Isınan ekran kartı nasıl düzeltilir?

Aynı kartın rev. 1.0 ve 2.0 olmak üzere iki versiyonu var. Sizinki hangisi?
1.0 modeli.
Gigabyte windforce serilerinde bu sorun var sanırım. Bennde 1080 vardı windforce 75-85 arasıydı oyunda. Fakat şu an MSİ Gaming Z RTX 2060 kullanıyorum 62 dereceyi geçmedi daha oyunda.
Siz kullandınız mı öyle? Bunu geçirmek için başka yol var mı? Sattıysanız alanlar ısısına bakmıyorlar mı?

Gigabyte RTX 2060 OC sahibiyim ancak çok ısınıyor, diğer kartın kullanıcılarının bir çoğunda aynı sıkıntı var. Termal macununu servise değiştirdim hatta onlar BIOS'u değiştirdiler ancak bir türlü geçmedi. Bir arkadaş kartın soğutucusunu söküp (tamamını söküp) takmış ve şimdi 60C'lara indi diyor. Ne yapabilirim?
Ekran kartı üzerindeki soğutma bloğunu ve fanları temizlemelisin vede termal macun değişimi yaparsan 6-7 derce gibi bir soğukluk elde edersin. Bunun yanında kasanın fanalrını da temizle kasa içindeki hava akışını daha iyi bir düzeye getiri. Kasa fanlarının konumu da önemli hava girişi fanı bir adet ise kasa önünde aşağıda konumladır. Egzoz fanı ise arka üst kısımda konumladır. Gereksiz kabloları kasa düzeni ile optik sürücünün altına veya kasanın arkasına topla. Böylelikle hava akışını enegelleyen faktörlerdir ortadan kaldırırsın.

1.0 modeli.

Siz kullandınız mı öyle? Bunu geçirmek için başka yol var mı? Sattıysanız alanlar ısısına bakmıyorlar mı?
Bir problem olmuyor. Şu an arkadaşımda kullanmaya devam ediyor. Ekran kartları yüksek sıcaklıkta çalışmaya dayanıklıdır problem olmaz. Yeni aldığınızı ekran kartını da açıp termal macun değiştirme işlemi yapmanıza gerek yok. Boşuna garantisinden etmiş olursunuz kartı. Artık çok yükselir de ekran kartı kapanacak duruma gelirse, götürürsünüz servise onlar yapar gereken işlemleri. Çalıştığı sürece kurcalamanıza gerek yok kafanız rahat olsun.

Bir problem olmuyor. Şu an arkadaşımda kullanmaya devam ediyor. Ekran kartları yüksek sıcaklıkta çalışmaya dayanıklıdır problem olmaz. Yeni aldığınızı ekran kartını da açıp termal macun değiştirme işlemi yapmanıza gerek yok. Boşuna garantisinden etmiş olursunuz kartı. Artık çok yükselir de ekran kartı kapanacak duruma gelirse, götürürsünüz servise onlar yapar gereken işlemleri. Çalıştığı sürece kurcalamanıza gerek yok kafanız rahat olsun.
Bi hız düşürdüğü oluyor.

Bir hız düşürdüğü oluyor.

Thermal throttling yapıyorsa bu bir sorundur, giderilmelidir. Kartın sınırı 88° demişsiniz, doğal olarak sınıra yaklaşınca hızını düşürüp daha fazla ısınmasına engel oluyor.

Kartı değiştirme imkânınız varsa değiştirin. MSI Gaming modellerinin soğutucuları kaliteli oluyor genelde. Alabilirseniz konuda belirtilen karta yönelebilirsiniz.

Thermal throttling yapıyorsa bu bir sorundur, giderilmelidir. Kartın sınırı 88° demişsiniz, doğal olarak sınıra yaklaşınca hızını düşürüp daha fazla ısınmasına engel oluyor.

Kartı değiştirme imkânınız varsa değiştirin. MSI Gaming modellerinin soğutucuları kaliteli oluyor genelde. Alabilirseniz konuda belirtilen karta yönelebilirsiniz.
Tüketici haklarına gittim, sizce kabul edebilirler mi? Bu arada aldığım firmadan değişim ya da iade istemiştim. Servis kabul etmediği için onlar da etmemiş gibi oldu, garantisini 4 yıl yapmışlar ama hız düşürme yüzünden tam oynayamıyorum.

Umarim kabul ederler. Dedigim gibi, hiz düsürüyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu konuyu forumlarda arastirdim. Ayni modele sahip olan bircok kisi kartin cok fazla isindigindan sikayetci olmus.

Size de sorunlu bir kart denk gelmis olabilir. Eger degisim yaparlarsa MSI modeline yönelin derim. Yeni bir maceraya gerek yok :)

Zamanında fan gürültüsünü gidermek için kasanın yan kapağını açıp fanların tamamını durdurarak kısa bir süre bilgisayarı kullanmıştım. Ekran kartı bu şekilde ilk yüke girdiğinde Afterburner 83° sıcaklık limitine göre çalışmaya başladı. Witcher 3 oyununda aralıklarla "Throttle" yani güç düşürme yaparken kasa fanlarından daha çok ekran kartı fan sesine maruz kaldığımı farkettim.

Önceden yükte 77°-78° olup boşa geçtikten 5 dakika sonra 40°-42° derecede seyreden ekran kartı sıcaklığı bu şekilde hava sirkülasyonsuz yavaş ısı düşürüldüğünden 15 dakika sonra bile en az 55° kaldığını gördükten sonra kasa içinde hava sirkülasyonunun önemini o gün anlamış oldum. Hava sirkülasyonunun işlemciden çok ekran kartı sıcaklığına bariz etkisi var. Çözüm iyi hava sirkülasyonu sağlamaktan geçiyor.

Son düzenleme:
Zamanında fan gürültüsünü gidermek için kasanın yan kapağını açıp fanların tamamını durdurarak kısa bir süre bilgisayarı kullanmıştım. Ekran kartı bu şekilde ilk yüke girdiğinde Afterburner 83° sıcaklık limitine göre çalışmaya başladı. Witcher 3 oyununda aralıklarla "Throttle" yani güç düşürme yaparken kasa fanlarından daha çok ekran kartı fanı sesine maruz kaldığımı farkettim.

Önceden 40°-42° derecede seyreden boştaki ekran kartı sıcaklığı bu şekilde hava sirkülasyonsuz yavaş ısı düşürdüğünden 55° arasında kaldığını gördükten sonra kasa içinde hava sirkülasyonunun önemini o gün anlamış oldum. Hava sirkülasyonunun işlemciden çok ekran kartı sıcaklığına bariz etkisi var. Çözüm iyi hava sirkülasyonu sağlamaktan geçiyor.
Sorun bir tek bende değil alan herkeste var. Kasada 2 fanım var, kabloları da düzelttim. Eğer kabul etmezlerse deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı