İş yerinden bir abi sürekli borç istiyor

Aynen bunu sormuştum, banka kredi vermiyor dedi. Yani kredi çekemiyor o yüzden benden çektirdi veya kredileri çok olduğundan izin vermiyor olup bana çektirmiş olabilir bu da var.
Kimse çok samimi olmadığı birinden 50K TL borç istemez. Hatta kimse istemez. Karşındaki kişi bariz seni dolandırıyor. Bence kendini teselli etmeyi bırakmalısın.

Aynen bunu sormuştum, banka kredi vermiyor dedi. Yani kredi çekemiyor o yüzden benden çektirdi veya kredileri çok olduğundan izin vermiyor olup bana çektirmiş olabilir bu da var.
Banka birine kredi vermiyorsa o borcu ödemeyeceğinden emin olduğu için vermiyor demektir. Aşırı borcu varsa onları ödeyene kadar sıra zaten sana gelmez, geldiğinde o verdiğin para sakız parası olur enflasyon yüzünden. Daha yeni tanıdığı birini böyle borca sokan birinden kimseye hayır gelmez, adım kadar eminim o herifin ödemediği bir sürü borç vardır. Sen o parayı unut, senden ancak daha büyük miktarda bir para istemeden hemen önce ufak bir miktar geri ödeme yapar, ertesi gün verdiğinden de fazlasını ister. Seni uzun vadede daha da büyük borca sokar.

Geçmiş olsun... Kurumların bile borcunu alamayacağını bildiği birinden (muhtemelen kendi üstünde hiç mal yok) senin o borcu alabilmenin tek yolu mafya gibi hukuki olmayan yollardan geçiyor. Onu da önermem, sonu senin için daha kötü olabilir.

Son düzenleme:
Kardeşim bir 'insanı,bazen gerçekten de kırmasını bilin' ya. Şunu hiçbir zaman unutma,yaşına uyup senin kafana girip,iki kahkaha,iki kikiri yürür bunlar. 'Hayır,maalesef' demekten çekinmeyin.. Böyle bir borç nasıl isteyebilir? İnsanın yüzü olmaması gerekiyor. Ben birinden 500 TL isterken,1 ay dolmadan ödüyorum. Elim ayağım birbirine giriyor,mecburiyetten..

Evet arkadaşlar son durum. Görüldü attı cevap vermedi.

Dosya Ekleri

• ss1.jpg
    ss1.jpg
    116,4 KB · Görüntüleme: 132
  • ss2.jpg
    ss2.jpg
    207,9 KB · Görüntüleme: 127
Bana troll konu gibi geldi. Ya bizimle dalga geçiyorsun ya da cidden sorunların var demektir. 3-4 ay çalıştığın yerdeki birisi senden neredeyse 56000 TL borç alıyor geri ödeyeceğim ayağına senden tek seferde de değil, ödemeden üstüne sürekli borç aldı ve sen hepsini adama verdin. Ailenden kimse bilmiyor mu? Ailen yoksa bile biraz düşün ve mantıklı olup olmadığını anlamaya çalış. Bir de komikmiş gibi adama sürekli "😂" atıyorsun. Ne yapacağın hakkında buraya konu açıyorsun hocam, al sana cevap. Adama 3 ay içinde ödemezse senden şikayetçi olup dava açacağını söyle. WhatsApp konuşmalarını ve dekontları sakla, bir avukat bul ve durumdan bahset, adamın tepkisini ölç. Ödemez ise dava açacağını söylediğinde seni tehdit eder gibi konuşuyor ise hemen şikayetçi ol. "tamam ödeyeceğim sende paragöz çıktın" veya "paranda gözüm yok, senin paran bende kalmaz" der ise bunca zaman neden ödemediğini söyleyerek hemen şikayetçi ol. Sana şu an aşırı sinir oldum şahsen bir insan bunu nasıl yapabilir anlamıyorum.

Evet arkadaşlar son durum. Görüldü attı cevap vermedi.

Şuna baksana hala gelip son durum diyorsun. Git ve şikayetçi ol, iş yerinde büyüklerin veya müdürlerine bu durumdan bahset ve o şahsın yakınında durmak istemediğini söyle. Saat sabahın 03:40'ı ve okuduğum yerde sinirden dişlerimi sıktım. Sana paranı vermez ise şahsen gram üzülmem çünkü sahiden hak etmişsin. Bu adamın borç alacak kimsesi kalmadı da işe yeni başlamış sen mi kaldın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar burayı güncellemeyi unutmuşum eski şefin gitmesi ve yeni şefin gelmesi ile birlikte bütün olayı baştan aşağı izah ettim kanıtları gösterdim. Ben ve borç alan arkadaş 1 hafta boyunca şefin odasına git gel sürecinden sonra tarih 26 Mayıs 2025'in sonunda bana ödediğim tüm taksidi ve krediyi kapatmak için gerekli olan miktarı ve ek hesap vs. hepsini ödedi. Ve evet kârda olmadığımı hatta çok çok zararda olduğumun farkındayım, bu da bana ders oldu. Ayrıca çok güzel birikim yaptım bu yıl sonu araba almayı düşünüyorum. Biliyorum bazılarınız salak gözüyle bakıyor bir yandan haklısınız bir şey diyemem. Gerçekten hiç ama hiç kimseye borç para vermemek lazım.

Dosya Ekleri

• IMG_2618.jpeg
    IMG_2618.jpeg
    85,9 KB · Görüntüleme: 37

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı