yerlere varır. Ayrıca Müslüman değilim, çünkü İslam da Arap kültürüne göre şekillendiği için benim değerlerime ters düşüyor.

Bende Çerkes'im hocam bizde de mesela "biz çok asil bir ırkız" lafı vardır ama fazlası ırkçılığa giriyor bence.

Bende Çerkes'im hocam bizde de mesela "biz çok asil bir ırkız" lafı vardır ama fazlası ırkçılığa giriyor bence.
Bizimkiler de arada diyor da o ırkçılık sayılmaz bence ya, diğer ırkları küçümseme değil de övünme anlamında söylüyorlar. Mesela Türklerde de biz çok onurluyuz lafı var ya, Türklerin onura verdiği değer Çerkeslerin asalete verdiği değerle eşit.

Bizimkiler de arada diyor da o ırkçılık sayılmaz bence ya, diğer ırkları küçümseme değil de övünme anlamında söylüyorlar. Mesela türklerde de biz çok onurluyuz lafı var ya, türklerin onura verdiği değer çerkeslerin asalete verdiği değerle eşit.

Evet hocam onu diyorum fazlasına kaçmadıkça ırkçılık olmuyor ama bunu kullanarak diğer ırkları küçümseyince biraz ırkçılık oluyor yoksa insanın kendi ırkını daha çok sevip daha çok övmek istemesi çok normal.

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?

Tebrikler, ülkücülük ile milliyetçilik arasındaki 4.duvarı yıktınız.

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız Türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?
Bir irk ozel degildir, insan insandir ve egitim / egitimsizlik / sartlar belirler her seyi. Ustun olanaklarda egitim goren bir Afgan veya Afgan ile ayni imkanlarda yasayan Turk farkli davranabilir.

Turkiye'deki multeci konusuna ben de cok karsiyim ancak irkcilik anlamina gelmez bu. Ve evet, multeciler gonderilmelidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı