İşçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yapmak zorunda kalacak

6 Eylül'den itibaren işçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. Test sonuçları da gerekli işlemler için işyerinde saklanacak, kayıt altında tutulacak. Genelge de yer alan açıklama aşağıdaki gibidir:

Söz konusu yazıda, işverenlerin, işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatılmıştır.
Aynı zamanda işverenlerin COVID-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istenmektedir. Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından, olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.

Gerekli bir şeydi hatta haftada 2 kez olabilirdi. Herkes aşısını olmalı, sonuçta o işyerinde yüzlerce kişi çalışıyor. Oradaki kişiler aşısını oluyorken ya da olmuyorken bilemiyorum, bunların aşı olmayarak milletin hakkına girmeye hakları yok. Aşı olmayan kişiler en kısa sürede aşısını yaptırmalı, yaptırmayanlar için de yaptırımlar kesinlikle gelmeli. İnsan hakları falan diyenler çıkıyor da, elde aşıdan başka çözüm var mı? Yok, insan haklarının falan bahane o yüzden. Madem aşı insan haklarına ihlal, siz ortaya bir çözüm yolu atın. Devlet de onu uygulasın. Kaynak.
 
Yeni varyantların nedeni ne peki? @AlphaOMG
 
Aşı yapmayı kolaylaştırmak o kadar basit ki. Bir yasak çıkarırsınız aşı olmamış çalışan barındıran restoranlar, e-ticaret, ulaşım vb. markaları bunu belirtmeye zorunlu kılarsınız.
İnsan haklarına aykırı. Fişlemeye zorluyorsun insanları. Aşı yanlısı olsam bile bunu zorunlu tutamazsınız.
 
@Cellat87, halinizden memnunsanız bir şey diyemem ancak illaki kısıtlamalar gelir. Her hafta test ile uğraşmak zor olur.

Şu an için benim açımdan sorun yok kısıtlamalar gelse ne olur zaten işten güçten bir şey yapamıyoruz ki. Günün 12 saati çalışıyorum bir saat de yolda geçiyor geri kalan zamanda ne yapabilirim? Sen hesap et artık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşının amacı vücutta virüse karşı antikor sentezlettirmek değil mi? Tamam, eyvallah çok güzel.

Peki aşı olmayıp virüs geçiren bir insanın vücudunda da antikor sentezleniyor mu? Sentezleniyor.

Peki virüs geçirmiş bir insana neden 1 ay sonra aşı yapılmak isteniyor? Bu antikorlar sadece 1 ay mı dayanıyor? Eğer madem sadece 1 ay dayanıyorsa, neden her ay aşı yapılmıyor? Çünkü bu mantıkta bakarsak antikor 1 ayda yok oluyor.

Ben aşıya karşı değilim. Ama bu dengesiz hareketler benim aklımı kurcalıyor.

Aşının amacı antikor üretmektir, virüs geçirmiş adamda da zaten antikor vardır. Bu adama tekrardan aşı yapmanın mantığı nedir? Benim için bu aşılar ticari bir üründen başka bir şey değil. Birçok insanda benim gibi düşünüyor. Bizler insanız, sorgulamalıyız. Sorguladık diye çip takılacak diyenlerle bizi aynı kefeye koymayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı