İşe nasıl katılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz adı DESKTOP-BB0P50B
İşlemci AMD Ryzen 5 4500U with Radeon Graphics 2.38 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,42 GB)
Cihaz Kimliği 8EAC407D-CFFC-457E-BF72-811DD7C95501
Ürün Kimliği 00325-81809-36548-AAOEM
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok
Maalesef ki Türkiye'de (hatta dünyada) (Finlandiya hariç) eğitim sistemi çok ama çok kötü. eğer ben liseden sonra üniversite okusam okuduktan büyük ihtimale iş bulamam bulsaydım alakası olmazdı. Şu an 16 yaşındayım üniversite okuduktan sonra işsiz kalmak istemiyorum. Annem üniversite oku diyor aslında iyiliğimi istiyor ama üniversitenin birçoğu işsiz oluyor. Bu yüzden ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef ki Türkiye'de (hatta dünyada) (Finlandiya hariç) eğitim sistemi çok ama çok kötü. eğer ben liseden sonra üniversite okusam okuduktan büyük ihtimale iş bulamam bulsaydım alakası olmazdı. Şu an 16 yaşındayım üniversite okuduktan sonra işsiz kalmak istemiyorum. Annem üniversite oku diyor aslında iyiliğimi istiyor ama üniversitenin birçoğu işsiz oluyor. Bu yüzden ne yapmam gerekiyor?

İşsiz kalıp kalmaman okuyacağın üniversiteye, bölüme, biraz da şansa bağlı. Derslerim kötü, ben de ders çalışamıyorum diyorsan, geç bile kalmışsın dostum.

O işsiz kalanlar düşük sıralama yapıp kötü bölümlerde, kötü ünilerde okuyan insanlar herkes üni okuduğu için boş ünileri okuyanlar işsiz kalıyor. Siz itü,boğazici,odtü,hacettepe vb ünilerde okusanız iş bulamama ihtimaliniz yok veya normal üstü bir ünide mühendislik, herhangibir ünide tıp okusanız yine iş bulursunuz. Yani olay şu ki ne kadar yüksek sıralama yaparsanız o kadar iş bulma olasılığınız artıyor ve böyle bir algı olmasın insanlar iş buluyor.

Öncelikle Türkçenizi biraz daha geliştirebilirsiniz. "Üniversite okuyanların çoğu işsiz kalıyor" gibi bir genellemeyi kim neye dayanarak yapıyor bilmiyorum ve merak ediyorum açıkçası.
Kaliteli üniversitelerde, kaliteli bölümlerde okuyup, üniversite hayatını sadece okul - ev olarak geçirmeyen, çevre edinen kişiler gayette güzel iş bulabiliyor.
Eğer ki düşük sıralama ile apartman üniversitesinde işletme okuyup işsiz kalanları gerçekten üniversite okumuş sayıyorsanız bilemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı