İsa gerçekten yaşadı mı?

Liberte Sergen

Kilopat
Makaleler
16
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kitlenen bir konu olmasını istemiyorum arkadaşlar.

Roma'daki çoğu şey belgelenmiştir fakat İsa ve anlattıkları neden yok? Meraktan soruyorum.

Muhtemelen yasamistir ama kendisine atfedilen ozelliklerin cogu hurafedir.
Yin ~ Yang isi biraz bu; hiç var olmasa bu kadar ismi gecmez ama isminin gectigi seylerin cogu da muhtemelen var olmamistir.

Hemen hemen tüm antik çağ bilginleri, İsa'nın var olduğu konusunda hemfikirdir.

Nereden bilelim, anlatılanlara göre 2022 yıl önce yaşamış birinin gerçek olup olmadığını bilemezsin.

Merak ettiğim şey şu hocam, romalılar neredeyse her şeyi belgelemiştir fakat ölüyü dirilttiği neden yazmıyor belgelerde? Veya yaşadığı, yaptığı diğer olağandışı şeyler.

Kesin olarak bilinmiyor. Gerçekten yaşamış da olabilir, birden fazla kişinin toplama hikayeleri de olabilir. Vikings dizisindeki Ragnar mesela, bu adamın da yaşadığına dair bir kanıt yok. Çoğu tarihçi birden fazla kişinin toplama hikayeleri diyor.

Merak ettiğim şey şu hocam, romalılar neredeyse her şeyi belgelemiştir fakat ölüyü dirilttiği neden yazmıyor belgelerde? Veya yaşadığı, yaptığı diğer olağandışı şeyler.
Dini açıdan bakarsak Tanrı istememiş, kayıt edilmesini engellemiş, ya da zaman içinde kaybolmuştur deriz.

Non-teist birisi ise gerçek değil de ondan falan der muhtemelen, kesin bir cevap bulamayız ki.

Dini açıdan bakarsak Tanrı istememiş, kayıt edilmesini engellemiş, ya da zaman içinde kaybolmuştur deriz.

Non-teist birisi ise gerçek değil de ondan falan der muhtemelen, kesin bir cevap bulamayız ki.

İslam'daki Peygamber Muhammed'in yaşadığının belgeleri var diye biliyorum ve kanıtlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı