Isınan Sorunlu Ekran Kartları

Parasını verdiğin ürünün tam olarak hakkını alamamak insanı gerçekten enayi yerine koyuyor, bazen de aynı kartı başkasında sapasağlam çalışıyor olarak görünce şansıma tüküreyim diyorsun. Üreticiler biraz daha özen gösterse de insanlar rahat rahat kullansa, sonuçta bir ürünleri kötü çıkınca sadece o ürüne değil, koskoca bir markaya bakış açın değişiyor, önyargı besliyorsun istemsizce.
Aynen öyle. Yani ben şu zamana kadar hep AMD ekran kartlarını fiyat performans ürünü olarak tercih ettim. Nvidia tarafında 2 tane ekran kartı kullandım. Birisi 2004 yılında aldığım bilgisayarda bulunan Nvidia Geforce FX 5200 128 MB ekran kartı. Diğeri ise 2012 yılında aldığım dizüstü bilgisayarımda bulunuan GT 520M. Bu iki kartta da driver veya başka bir hata ile hiç karşılaşmadım. Ama AMD tarafında birçok ekran kartı kullandım şimdi hepsini saymayayım fakat birkaçını söylemem gerekirse HD 6570, RX 560 modellerini de kullanmıştım. Bu modeller az güç tüketiminden dolayı ısınmıyordu. Tabi o zamanlar az güç tüketiminden değilde kaliteli olduklarını sanıyordum. AMD ısınıyor muhabbetine inanmıyordum. Ta ki XFX RX 590 modeline kadar. Artık bir daha AMD kart alır mıyım orası tartışılır. Şimdi birkaç kişi gelir sen "sorunlu" ve "dandik" modeli kullanırsan tabi öyle olur senin ne haddine AMD kartlara laf söylemek gibisinden laf söyleyebilir ki öncesinde aynı bu şekilde söyleyenlerde vardı. Bu sefer bu tarz söylemde bulunan arkadaşlara cevap vermeyeceğim. Babasının malı gibi markayı savunmaya devam etsinler.
HD 6990, GTX 295, GTX 590, GTX 480, R9 290X kartlarının çipleri; mimari ve termal tasarım yapıları gereği ısınmaya çok meyilli ve harbiden de maksimum yükte alev topu atan cinsten kartlar bunlar. Günümüzde ise yine XFX, Fatboy RX 590, RX 580 Armor serisi, Nvidia'nın ise harici güç girişi gereksinimine ihtiyaç duyduğu GTX 1660 ve üstü modellerinde ısınma sorunu mevcut. Ama uzun süreli ağır çalışma koşulları altında çekirdek veya bellek hızlarının normalin altına düşüp performans kaybı yaşattığını da duymadım fakat neticede sıcak diyebiliyoruz bu serilere.
Aynen hocam bende kartımın ismini artık alev topu koydum. :D
Yine sıfırlanıyor denedim onu ben oyun oynarken vsde bir sıkıntı olmuyor. AMD'den nefret ediyorum artık işlemci konusunda iyiler ama ekran kartında bana göre alınmaz. Şans verdim keşke vermeydim.
Aynı pişmanlık bende de var ama yapacak bir şey yok. En ufak bir hata vermesine bakıyorum. En ufak hatasında Nvidia kart alacağım. Uğraşmaktan bıktım çünkü sorunlarıyla. Başka sürümler kurup denediniz mi? Ben 20.2.2 ve 20.4.2 sürümlerini kullandım şuan da 20.4.2 kullanıyorum ve size dediğim şekilde o ayarı kaldırdım. Sıfırlanma sorunu yaşamadım. Eğer yine sıfırlanma sorunu alırsanız MSI Afterburner programı üzerinden ayar yapmayı deneyin.

Amd Radeon 520 kullanıyorum. Oyunlarda 90 dereceyi gören ekran kartım şu anda 75 derece görüyor. Nasıl yaptım derseniz Güç seçeneklerinden Amd ye pili optimize et verdim performans kaybı yaşamadım ama çoksel verim elde ettim. Normalde 1-2 saat oynadığım oyunları artık istediğim sürede oynuyabiliyorum.

