Isınan ekran kartı nasıl düzeltilir?

İlk aldığım vakit, kartın ısı sorunu var dedim adamlara. Değişim ya da iade yapın dedim adamlar değişim taraftarı oldular ama servis yüzünden şimdi de yapmıyorlar. O zamanlar da servis 2 hafta sürdü, ondan sonra iade yapmayız demek istiyorlar ama sözde tekrar gönder dediler. Tekrar verdim tekrar aynı şey artık tüketici haklarına gittim bende. Adamlar hatta almamak için garantiyi 2 yıl uzattılar. Aldığım sitedeki adamlar bile haklısın dedikleri halde iade yapmıyorlar sadece servis diyorlar.

@İbotibo1

Kasadaki fanlar nasıl takılı? Ben işlemcim çok ısınırken 2 tane egsoz fanı takmıştım kasaya bayağı faydası olmuştu. Hava sirkülasyonu kasadan kasaya bayağı farkediyor çünkü.

Eski kasamda blower fan tipi kart kullanırken işlemci stok fanla 75 dereceye çıkıyordu. Kasayı ve kartı değiştirdikten sonra sıcak hava içerde kaldığı için 85-87 dereceye kadar çıktı. Fanları takınca yine 10 derece düşüş olmuştu.

İmkanınız varsa 1 temiz hava çeken 2 tane de dışarı atan fan takarak deneyin.

20190320_173126-min.jpg

20190320_173143-min.jpg

20190320_173318-min.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı