ze10x
Megapat
Kesinlikle XFX RX 590 diyebilirim. İlk aldığımda 88 derece görmüştüm.Önü mesh panel 4 adet fanlı kasam var. Kasanın yan tarafını açınca da 88 derece, kasa içerisinde de 88 derece, uzay montajda ise 84 derece değerler almıştım. Hadi ısınma sorununu undervolt ve fan ayarı yaparak çözdüm. Fakat AMD saçma sapan yazılımı sayesinde siyah ekran hatası ve WattMan hatalarından çok çektim. Uzun uğraşlar sonucu bu hataları da şimdilik çözdüm ama garantisi yok tabi. Artık her bilgisayarı açtığımda inşallah hata almam diyerek açıyorum. Isınma konusu XFX markasının berbat bir RX 590 modeli çıkarması. Diğer sorunlar ise AMD tarafından yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi ısınma sorununu undervolt ve fan ayarı yaparak çözdüm. Kartın Frekans Mhz değerini düşürmem de siyah ekran hatası ve WattMan hatasını çözdü. Tabi onun haricinde resmen bütün sürümleri de denedim. Frekans Mhz değerini düşürmemin sebebi undervolt yapabilmek içindi. Bana o kadar dandik silikon yapısına sahip bir kart geldiği için Mhz değerini düşürmeden -10 voltaj bile düşüremiyorum. Fakat başka bir XFX RX 590 kullanıcısı kartın stok Mhz değerlerinde -70 voltaj değerleri ile stabil şekilde kullanıyor. Gerçi Mhz değerini düşürmem performansa etkisi olmadı.
Parasını verdiğin ürünün tam olarak hakkını alamamak insanı gerçekten enayi yerine koyuyor, bazen de aynı kartı başkasında sapasağlam çalışıyor olarak görünce şansıma tüküreyim diyorsun. Üreticiler biraz daha özen gösterse de insanlar rahat rahat kullansa, sonuçta bir ürünleri kötü çıkınca sadece o ürüne değil, koskoca bir markaya bakış açın değişiyor, önyargı besliyorsun istemsizce.