15 yaşında işe girilmeli mi?

Asla böyle kalma ileride çok sıkıntı çekersin zorbalarlar şu an bile zorbalıyor olabilirlerde sen dış dünyaya atıl herkes önceden böyleydi kendine önem ver bakımına giyimine kuşamına, kızlarla takıl buluş özgüvenini arttır spora git vücudunu geliştir. Böyle şeyler yap. 15 yaşında, birisiyle yüz yüze konuşamıyosan problem büyük demektir.

Bende önceden senin gibiydim hiç arkadaşım yoktu evde sadece PC başında oyun oynuyordum sonra spora yazıldım yeni ortamlar yaptım kızlarla takıldım bak ilk başta utanıyosun falan ama zamanla alışıyosun ve diyosunki iyi ki yapmışım sana bir tavsiye ciddiyim dediklerimi düşün. Okuldaki arkadaş ortamınla biraz daha fazla zaman geçir spora başlayın hep beraber, spor özgüvenini yükseltir. Şu an 2-3 gün dışarı çıkmadan duramıyorum mesela.
Kızlarla takılmak bir başarı etmiyor ki ha arkadaş grupları olabilir falan. Sevgiliniz/eşiniz gibi davranmamanız lazım. (Konu sahibine meslek öğrenmesi için iş yapmasını tavsiye ederim tecrübe olur bir zararı olmaz sonuçta.) Veya kız arkadaşınızla sözlü olarak kavga etmemeyi, susmayı sakin kalmaya çalışmak gibi sokak ortasında asla ama asla konu ne olursa olsun tartışmamayı öğrenmeniz daha faydalı olacaktır. Bir sorun varsa da güle güle demeyi kendi sağlınız için bilmeniz lazım.

Sen ilişki veremiyorsan bir kalıcılığı olmuyor. Takılmalık çok kişi var zaten. Özgüven konusuna bir şey demeyeceğim yani özgüveninizi kızlarla konuşarak artırmak pek sağlıklı değil gibi bilmiyorum. Bir insan olarak zaten konuşamıyorsanız veya bu zor geliyorsa bunda biraz sorun var. Spora yazılmak iyi fikir ama spor salonuna gitmek 20-25-30+ yaşlarında daha mantıklı gibi şu an kilo alıp/verip az çok vücut hareketleri ile sağlıklı ve fit olunabilir. Çok absürt kilolu veya çok zayıf değilseniz. Herkesin spor salonuna gidecek durumu da yok. En kötü dışarıdan bir şeyler alıp yaparsın, vücut hareketleri yaparsın. Sabah erken kalkmak, soğuk duş almak, kitap okumak, diksiyonunu geliştirmek, sorumluluk alabilmeyi, kendi başına kararlar verebilmeyi, hobilerinizle uğraşmak vs nasıl daha iyi erkek olabilirim diye düşünmeniz daha iyi olacaktır. Yeter ki o bilgisayar ile çok fazla vakit öldürmemeye çalışın. Veya forum gibi yerlere girip bildiğiniz konularda insanlara yardım alıp/edebilirsiniz boş zamanlarınızda falan fistan.

Bana kalırsa en önemli olan disiplin kazanmak. Sadece vücut hareketleri ile bile hareketler var. Paran varsa git o ayrı. Veya herhangi bir işte çalışmak sizi zorlayacaktır zaten. Kesinlikle bilgisayar başında vakit öldürmeyin eğer işiniz PC ile değilse. Kızlardan onay istemeyip, sorumluluk sahibi alabilmek daha gerçekçi geliyor. Yani bir kızla ya sevgili/eş olun ya da hiçbir şey. 22-23 yaşına kadar sevgiliye ihtiyacınız yok zaten. Arkadaş grupları olabilir falan fistan dediğim gibi. (bende bu kızlı-erkekli arkadaş gruplarını sevmiyorum) İşyeri veya ortamlardaki arkadaş grupları olabilir ama onlarla sevgiliniz gibi samimi olmak pek tavsiye etmiyorum. Kendi fikirlerim bu yönde. Sevgili olma yolunda ilerleyebilmek için öncelikle kendimizi iyi geliştirmeyi, iyi birini bulmayı ve iyi bir ilişki kurmayı denemek lazım sevgili olursun veya olamazsın belki olmaman daha hayırlı olur her yerde olduğu gibi kötü çıkarcı yalancı insanlara da denk gelebilirsiniz. Kadınlar tarafından saygı duyulun nasıl davranılır falan fistan öğrenin yeter işte. Benim fikirlerim bu yönde.

Arkadaşlar evimizin yanında büyük bir fırın dükkanı var, annem oraya iş için soracak yarın eğer olursa gireceğim galiba ve işe girmekten korkuyorum. Sosyal birisi değilim biriyle yüz yüze konuşamıyorum, çevik birisiyim ama öz güvenim yok bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Noldu hocam sizin iş 22 gün geçti?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı