Işık sızması testi

IPS paneller için bir noktaya kadar normal diye biliyorum.
Evet, IPS paneller için bir miktara kadar normal. Testte IPS monitörümde çok fazla olmasa da ışık sızması var.

Evet, IPS paneller için bir miktara kadar normal. Testte IPS monitörümde çok fazla olmasa da ışık sızması var.
Hocam Nitro XV272UVbmiiprzx 2k monitörü aldım. Bugün geldi ghosting testi açtım. Hareketlerin arkasında iz sıfır gibi bir şey hatta sıfır diyebilirim. Sadece buna mı bakılıyor ghostingde, yani ufoların tam üstüne bakmama gerek var mı? Işık sızması için de nasıl bir derecelendirme yapabilirim? Sol üstte daha fazla ışık sızması gözüküyor mesela bu bir sorun mu?

@Wasted Ghosting yok demek. Işık sızması rahatsız edici seviyede değilse boşverin.

Benim monitörümde sanırım sağ altta bir tık daha fazlaydı.

@Wasted Ghosting yok demek. Işık sızması rahatsız edici seviyede değilse boşverin.

Benim monitörümde sanırım sağ altta bir tık daha fazlaydı.
Ekranı kullanırken bir sorun var gibi gözükmüyor siyahlar siyah renkler canlı. Ama full siyah ekranda sol üstte yoğunluk görünce biraz kafamı karıştırdı ancak genel kullanımda dediğim gibi çok memnunum.

Bazı markalarda ölü piksel bulunmaz. Bazı markalarda ölü piksel bol olur. Bazılarında ışık sızması olmaz bazılarında bol olur. 2side olamasın dersen 40k 50k OLED ekran bakacaksın ya da çok pahalı Rapid vaaaaaaa ekran bakacaksın.

Işık sızması olmaya Fast IPS ekran mı var nerede hemen gidip alalım.

Bazı markalarda ölü piksel bulunmaz. Bazı markalarda ölü piksel bol olur. Bazılarında ışık sızması olmaz bazılarında bol olur. 2side olamasın dersen 40k 50k OLED ekran bakacaksın ya da çok pahalı Rapid vaaaaaaa ekran bakacaksın.

Işık sızması olmaya Fast IPS ekran mı var nerede hemen gidip alalım.
IPS monitörlerin alayında var bu durum ve normalleştirmek için adını "IPS glow" koymuşlar. Hatta IPS monitörlerin satış sayfalarında bu durumun iade sebebi olmadığı ve satın alan kişilerin bunu kabul etmiş sayılacağı falan yazıyor :D

Gigabyte G24F-2 herhangi bir ışık sızması yok ekran simsiyah.

1080p HDR ready yani yok. 1ms MPRT. / ışık sızması testi buradan yapabilirsiniz. AOC 2K 240Hz(o.c260hz) 1ms GtG HDR10 200Hz'ye kadar 10 bit. Sanırım bayağı bir fark var arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı