İş yerinde iş kazası geçirdikten sonra iş kazası formu tutuldu

perkycap

Hectopat
Daha fazla  
Çalıştığım yer aileme ait, pek sıkıntı olmuyor diye iş ayakkabısı giymiyordum 3 sene sonra ilk kez ayağıma bir paslanmaz çelik hurdası battı ertesi gün ağrı yapınca doktora gitmek istedim. Beni gönderdiler doktora doktora gittim dedim işte ayağıma bir madde battı o da dedi ne battı dedim çelik parçası battı nerede battı dedi dedim iş yerinde. Kadın direkt bir form çıkartıp bilgisayar da doldurmaya başladı bana iş kazası formu tuttu ve maddelerden ekipman eksikliğini işaretledi 4 5 tane kağıt verip bir tanesini patronuma yani amcama vermemi istedi. Batık sonrası delinmemiş sadece morarmış olan yere pansuman yapıp bir de tetanos yapıp beni taburcu etti.

Sorum şu iş yerimden şikayetçi olmamama rağmen bu form tutuldu iş yerim sıkıntıya girer mi ailem ceza yerse arayı bozmak istemiyorum. Bana neden iş kazası diyorsun normal sokakta gezerken battı falan deseydin dediler ama benim bir bilgim yoktu işlerin buraya kadar gidebilme ihtimali hakkında.

Süreç nasıl olur bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. SGK'den 4A sigortalıyım.

Aile şirketi ve kendi isteğin ile ayakkabı giymemişsin. Bir şey olacağını zannetmem. Geçmiş olsun.

Maalesef öyle oluyor. Doktora gittiğinizde "iş yerinde oldu" dediğiniz anda iş kazası olarak geçiyor. Ceza yiyeceksiniz muhtemelen. 3 - 4 ay önce servis aracının şoförü arabanın önündeyken kayıp yere düşüyor. Sonra doktora gidiyor, aynı şekilde tutanak tutuyorlar. 20 bin civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ceza gelmişti. Tabii sizdeki durum ekipman eksikliği vesaire daha fazla olabilir. Doktora iş kazası bildirmeden önce iş yerinde tutanak tutturmanız gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı