Isınan Sorunlu Ekran Kartları

İki programdan da aynı ayarları yaptığınız halde mi farklı sıcaklık değerleri alıyorsunuz?

Hayır MSI'dan -130 altına inmiyor. Radeon'da 955V kadar iniyor.
Hepsi demek yanlış olur. RX580 Armor, RX590 Fatboy gibi kartlar ısınıyor. ASUS'un RX560 modelini kullanmıştım kısa bir süre. Tabiri caizse buz gibi çalışıyordu.

Bende ASUS ROG STRIX RX 570 var aldığıma pişmanım. Sıcaklığı geçtim ya bir ekran kartı 720P60 FPS kalite ayarında bir piksel yapar mı ya. Partner olmasam upload 10 olsa 6K yerine 8K vereceğim yine yapar.

Hepsi demek yanlış olur. RX580 Armor, RX590 Fatboy gibi kartlar ısınıyor. ASUS'un RX560 modelini kullanmıştım kısa bir süre. Tabiri caizse buz gibi çalışıyordu.
Evet bende Asus Arez RX 560 modelini ikinci bilgisayarımda halen kullanmaktayım. Sıfır hava akışı olan bir kasada, sadece 1 adet egzos fanı bulunan fakat o da kendini bile hayrı olmayan fana sahip olan kasada tam yükte 65-67 dereceyi geçmedi. Zaten bu karttan da memnun olunca RX 590 serisi bir kart almak istemiştim. XFX RX 590 modelini indirimde de görünce hemen aldım. O güne lanet ediyorum. :D
Hayır MSI'dan -130 altına inmiyor. Radeon'da 955V kadar iniyor.
Belki fazla voltaj değeri indirdiğiniz için Radeon programından yaptığınız ayar sıfırlanıyor olabilir. Çünkü o dediğim Windows ayarını yaptıktan sonra sıfırlanmaması lazım diye düşünüyorum.

Evet bende ASUS AREZ RX 560 modelini ikinci bilgisayarımda halen kullanmaktayım. Sıfır hava akışı olan bir kasada, sadece 1 adet egzoz fanı bulunan fakat o da kendini bile hayrı olmayan fana sahip olan kasada tam yükte 65-67 dereceyi geçmedi. Zaten bu karttan da memnun olunca RX 590 serisi bir kart almak istemiştim. XFX RX 590 modelini indirimde de görünce hemen aldım. O güne lanet ediyorum. :D.

Belki fazla voltaj değeri indirdiğiniz için Radeon programından yaptığınız ayar sıfırlanıyor olabilir. Çünkü o dediğim Windows ayarını yaptıktan sonra sıfırlanmaması lazım diye düşünüyorum.

Alakası bile yok 1050'de bile sıfırlanıyor.

İnsanlara yardımcı olmak amacıyla, sistem toplayacakları ve ürün alacakları yönlendirmesi açısından, konu konu gezmelerindense tek başlık altında fikir edinebilsin diye, sorunlu ve ısınan ekran kartı modellerini bu konu başlığı altında listeyelim mi?

RX 590 XFX Fatboy kullanıyorum evet 88 dereceleri görüyor ve sistemim yüksek ısıda kapanıyor.
Ben fanı güçlendirerek kurtuluyorum 70 derece stabil çalışıyor.

Evet PC kapanıp açılınca direkt sıfırlanıyor.
Anladım hocam. Maalesef aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
RX 590 XFX Fatboy kullanıyorum evet 88 dereceleri görüyor ve sistemim yüksek ısıda kapanıyor.
Ben fanı güçlendirerek kurtuluyorum 70 derece stabil çalışıyor.
Bende aynı değerleri undervolt yaparak aldım. Hemde %70 fan ayarı ile ekran kartının. Kartın otomatik ayarlarında %85 fan ayarı bile olsa 85 derece oluyordu. Yani bir undervolt işleminin bu kadar sıcaklığı düşüreceğini tahmin etmezdim.

Anladım hocam. Maalesef aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

Bende aynı değerleri undervolt yaparak aldım. Hemde %70 fan ayarı ile ekran kartının. Kartın otomatik ayarlarında %85 fan ayarı bile olsa 85 derece oluyordu. Yani bir undervolt işleminin bu kadar sıcaklığı düşüreceğini tahmin etmezdim.

Aynen benimki şimdi harıl harıl çalışıyor ama işe yarıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı