Sorun sende değil, sana o krediyi verende.
@noskillsamet @TheAny iyi de yazılı veya sesli bir kanıt olsa da bu bir anlaşma değildi. Arkadaşın böyle bir şeyi yapma hakkı var mı yasal olarak? Demek istediğim arkadaşın girdiği kişisel bir borç, yasal hükümlüsü o. Kişi gelip "benim için kredi çek, ödeyeceğim." dese bile hukuken bir geçerliliği var mı?
İyi de hocam oturup düşünün. Bir kişi sizden bu kadar para almış. Kim bu? Tam güveniyor musunuz? Neyi güvence alıp da verdiniz? Oturup ağlayın demiyorum ama bunları bir düşünün.Herkes bi dolandırılmışsın deyince çok kötü oldum, yeni telefon almayı düşünüyordum aynı zamanda. bildiğin düşüncemi sildi attı.
Kardeşim sen ne yaptın ya ödemezse?18 yaşında bir fabrikada yeni işe başladım 3-4 ay oldu. Derdi olmayan engelli bir gencim aşırı asosyalim.
Olay ilk olarak beni kahvehaneye götürmesiyle başladı. 30k kredi çektirdi, ben ödeceğim onu dedi çektim.
2. olarak araba masrafı için 15k ek hesaptan istedi onu da verdim, geri ödeceğim dedi.
3. olarak annesi ameliyat olacakmış 5K lazım olduğunu söyledi, nakit Avans'tan 3K çektirdi 4K verebildim en fazla. (nakit avansın ne olduğunu bile bilmiyorum.)
Ses kaydı sorun olabilir mümkünse mesajlaşma ile yapılsın.Sen ses kaydı al sürekli adam tekrar ister o zaman kayıt al geçen cektiklerini ne zaman odeyeceksin abi falan de ama açık açık benden borç istemiştin çektim verdim ne zaman odeyecceksin gibi hepsinin kaydı olsun.
Bunlar var.Umarım borç istediğine dair yazılı bir kanıtınız vardır.
Muhtemelen olur, yinede siz dediğim gibi tekrar söylettirin Whatsapp'dan.Bunlar var.
"Bana olan 49K borcunu ne zaman ödeyeceksin" diye mesaj atmalı.
Bunlar var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.