Bu arada amd fan boy'u falan değilim. Şu anda zaten değiştiricem pc'yi ondan böyle yazdım arkadaşlar

Son düzenleme:
Tek ısınma sorunlu olsa neyse. Kronik sorunlu bozuk AMD 590. AMD fanboyları gelmeden başka konuya geçelim 07Alone07. Ucuz etin yahnisi. Sorunlu olduğunu bile bile yine önerirler. Neymiş ucuza daha fazla FPS veriyormuş. Zaten o yüzden ucuz. Öyle olmasa ilk ben alırım 5700XT veya 5600XT.

Aynen öyle. Yani ben şu zamana kadar hep AMD ekran kartlarını fiyat performans ürünü olarak tercih ettim. NVIDIA tarafında 2 tane ekran kartı kullandım. Birisi 2004 yılında aldığım bilgisayarda bulunan NVIDIA GeForce FX 5200 128 MB ekran kartı. Diğeri ise 2012 yılında aldığım dizüstü bilgisayarımda bulunuan GT 520M. Bu iki kartta da Driver veya başka bir hata ile hiç karşılaşmadım. Ama AMD tarafında birçok ekran kartı kullandım şimdi hepsini saymayayım fakat birkaçını söylemem gerekirse HD 6570, RX 560 modellerini de kullanmıştım. Bu modeller az güç tüketiminden dolayı ısınmıyordu. Tabi o zamanlar az güç tüketiminden değil de kaliteli olduklarını sanıyordum. AMD ısınıyor muhabbetine inanmıyordum. Ta ki XFX RX 590 modeline kadar. Artık bir daha AMD kart alır mıyım orası tartışılır. Şimdi birkaç kişi gelir sen "sorunlu" ve "dandik" modeli kullanırsan tabii öyle olur senin ne haddine AMD kartlara laf söylemek gibisinden laf söyleyebilir ki öncesinde aynı bu şekilde söyleyenlerde vardı. Bu sefer bu tarz söylemde bulunan arkadaşlara cevap vermeyeceğim. Babasının Mali gibi markayı savunmaya devam etsinler.

Aynen hocam bende kartımın ismini artık alev topu koydum. :D.

Aynı pişmanlık bende de var ama yapacak bir şey yok. En ufak bir hata vermesine bakıyorum. En ufak hatasında NVIDIA kart alacağım. Uğraşmaktan bıktım çünkü sorunlarıyla. Başka sürümler kurup denediniz mi? Ben 20.2.2 ve 20.4.2 sürümlerini kullandım şu an da 20.4.2 kullanıyorum ve size dediğim şekilde o ayarı kaldırdım. Sıfırlanma sorunu yaşamadım. Eğer yine sıfırlanma sorunu alırsanız MSI Afterburner programı üzerinden ayar yapmayı deneyin.

MSI'dan yapınca da 63 derecede çalışıyor. Radeon'dan yapınca da 57 derecede çalışıyor. Benim için ekran kartı sıcaklığı sınırı 60 tır. Ama benim için. RTX 3000 serisi çıksın elvada AMD bıktırdı.
Tek ısınma sorunlu olsa neyse. Kronik sorunlu bozuk AMD 590. AMD fanboyları gelmeden başka konuya geçelim 07alone07. ucuz etin yahnisi. Sorunlu olduğunu bile bile yine önerirler. Neymiş ucuza daha fazla FPS veriyormuş. Zaten o yüzden ucuz. Öyle olmasa ilk ben alırım 5700XT veya 5600XT.

Tarafsızım söyleyim baştan en iyi işlemci ve ekran kartı ikilisi. İşlemci AMD ekran kartı NVIDIA dır üzmez. Ama ekran kartı AMD işlemci AMD üzer ve ben şu an onu yaşıyorum. AMD işlemcimden memnunum fakat Allah'ın belası RX 570 hangi kafayla aldıysam.

MSI'dan yapınca da 63 derecede çalışıyor. Radeon'dan yapınca da 57 derecede çalışıyor. Benim için ekran kartı sıcaklığı sınırı 60 tır. Ama benim için. RTX 3000 serisi çıksın elvada AMD bıktırdı.

Tarafsızım söyleyim baştan en iyi işlemci ve ekran kartı ikilisi. İşlemci AMD ekran kartı NVIDIA dır üzmez. Ama ekran kartı AMD işlemci AMD üzer ve ben şu an onu yaşıyorum. AMD işlemcimden memnunum fakat Allah'ın belası RX 570 hangi kafayla aldıysam.
İki programdan da aynı ayarları yaptığınız halde mi farklı sıcaklık değerleri alıyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı