İşe nasıl girilmeli?

Kanka ne yaparsan yap yalan söyleme büyük küçük fark etmez her türlü sıkıntı çıkarır sana.

Arkadaşlar merhaba, sanırım ilk kez böyle konu görüyorsunuz :D birkaç gün önce Fast food sektöründen birkaç tane yere gittim, iş sordum gittiklerimden birisi dışında hepsi eleman aramadığı için diğeride 18 yaş altı olduğum için kabul etmedi. Bende el becerisi çok olmayan birisi olduğum için bir dönercide garsonluk gibi bir şey düşündüm. Buralarda yeni açılan bir dönerci varmış, gidip başvurmayı düşünüyorum fakat adam kesin orada kalıcı eleman vb. arar, bende okuyorum adama okuduğumu açık açık söylemeli miyim? Yoksa okula gitmiyorum gibi bir şey mi söylemeliyim hiçbir fikrim yok. Lisede yaptığınız işlerden vb. yola çıkarak bana bir şeyler tavsiye edebilir misiniz? Deneyimsiz birisinin bile çalışabileceği bir sektör var mı?

2 ay çalışacağım dersen hayatta almaz ya dümen sıkıcaksın ya da açıktan okuyorum diceksin 2 ay sonra çıkarsın sıkıntı olmaz sakın ama 2 ay çalışacağım deme almıyorlar.

Kanka ne yaparsan yap yalan söyleme büyük küçük fark etmez her türlü sıkıntı çıkarır sana.

2 ay çalışacağım dersen hayatta almaz ya dümen sıkıcaksın ya da açıktan okuyorum diceksin 2 ay sonra çıkarsın sıkıntı olmaz sakın ama 2 ay çalışacağım deme almıyorlar.

2 ayrı görüş var hangisine inanayım ben bunun :D açıktan okuyorum demek en iyisi sanırım.

2 ayrı görüş var hangisine inanayım ben bunun :D açıktan okuyorum demek en iyisi sanırım.

Yani kanka sana bağlı ama benim ideallerimden biri yalan konuşmamak o yüzden önermem doğru dürüst insan ol gerekirse daha az para kazan tarafındayım ben.

Yalan söyleme durduk yere. Önünden geçerken olur, başka bir şey olur yol değiştirmek zorunda kalırsın, kafanı gömmek zorunda kalırsın

Pek bir maaş beklentin olmasın. Asgari altında alırsın, muhtemelen saati 100 tl gibi bir ücret olur. Sigorta yapmaz. Baştan her şeyi düzgün konuşursunuz istersen "abi okullar açılınca haftasonu veya hafta içi bir iki gün gelebilirim" de dersin

Ben de lise yıllarında dediğim gibi çalıştım. Yaz dönemi yoğun çalıştım okul dönemi daha seyrek çalıştım patron da ona göre kendini ayarladı. Üniversite kazandıktan sonra bir ay öncesinden söyledim abi ben şu tarihte gideceğim diye. Üzerinden kaç yıl geçti hala arar sorar beni

İstifa vermem falan gerekiyormuş sanırım direk çıkıyorum deyip gidemiyormuşum ya da haber vermeden bu durum nasıl işliyor? Ben mahalle dönercisinde çalışmayı tercih ederim en azından samimi olur.

18 yaşında değilsen zaten sözleşmeli de olmazsın.

İstediğin zaman işi bırakabilirsin problem olmaz.

Yalan söyleme durduk yere. Önünden geçerken olur, başka bir şey olur yol değiştirmek zorunda kalırsın, kafanı gömmek zorunda kalırsın.

Pek bir maaş beklentin olmasın. Asgari altında alırsın, muhtemelen saati 100 TL gibi bir ücret olur. Sigorta yapmaz. Baştan her şeyi düzgün konuşursunuz istersen "abi okullar açılınca hafta sonu veya hafta içi bir iki gün gelebilirim" de dersin.

Ben de lise yıllarında dediğim gibi çalıştım. Yaz dönemi yoğun çalıştım okul dönemi daha seyrek çalıştım patron da ona göre kendini ayarladı. Üniversite kazandıktan sonra bir ay öncesinden söyledim abi ben şu tarihte gideceğim diye. Üzerinden kaç yıl geçti hala arar sorar beni.

Hocam vallahi bilemedim şimdi.

18 yaşında değilsen zaten sözleşmeli de olmazsın.

İstediğin zaman işi bırakabilirsin problem olmaz.

Anladım sağ olun SGK olunca mi sözleşmeli sayılıyoruz?

Arkadaşlar merhaba, sanırım ilk kez böyle konu görüyorsunuz :D birkaç gün önce Fast food sektöründen birkaç tane yere gittim, iş sordum gittiklerimden birisi dışında hepsi eleman aramadığı için diğeride 18 yaş altı olduğum için kabul etmedi. Bende el becerisi çok olmayan birisi olduğum için bir dönercide garsonluk gibi bir şey düşündüm. Buralarda yeni açılan bir dönerci varmış, gidip başvurmayı düşünüyorum fakat adam kesin orada kalıcı eleman vb. arar, bende okuyorum adama okuduğumu açık açık söylemeli miyim? Yoksa okula gitmiyorum gibi bir şey mi söylemeliyim hiçbir fikrim yok. Lisede yaptığınız işlerden vb. yola çıkarak bana bir şeyler tavsiye edebilir misiniz? Deneyimsiz birisinin bile çalışabileceği bir sektör var mı?
Hocam şöyle söyleyeyim okuyan okula giden birini hiçbir yer 2-3 aylık için işe almaz. Sen başvuracağın soracağın yerlere okumadığını söyle, söylemen lazım yoksa adam dediğim gibi bu zaten işi öğrenecek 2-3 ay çıkacak düşüncesine sahip olacağı için seni almazlar çıkacağın zaman bir bahane uydurursun zaten kimse seni zorla tutamaz o saatten sonra iş konusunda ise yani deneyimsiz olduğun için garsonluk, tekstil, sanayi de yapabileceğiniz işler falan bunlar çok iyi işler değil ama yazın boş duracağınıza para kazandırır sana.

Yani kanka sana bağlı ama benim ideallerimden biri yalan konuşmamak o yüzden önermem doğru dürüst insan ol gerekirse daha az para kazan tarafındayım ben.
Çevredeki herkes dürüst de biz bir kaldık. Herkese böyle okuyorum, 2-3 ay çalışacağım derse iş miş unutsun o zaman. İdealin güzel ama senin gibi düşünen çok az yani gerçekçi olmak gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı