Isınan Sorunlu Ekran Kartları

Kesinlikle XFX RX 590 diyebilirim. İlk aldığımda 88 derece görmüştüm. :D Önü mesh panel 4 adet fanlı kasam var. Kasanın yan tarafını açınca da 88 derece, kasa içerisinde de 88 derece, uzay montajda ise 84 derece değerler almıştım. Hadi ısınma sorununu undervolt ve fan ayarı yaparak çözdüm. Fakat AMD saçma sapan yazılımı sayesinde siyah ekran hatası ve WattMan hatalarından çok çektim. Uzun uğraşlar sonucu bu hataları da şimdilik çözdüm ama garantisi yok tabi. Artık her bilgisayarı açtığımda inşallah hata almam diyerek açıyorum. Isınma konusu XFX markasının berbat bir RX 590 modeli çıkarması. Diğer sorunlar ise AMD tarafından yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi ısınma sorununu undervolt ve fan ayarı yaparak çözdüm. Kartın Frekans Mhz değerini düşürmem de siyah ekran hatası ve WattMan hatasını çözdü. Tabi onun haricinde resmen bütün sürümleri de denedim. Frekans Mhz değerini düşürmemin sebebi undervolt yapabilmek içindi. Bana o kadar dandik silikon yapısına sahip bir kart geldiği için Mhz değerini düşürmeden -10 voltaj bile düşüremiyorum. Fakat başka bir XFX RX 590 kullanıcısı kartın stok Mhz değerlerinde -70 voltaj değerleri ile stabil şekilde kullanıyor. Gerçi Mhz değerini düşürmem performansa etkisi olmadı.

Parasını verdiğin ürünün tam olarak hakkını alamamak insanı gerçekten enayi yerine koyuyor, bazen de aynı kartı başkasında sapasağlam çalışıyor olarak görünce şansıma tüküreyim diyorsun. Üreticiler biraz daha özen gösterse de insanlar rahat rahat kullansa, sonuçta bir ürünleri kötü çıkınca sadece o ürüne değil, koskoca bir markaya bakış açın değişiyor, önyargı besliyorsun istemsizce.

ASUS TUF yenilenmemiş seri (Evo olmayan)
MSI Armor RX 500 serisi.
ROG 5700XT (vida problemi)
Zotac 1650S 1660S.
XFX'in bazı modelleri (tam model bilmiyorum)
Gigabyte 2060-2060S 2 fanlı Windforce modelleri.
Aklima bunlar geldi şimdilik.
Hocam 1660S’de başka ısınan var mı Gigabyte ya da Asus?

Hocam bence de hatta forum bile açtım sırf bu yüzden.

Nvidia hata yapmaz yapmaz, yaptığında da tam büyük bir hata yapar.

GTX 970 yapıyorsun, 3.5 + 0.5 GB bir faciası var.

Ben yeni sistem toplayacak olsam kesinlikle Nvidia alırdım. AMD'nin işlemcisi alınır. Ekran kartı zorunda kalırsam alırım (şuan olduğum gibi)

Nvidia hata yapmaz yapmaz, yaptığında da tam büyük bir hata yapar.

GTX 970 yapıyorsun, 3.5 + 0.5 GB bir faciası var.

Ben yeni sistem toplayacak olsam kesinlikle Nvidia alırdım. AMD'nin işlemcisi alınır. Ekran kartı zorunda kalırsam alırım (şuan olduğum gibi)
Hocam ben de 1660S alacağım da Asus veya Gigabyte sorunlu mu bu modelde ve önerdiğiniz var mı bu markalardan?
Dual biraz sıcak çalisabilir ama sorunlu denemez ASUS'un duşuk seviyelerinden zaten. Gigabyte'da tek duyduğum şikayet 2060 v 2060S'in 2 fanlı modelleriydi 1660S genelde beğeniliyor.
Hocam Windforce serisini önerir misiniz?

Hocam eğer Radeon programından yapıyorsanız görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor.

Yine sıfırlanıyor denedim onu ben oyun oynarken vsde bir sıkıntı olmuyor. AMD'den nefret ediyorum artık işlemci konusunda iyiler ama ekran kartında bana göre alınmaz. Şans verdim keşke vermeydim.

HD 6990, GTX 295, GTX 590, GTX 480, R9 290X kartlarının çipleri; mimari ve termal tasarım yapıları gereği ısınmaya çok meyilli ve harbiden de maksimum yükte alev topu atan cinsten kartlar bunlar. Günümüzde ise yine XFX, Fatboy RX 590, RX 500 Armor serisi, Nvidia'nın ise harici güç girişi gereksinimine ihtiyaç duyduğu GTX 1660 ve üstü TUF modellerinde ısınma sorunu mevcut. Ama uzun süreli ağır çalışma koşulları altında çekirdek veya bellek hızlarının normalin altına düşüp performans kaybı yaşattığını da duymadım fakat neticede sıcak diyebiliyoruz bu serilere.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı