İşgal, İlhak ve Fetih Arasındaki Fark Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam refah getirirsen ülkeyi zalimce elinden alabilirsin yani. Sizin mantığınıza göre ilerliyorum Türkiye'yi bölseler ve Türkiye'ye refah getirseler size göre Türkiye'yi bölen devletler fetih yaptı diyeceksiniz galiba.
Şimdi size burada bu ülkenin bütünlüğüne olan bağlılığımı ispat etmeye çalışacak değilim de iddianız cevapsız kalmasın.

Uzman değilim ama benim bildiğim kadarıyla ilhak, bir devletin bir bölgeyi ele geçirmesinin, savaş sonucu da olsa genellikle anlaşma yoluyla yapılması ve uluslararası hukukta tanınmış olması. İşgalde ise böyle bir durum yok, pata küte dalıyorsun. Ancak bugün uygulamada statü ne olursa olsun, toprakları ele geçirilen taraf karşı tarafı işgalci olarak tanımlıyor, tabii bu çok anlaşılabilir bir durum. Biz de olsak öyle yaparız.

Bildiğim kadarıyla bir tanım yaptım sadece. Tanımım yanlış da olabilir bunu belirtebilirsiniz. Başta da uzman olmadığımı söyledim zaten. Ama ülkemin bölünmesini tartışacak bir kansız değilim.

Galiba Fransızlar'ın ve İngilizler'in sömürüsünü, hatta koskoca dünyalara bedel Afrika kıtasına ettikleri tecavüzü, masumlaştırmaya çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı